2019 07 11

Dar kartą blykstelėjusį Igną Brazdeikį išlaisvino „Knicks“ trenerio žodžiai

„New York Knicks“ vyr. treneris Davidas Fizdale'as plojo Ignui Brazdeikiui įsitaisęs pirmojoje žiūrovų eilėje. Aktyviai į Niujorko NBA vasaros lygos komandos darbus įsitraukęs 45-erių specialistas jau turėjo pokalbį su 47-uoju naujokų biržos šaukimu. D.Fizdale'o žodžiai taip įkvėpė I.Brazdeikį, kad tai galėjo prisidėti prie sėkmingo lietuvio pasirodymo Las Vegase.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis

Trumpas interviu „MSG Networks“, po to – „NBA Summer League“ televizijai. Geras 20-mečio lietuvio žaidimas Las Vegase kaip bites medų traukia NBA reporterius.

Ryškiausios „Knicks“ žvaigždutės Kevinas Knoxas ir RJ Barrettas sutraukė didžiausią Niujorko žiniasklaidos prožektorių šviesą, tačiau I.Brazdeikis taip pat darosi vis geidžiamesnis veidas NBA kameroms.

Jose kol kas blizga ryškūs skaičiai.

Prie pirmosios „Knicks“ pergalės NBA vasaros lygoje I.Brazdeikis prisidėjo 16 taškų ir 4 taikliais tritaškiais iš 5.

Bet 201 cm ūgio puolėjas dar sykį pademonstravo savo privalumą, kuris neapsiriboja vien pelnytais taškais. I.Brazdeikis į pergalę prieš „Lakers“ dar įnešė 4 atkovotų bei 2 perimtų kamuolių ir 3 rezultatyvių perdavimų indėlį.

Jis vėl buvo pastebimas ne tik rinkdamas taškus, bet kurdamas situacijas komandos draugams.

Pagaliau ir „Knicks“ žaidė kaip komanda – visiškai uždominavo Los Andželo klubą 117:96.

VIDEO: Gražus lietuvio žaidimas: I.Brazdeikis vėl įnešė svarų indėlį

Rungtynių rytą Niujorko krepšininkai turėjo išsamią vaizdo analizę, kurioje pamatė, kad jeigu žais sau, Las Vegasą paliks taip ir nelaimėję. Tad su „Lakers“ išvydome visai kitokį ir kur kas smagesnį „Knicks“ žaidimo veidą.

„Pralaimėjome trejas rungtynes iš eilės, todėl privalėjome žaisti geriau. Manau, visi buvo papildomai motyvuoti šiam mačui. Jaučiau, kad turnyre nepateisinome lūkesčių ir buvome motyvuoti nebeleisti sau teisės pralaimėti. Mums tai buvo gyvenk arba mirk vakaras“, – pripažino I.Brazdeikis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Kanados pilietybę turintis lietuvis visose situacijose nori būti nugalėtojas, todėl jo planuose buvo ir NBA vasaros lygos čempionų taurė.

Tačiau su 1 pergale ir 3 pralaimėjimais preliminariame etape „Knicks“ neprasibrovė į atkrintamąsias varžybas ir liepos 12–13 d. sužais paskutinį paguodos mačą.

Parodomasis I.Brazdeikio pasirodymas su „Knicks“ apranga jau greitai baigsis, tačiau jis turėtų būti patenkintas savimi.

Būsimas NBA naujokas vasaros lygoje renka vid. po 15 taškų, 4,5 atkovoto kamuolio ir po 2 rezultatyvius perdavimus. Į savo vidurkį I.Brazdeikis būtent pataikė pergalingoje akistatoje su „Lakers“.

„Buvo puiku. Manau, pasirodžiau gerai. Neblogai pataikiau, atlikau perdavimų. Man patiko, kaip pasinaudojau gautomis minutėmis. Svarbiausia, kad buvau savimi“, – 24sek Las Vegase sakė I.Brazdeikis.

Būti savimi jo prašė treneris.

Pagrindinei „Knicks“ komandai vadovaujantis specialistas D.Fizdale'as dažnai dalyvauja Judo Buechlerio treniruotėse.

D.Fizdale'o replikos ir nurodymai aiškiai girdimi nuo pirmosios žiūrovų eilės, kurioje amerikietis emocingai reaguoja į epizodus net ir nieko nelemiančiame turnyre.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Fizdale'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Fizdale'as

I.Brazdeikiui trenerio dėmesys paliko įspūdį. Bet dar labiau jį sužavėjo pokalbis su D.Fizdale'u prieš NBA vasaros lygos turnyrą.

„Taip, jis tikrai įsitraukęs. Net treniruotėse jis ateina ir dalijasi savo įžvalgomis. Jis nori, kad būtume dar geresni. Prieš vasaros lygą treneris sakė, kad nori, jog būčiau savimi, o ne kažkuo kitu. Man tai suteikė daug pasitikėjimo. Dar net nežaidžiau pas šį trenerį, bet man jis labai patinka“, – šypsojosi I.Brazdeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius