Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 07 06

Galingai Las Vegase pasirodęs „Žalgirio“ naujokas įvertino savo šansus žaisti NBA

Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas su nerimu turėjo nužvelgti „Milwaukee Bucks“ – „Philadelphia 76ers“ rungtynių protokolą. Žalgiriečių naujokas Jockas Landale'as įvertė 25 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir turėjo sukrutinti NBA komandas. NBA akiratyje esantis 23-ejų australas pats negalvoja apie savo šansus prasibrauti į stipriausią krepšinio lygą, bet tokiais pasirodymais jis gali priartinti savo svajonę.
Jockas Landale'as
Jockas Landale'as / 15min nuotr.

24sek žiniomis, Jockas Landale'as po padidinamuoju stiklu stebimas NBA skautų.

Nemažai NBA komandų jį norėjo matyti savo sudėtyje vasaros lygoje Las Vegase. Vertindamos J.Landale'o perspektyvas žaisti NBA, ekipos dar nori patikrinti 211 cm ūgio centro sugebėjimus Kauno „Žalgiryje“.

Bet „Žalgirio“ naujokas pasiuntė galingą signalą.

25 taškai, 3 tritaškiai iš 8, 10 baudų iš 10 ir 10 atkovotų kamuolių puošė J.Landale'o statistikos eilutę. Nieko keisto, kad po tokio pasirodymo prie aukštaūgio po susitikimo išsirikiavo žurnalistų eilutė.

J.Landale'as agresyviai grūmėsi po krepšiu ir jo energija virto 4 puolime atkovotais kamuoliais.

Jis drąsiai atakavo iš trijų taškų zonos, o po antrojo taiklaus metimo paeiliui ketvirtajame kėlinyje, garsiai suriko iš pasitenkinimo. Vėliau priešininkai jau taip nebepiktnaudžiavo ir nebeleido jam netrukdomam atakuoti iš toli.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jockas Landale'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jockas Landale'as

Per antrąją rungtynių pusę J.Landale'as surinko 16 taškų ir tik jo dėka „Bucks“ liko vos per plauką nuo pergalės prieš „76ers“ 106:107.

„Tas vyrukas puikus“, – praeidamas pro J.Landale'ą šyptelėjo Beno Udrihas, užpernai žaidęs Kauno „Žalgiryje“, o dabar besidarbuojantis „Milwaukee Bucks“ trenerių štabe.

O kaip kitaip, kai per pirmąją 2019-ųjų NBA vasaros lygos dieną J.Landale'as pelnė daugiau taškų, nei per visą pernykštį pasirodymą Las Vegase, kai per šešis susitikimus surinko 23 taškus.

„Po to sezono Europoje jaučiuosi, lyg turėčiau pranašumą prieš kitus skaitydamas žaidimo situacijas, – 24sek po mačo sakė J.Landale'as. – Manau, tai yra labai svarbus pranašumas, kurį gali įgyti žaisdamas Europoje. Prie to prisidėjo ir mano treneriai Belgrado „Partizan“ klube.

Įgavau pasitikėjimo žaisdamas fiziškai ir greičiau. Manau, europiečiai dėl to nepelnytai nuvertinami, nes Europos krepšinis yra labai fiziškas ir pakankamai greitas.

Atvykdamas čia buvau pasirengęs sukurti šou. Ir tai pavyko antroje rungtynių dalyje.“

VIDEO: Galingai startavęs „Žalgirio“ naujokas: „Jei NBA – bus gerai, jei „Žalgiris“ – dar geriau“

„Žalgiris“ šią vasarą su J.Landale'u sudarė sutartį pagal formulę 1+1.

Už šį aukštaūgį žalgiriečiai turėjo sumokėti solidžią išpirką Belgrado „Partizan“ klubui. Pranešama, kad ji siekė 200-300 tūkst. eurų.

Bet J.Landale'o sutartyje numatyta galimybė išvykti į NBA. „Žalgiris“ gautų išpirką, bet tai neturėtų guosti Šarūno Jasikevičiaus, kuris taip pageidavo pamatyti australą Kaune.

„Pamatysime. Aš apie tai per daug negalvoju, – 24sek paklaustas apie šansus pasirašyti NBA kontraktą, sakė J.Landale'as. – Tiesiog noriu iš NBA vasaros lygos pasiimti kuo daugiau patirties. Žiūrėsime, kaip bus.

Kita vertus, jeigu nueisiu į NBA – viskas puiku, jeigu ne – „Žalgiris“, tai net dar geriau.

Bet kokiu atveju, aš net neabejoju, kad kiti metai bus tiesiog puikūs ir labai jų laukiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius