Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05

Davidas Blattas: „Turime labiau padėti LeBronui Jamesui“

„Cleveland Cavaliers“ pralaimėjo pirmąsias NBA finalo rungtynes prieš „Golden State Warriors“ ir serijoje atsilieka 0:1. Komandos treneris Davidas Blattas po rungtynių bandė ieškoti pralaimėjimo priežasčių.
Davidas Blattas
Davidas Blattas / „Scanpix“ nuotr.

Pratęsimo metu traumą patyrė Kyrie Irvingas, tačiau D.Blattas po rungtynių negalėjo daugiau pasakyti apie krepšininko būklę. 

Anot trenerio, pratęsimo metu jo komandai pritrūko energijos: „Manau, kad pradėjo finalo seriją be reikalingo entuziasmo ir energijos. Pratęsimo metu ilgai negalėjome pelnyti taškų ir tai mus išmušė iš vėžių – varžovai pasinaudojo tuo ir laimėjo.“

– Jūs turėjote atkovotų kamuolių pranašumą pirmajame ir trečiajame kėliniuose. Tačiau ketvirtajame jie jus gerokai pranoko, kas nutiko?

– Dabar negaliu to paaiškinti. Turėsiu peržiūrėti įrašą ir pateikti jums protingesnį atsakymą. Tačiau tai buvo svarbus momentas. Tai buvo kontrolės mačas – kamuolys šen, kamuolys ten. Pusė darbo buvo atsikovoti kamuolius ir mes to nedarėme taip užtikrintai, kaip turėjome.

– Ar jautėte, kad kontrolė yra jūsų rankose po sėkmingo pirmojo kėlinio?

– Mes tikrai pradėjome labai sėkmingai. Mes buvome pasirengę ir laikėmės plano. Tačiau NBA rungtynės yra ilgos ir permainingos. Ypač išvykoje. Tačiau mes galėjome laimėti.

– Ką galite pasakyti savo gerbėjams Izraelyje, kurie kėlėsi anksti, kad pamatytų finalo rungtynes?

– Atsiprašau. Tačiau tikiuosi, kad jiems mačas patiko. Jie matė geras rungtynes. Ir aš esu dėkingas už jų palaikymą.

– Ar tikėjotės tokios geros LeBrono Jameso gynybos?

– Jis darė tai, ką daro visuomet – gerai gynėsi ir puolė aukščiausio lygio rungtynėse. Jam tai įprasta. Mes turime labiau jam padėti.

– Ar atsarginių suolas tapo lemiamu faktoriumi šiose rungtynėse?

– Manau, kad tai buvo gana svarbus faktorius, kuriuo jie pasinaudojo. Mūsų atsarginiai gerai žaidė atkrintamosiose varžybose, tačiau šiandien pasigedome jų indėlio.

– Ar kitose rungtynėse skirsite daugiau laiko atsarginiams žaidėjams?

– Mes galime tai padaryti. Bet kokiu atveju, tai buvo išvykos rungtynės, kurias galėjo laimėti bet kas. Taip, galbūt turėjau labiau remtis atsarginiais žaidėjais. Tačiau realiai kalbant, mes bandome laimėti rungtynes su planu, kurį esame pasirengę. Tačiau kaip ir kiekvienose rungtynėse reikia stebėti įvykių eigą ir keisti taktiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius