Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 18

Domantas Sabonis pasisakė po „Warriors“ blogiuko išpuolio, šis ėmė teisintis

Domantas Sabonis prilaiko Draymondo Greeno koją, o šis tiesiog visu svoriu užlipa ant lietuvio – toks epizodas kaip reikiant išgąsdino „Sacramento Kings“ sirgalius antrosiose atkrintamųjų rungtynėse.

D.Sabonis už šį epizodą buvo nubaustas technine pražanga, o D.Greenas gavo techninę ir nesportinę nuobaudas. Amerikiečio rungtynės buvo baigtos.

„Mano koją suėmė antrą kartą per dvejas rungtynes, – dar ir pirmųjų rungtynių epizodą su Maliku Monku prisiminė D.Greenas po mačo. – Teisėjai tai peržiūrėjo. Aš juk turiu kažkur padėti koją. Nesu pats lanksčiausias žmogus, tad labai toli neišsitiesiu.“

D.Sabonis epizodo iš pradžių pernelyg nesureikšmino.

„Abu kovojome dėl kamuolio. Nukritome. Tai nutinka. Tai krepšinis. Turime eiti toliau ir žiūrėti į priekį“, – sakė 24 taškus pelnęs ir 9 kamuolius atkovojęs lietuvis iškart po rungtynių.

Bet vėliau rūbinėje Domantas buvo griežtesnis.

„Man patinka konkurencija, patinka atkrintamosios. Anksčiau rungtynėse sugėriau smūgį į žandikaulį, tad vėliau tiesiog saugojausi. Tokiems dalykams vietos sporte nėra“, – teigė centras ir pridūrė, kad jaučiasi neblogai.

„Kings“ treneris Mike'as Brownas po pergalės 114:106 atskleidė, kad D.Saboniui atliekami rentgeno tyrimai, kuriais bus nustatyta, ar nepažeisti šonkauliai.

„Žinoma, tikimės, kad mūsų broliui viskas gerai, – sakė Domanto komandos draugas De'Aaronas Foxas. – Tikimės, kad jis nepatyrė traumos. Net ir nekalbant apie krepšinį, susilaužyti šonkaulį ar pradurti plautį yra rimta trauma. Tad dabar tikimės geriausio.“

Peržiūros metu Sakramento sirgaliai šaukė ne pačius gražiausius žodžius D.Greenui, kuris atsakė provokacijomis.

„Tiesiog linksminausi, – po pralaimėtų rungtynių kalbėjo aukštaūgis. – Tiesiog linksmos rungtynės, linksma atmosfera. Smagu.“

D.Greenas 2016-ųjų finalo serijos metu buvo suspenduotas vienerioms rungtynėms už tai, kad rinkosi per daug nesportinių pražangų.

„Warriors“ ramstis po krepšiu iš viso yra šešis kartus baustas nesportine, 27 kartus – technine pražanga per 147 atkrintamųjų rungtynes.

Dabar klausimas paprastas: ar sulauks D.Greenas griežtesnės bausmės už veiksmą prieš D.Sabonį?

„Bus įdomu pamatyti, ką NBA darys po to, kai pamatys tą momentą“, – sakė „Kings“ treneris.

Sakramento komanda 2:0 pirmauja serijoje, kitos rungtynės „Warriors“ arenoje vyks ankstyvą penktadienio rytą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius