Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Draymondas Greenas užstojo D.Sabonį: stebėjosi, kaip lietuvis nepateko į „All-Star“

NBA pasaulis stebisi, kaip Domantas Sabonis nebuvo išrinktas į „All-Star“ rungtynes, o už borto likusį lietuvį užstojo ir praėjusiame sezone jį skriaudęs „Golden State Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas.

Praėjusią savaitę atskleidus „All-Star“ komandų atsarginius krepšininkus paaiškėjo, jog „Sacramento Kings“ klubą link pergalių vedantis D.Sabonis vasario 16-18 dienomis į Indianapolyje vyksiančią šventę nevyks.

Į ją nepateko ir lietuvio komandos draugas De'Aaronas Foxas, o dėl jų ir „Atlanta Hawks“ klube po 27,3 taško ir 10,9 rezultatyvaus perdavimo renkančio Trae Youngo labiausiai stebėjosi D.Greenas savo tinklalaidėje „The Draymond Green Show“.

„De'Aaronas Foxas renka po 27,5 taško ir 5 rezultatyvius perdavimus. „Kings“ yra penktoje vietoje Vakarų konferencijoje ir didžiąją dalį laiko buvo pirmajame ketverte, o tai reiškia, kad jie užtikrintai patektų į atkrintamąsias bei pretenduotų į namų aikštės pranašumą jose. Domantas Sabonis renka po 19,9 taško, t. y. praktiškai po 20, taip pat 13 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvius perdavimus, o „Kings“ yra penktoje vietoje.

Įdomu, nes statistika paremtoje lygoje, matome dvi situacijas. Vienoje, komanda yra ant atkrintamųjų ribos, o kita tvirtai atkrintamosiose, bet nė vienas iš trijų tokius įspūdingus skaičius renkančius žaidėjų nepatenka į „All-Star“ rungtynes“, – apie D.Sabonio, D.Foxo ir T.Youngo neišrinkimą tarp žvaigždžių pasisakė „Warriors“ emocinis lyderis.

Jis praėjusiais metais kartu su komanda grūmėsi prieš D.Sabonį ir „Kings“ atkrintamosiose varžybose, o vienose iš rungtynių grubiai pasielgė su lietuviu, užlipęs jam ant krūtinės ir sulaukęs vienerių rungtynių diskvalifikacijos.

Problemų tvardantis D.Greenas turėjo ir šiemet bei buvo suspenduotas jau du kartus, bet dabar jis bando grįžti į formą ir padėti komandai pakilti aukščiau Vakarų konferencijoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Draymondas Greenas
„Scanpix“/AP nuotr./Draymondas Greenas

Kalbėdamas savo tinklalaidėje amerikietis pasidalino ir versija, kodėl tiek D.Sabonis, tiek D.Foxas liko už „All-Star“ rungtynių borto.

„Kiek suprantu, De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis greičiausiai atėmė balsus vienas iš kito, kadangi juos treneriai įrašė kaip 11 arba 12 žaidėją. Treneriai balsuodami neapsisprendė – vienas matė tai kaip Sabonio, kitas – kaip Foxo komandą. Taip jie vienas iš kito paėmė balsus, o kažkas kitas, neturėjęs konkurencijos savo komandoje, surinko daugiau balsų“, – svarstė D.Greenas.

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis

Jis pats keturis kartus yra žaidęs žvaigždžių rungtynėse (2016, 2017, 2018 ir 2022 m.), bet žaidėjų pasirinkimo kriterijų nesupranta iki šiol.

„Kokie yra kriterijai? Niekada nebuvo aišku. Ar daugiausiai lemia komandinė, ar asmeninė sėkmė, o gal abiejų dalykų kombinacija? „Kings“ vyrukai Foxas ir Sabonis įrodo, kad kombinacija nebūtinai padeda“, – sakė NBA žvaigždė.

Savaitgalį apie nesulauktą kvietimą į „All-Star“ renginį pasisakė ir pats D.Sabonis.

„Žinoma, norėčiau būti to dalimi. Visada yra didžiulė garbė būti paminėtam ar dalyvauti renginyje su tiek daug talentingų žaidėjų. Bet taip nenutiko ir mano dėmesys dabar nukreiptas kovai dėl titulo su šia komanda ir komandos draugais“, – sakė lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius