Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 12 18

Galingai rungtyniavęs D.Sabonis pranoko net ir LeBroną, o „Pacers“ nutraukė „Lakers“ seriją

Domantas Sabonis ir jo atstovaujama „Indiana Pacers“ (19-9) ekipa nepabūgo į jų tvirtovę atvykusių NBA favoritų „Los Angeles Lakers“ (24-4) krepšininkų. Lietuvis buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas, o „Pacers“ iškovojo pergalę – 105:102 (24:28, 26:24, 28:24, 27:26).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

D.Sabonis per 34 su puse minutės surinko 26 taškus (9/13 dvit., 1/2 trit., 5/8 baud.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, dukart suklydo ir penkis sykius prasižengė.

VIDEO: Fantastiškas Domanto Sabonio pasirodymas

Lietuvis rezultatyvumu pranoko net ir „Lakers“ žvaigždę LeBroną Jamesą, kurio sąskaitoje – 20 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

D.Sabonis šiame mače surinko jau 13-ąjį dvigubą dublį iš eilės bei žaidė ne tik efektyviai, bet ir efektingai, atlikdamas įspūdingą dėjimą per „Lakers“ gynėją Avery Bradley.

„Pacers“ šia pergale nutraukė įspūdingą „Lakers“ nepralaimėtų rungtynių išvykoje seriją. Pačiame pirmajame sezono susitikime prieš „Los Angeles Clippers“, žaidžiančią toje pačioje „Staples Center“ arenoje, pralaimėję „ežeriniai“ vėliau svečiose arenose laimėjo 14 kartų iš eilės.

Rungtynių likimas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis.

Likus žaisti 100 sekundžių, L.Jamesas baudų metimais išlygino rezultatą (102:102), bet Malcolmas Brogdonas vėl jį persvėrė laikrodžiui jau skaičiuojant mažiau nei 40 sekundžių – 104:102.

Kitos atakos likimą „Lakers“ atidavė į LeBrono rankas, bet „Karaliaus“ tritaškis paskutinę atakos sekundę nebuvo tikslus, o pražanga sustabdytas D.Sabonis pataikė tik vieną baudos metimą.

Vis dėlto dar vieną šansą gavę svečiai nepasinaudojo ir juo – tritaškį prametė Rajonas Rondo, o kamuolį atkovojusiam Kentaviousui-Caldwellui-Pope'ui laiko išmesti tritaškį nebeliko.

„Lakers“ šiame mače žaidė be poilsio gavusio Anthony Daviso.

„Pacers“: Domantas Sabonis 26 (10 atk. kam.), Mylesas Turneris 16 (7 atk. kam.), Malcolmas Brogdonas 14 (6 rez. perd.), T.J. Warrenas 12, Aaronas Holiday 11.

„Lakers“: LeBronas Jamesas (0/6 trit., 9 atk. kam., 9 rez. perd.) ir Dwightas Howardas (10/10 dvit.) po 20, Avery Bradley 13, Alexas Caruso 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius