Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 13

Donatui Motiejūnui trinktelėjęs NBA blogiukas tvardėsi, bet neišvengė pastabų teisėjams

„Bandysime visais būdais „išjungti“ iš rungtynių DeMarcusą Cousinsą“, – prieš dvikovą su „Sacramento Kings“ žurnalistams sakė Donatas Motiejūnas. Lietuviui nedaug trūko tiesiogine to žodžio prasme išvaryti šeštą rezultatyviausią NBA žaidėją iš aikštės. Tačiau NBA techninių pražangų karalius susitvardė.
Donatas Motiejūnas ir DeMarcusas Cousinsas
Donatas Motiejūnas ir DeMarcusas Cousinsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

27,8 taško renkantis vidurio puolėjas pirmojo kėlinio pabaigoje kepštelėjo D.Motiejūnui per veidą. Teisėjams pasirodė, kad NBA blogiukas tą padarė tyčia – skyrė techninę pražangą.

D.Cousinsas negalėjo tuo patikėti. Ir NBA apžvalgininkai atviravo, kad arbitrų sprendimas buvo labai diskutuotinas.

„Susitaikiau su tuo, kad teisėjai kvėpuoja man į nugarą. Tiesiog žaidžiu. Kaip yra, taip“, – atsiduso D.Cousinsas.

Tai buvo jau 17-oji D.Cousinso techninė pražanga šį sezoną. Už 16 techninių pražangų pasiekimą pagal NBA taisykles „centras“ jau buvo suspenduotas vienerioms rungtynėms. D.Motiejūnas uždirbo amerikiečiui 17-ąją. 18-oji D.Cousinsui reikš dar vieną priverstinį poilsį. Ir taip – iki pat sezono pabaigos už kas antrą techninę pražangą.

D.Cousinsui tai kainuoja ir dalį atlyginimo, ir „Kings“ pergales, o šios dabar labai brangios kovojant dėl 8-osios vietos Vakarų konferencijoje ir patekimo į atkrintamąsias. Todėl, susierzinęs po techninės pražangos prieš D.Motiejūną, dar nesibaigus pirmajam kėliniui 26 metų 211 cm ūgio krepšininkas savo noru išėjo į rūbinę.

VIDEO: D.Cousinso trinktelėjimas D.Motiejūnui įvertintas technine

„Tiesiog bandžiau susikaupti. Kelios pastarosios dienos man buvo labai nuviliančios. Bandau atvėsti. Buvo nelengva, bet minutę pasėdėjau, susitelkiau ir grįžau“, – pasakojo D.Cousinsas.

Amerikietis grįžo į aikštę susikaupęs ir labai efektyvus. „Kings“ panaikino apčiuopiamą „Pelicans“ pranašumą, o D.Cousinsas 28 taškais, 14 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyviais perdavimais iškovojo Sakramentui pergalę 105:99.

D.Cousinso neišmušė iš vėžių ir smūgis į tarpukojį antrajame kėlinyje, kai pro jį prabėgdamas „Pelicans“ gynėjas Buddy Hieldas čiupo „Kings“ žvaigždei už klyno. Teisėjai tą traktavo kaip diskvalifikacinę pražangą, nors pats D.Motiejūno komandos draugas po mačo tikino, kad arbitrai sureagavo per stipriai ir viskas nebuvo taip baisiai, kaip galėjo pasirodyti iš vaizdo pakartojimo.

VIDEO: Diskvalifikacinė pražanga prieš D.Cousinsą

„DeMarcusas daro viską, kad nusiramintų, ir jam gerai sekasi“, – kalbėjo „Kings“ gynėjas Darrenas Collisonas.

„Negaliu būti savimi. Esu, koks esu, bet akivaizdu, kad tai netinka. Todėl bandau daryti tai, ko iš manęs prašo. Nelengva, bet bandau“, – apie prisitaikymą prie NBA standartų susikrimtęs pasakojo D.Cousinsas.

Su 23 pergalėmis ir 32 pralaimėjimais „Kings“ Vakarų konferencijoje žengia 10-oje vietoje ir yra per vieną pergalę nuo atkrintamųjų varžybų traukinio.

Tiesa, iki reguliariojo sezono finišo liko dar bent 27 mačai. Ir daug galimybių D.Cousinsui užsidirbti ne vieną techninę pražangą ir praleisti ne vienerias rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius