-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 17

ESPN atsiprašė Domanto Sabonio ir įvertino Mindaugą Kuzminską

2016-ųjų NBA naujokų biržos karta kol kas nespindi. Tačiau tai nebūtinai bloga žinia dviem lygos debiutantams iš Lietuvos. Mindaugas Kuzminskas ir Domantas Sabonis pateko į geriausių naujokų radarą. Tiesa, ESPN įvertinimo sulaukė tik vienas lietuvis.
mindaugas-kuzminskas-apie-dvikova-su-jvalanciunu-gerejanti-zaidima-ir-niujorko-fanu-palaikyma
Mindaugas-Kuzminskas-apie-dvikovą-su-J.Valančiūnu-gerėjantį-žaidimą-ir-Niujorko-sirgalių-palaikymą

M.Kuzminskas su Willy Hernangomezu gavo įvertinimą už didžiausią įnešamą energiją.

Į šį apdovanojimą pretendavo dar vienas „New York Knicks“ žaidėjas – gynėjas Ronas Bakeris. Toks įvertinimas už energiją simbolizuoja, kad galbūt ta energija pernelyg netrykšta „Knicks“ starto penketo žaidėjai. Arba Niujorko klubo vadovai su nedideliais finansais idealiai užpildė atsarginių suolą entuziastingais krepšininkais.

Kai aikštėje yra M.Kuzminskas ir W.Hernangomezas, „Knicks“, skaičiuojant statistiką per 100 atakų (NBA standartas), pelno 5 taškais daugiau nei varžovai.

Lietuvio ir ispano duetas šį sezoną ne kartą įkvėpė „Knicks“ sugrįžti į rungtynes.

Beje, M.Kuzminskas pastaruoju metu demonstruoja dar solidesnį žaidimą – per trejas pastarąsias rungtynes rinko vidutiniškai po 14 taškų, 3,7 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 1,3 perimto kamuolio.

O D.Sabonis pretendavo į geriausio universalaus sunkiojo krašto puolėjo apdovanojimą, tačiau ESPN jį skyrė latviui.

„Scanpix“ nuotr./Davisas Bertanis
„Scanpix“ nuotr./Davisas Bertanis

„Atsiprašome Domanto Sabonio ir Dario Šaričiaus, bet apdovanojimas tenka Bertaniui“, – rašo ESPN.

D.Sabonis išsiskyrė savo tritaškių pataikymu, kuris debiutinį NBA sezoną siekia 35,7 proc., nepaisant tragiškos serijos nuo gruodžio 23 iki sausio 16 d., kai lietuvis pataikė vos 1 tolimą metimą iš 23.

24-erių D.Bertanis 2011-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 42-uoju šaukimu, bet tik šiemet debiutavo „San Antonio Spurs“ komandoje.

Gerbėjai San Antonijuje jį ėmė lyginti su panašiu žaidimo stiliumi garsėjusiu Mattu Bonneriu. Latvis šį sezoną pataikė 39,1 proc. tritaškių.

D.Bertanis dar pasižymi geru aikštės matymu ir puikiai geba atakuoti varžovą, kai šis pribėgęs bando uždaryti erdvę metimui iš toli ir prasiveržimui.

ESPN rašo, kad jei ne galingas „Philadelphia 76ers“ debiutanto Joelio Embiido žaidimas, šių metų naujokų derlius būtų labai nuviliantis. Beje, formaliai J.Embiidas nėra šių metų naujokas – jis trečiuoju šaukimu buvo pakviestas dar 2014-ųjų NBA naujokų biržoje, bet sunkios traumos sutrukdė jam žaisti stipriausioje pasaulio lygoje bent dvejus metus.

„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas
„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas

Beje, per dėl traumų ribotą laiką – vos vidutiniškai 25 minutes, 22-ejų kamerūnietis ne tik spėja pelnyti 19,7 taško ir rinkti 7,7 atkovoto kamuolio, bet taip pat prisidėti prie idealaus gynybos reitingo. Kai J.Embiidas yra aikštėje, „76ers“, skaičiuojant statistiką per 100 atakų, praleidžia tik 101,1 taško, o tai yra geriausias komandos rezultatas visoje NBA.

Geriausiu metiku tarp naujokų ESPN išrinko Donato Motiejūno komandos draugą „New Orleans Pelicans“ klube Buddy Hieldą, kuris pelno 8,9 taško, pataikydamas 39,4 proc. metimų, iš kurių 37,8 proc. – tritaškiai.

Produktyviausiai žaidžiančio šių metų naujokų biržos atstovo vardas priklauso „Milwaukee Bucks“ atradimui Malcolmui Brogdonui. 36-asis šaukimas ne tik pasižymi universaliu žaidimu (vid. 9,3 tšk., 3,9 atk. kam., 2,7 rez. perd.), bet taip pat puikiai dengia tiek gynėjus, tiek puolėjus. Jis nepriekaištingai pritapo prie „Bucks“ gynybos sistemos ir tapo pavojingu perspektyvios komandos ginklu jau debiutiniais metais.

ESPN geriausiu jaunėliu, kuriam dar nėra 20 metų, iš naujokų išrinko „Denver Nuggets“ atakuojantį gynėją Jamalą Murray, pelnantį vid. 7,8 taško.

Daugiausia įtakos žaidimui turinčiu naujoku išrinktas „Cleveland Cavaliers“ įžaidėjas Kay'us Felderis, kuris nors ir žaidžia tik vid. po 10,5 minutės ir pelno 5 taškus, tačiau tiesiogiai prisideda prie 23,3 proc. atakų užbaigimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius