Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 30

Gąsdinančiai kritęs L.Dončičius sulaukė K.Bryanto dėmesio, bet užstrigo „Lakers“ gynyboje

Lukai Dončičiui ir „Dallas Mavericks“ (21-11) ekipai nepavyko antrą kartą šį sezoną šeimininkauti Karaliaus teritorijoje. Teksaso ekipa išvykoje 95:108 (19:25, 24:29, 26:30, 26:24) nusileido LeBrono Jameso atstovaujamai „Los Angeles Lakers“ (26-7).

20-metis „Mavs“ slovėnas šiose rungtynėse per 30 minučių pelnė 19 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, bet pataikė tik 5 metimus iš 14, pramesdamas visus 6 tritaškius, bei suklydo net šešis sykius. L.Dončičių gelbėjo tik visi 9 realizuoti baudų metimai.

Antrajame kėlinyje Dalaso klubo žvaigždė privertė gerokai sunerimti komandos gerbėjus. Prasiveržti po krepšiu bandęs slovėnas susidūrė su Dwighto Howardo ir Kyle'o Kuzmos gynyba bei skaudžiai krito ant nugaros, stipriai atsilošiant ir krepšininko kaklui.

Kurį laiką ant parketo pragulėjęs L.Dončičius netrukus patraukė į rūbinę, bet galiausiai sugrįžo į aikštelę ir rungtyniavo antroje rungtynių pusėje.

Tiesa, slovėno sugrįžimas „Mavericks“ pergalės neatnešė. Nuo pat rungtynių pradžios varžovus vijęsi Dalaso krepšininkai praktiškai visą antrąją rungtynių pusę atsiliko dviženkliu skirtumu, o intrigos atkurti nesugebėjo ir ketvirtajame kėlinyje, kai daugiausia, ką jiems pavyko padaryti, buvo deficito sušvelninimas iki 11 taškų.

Nugalėtojų gretose rezultatyvumu neišsiskyrė L.Jamesas, pelnęs tik 13 taškų (1/6 dvit., 2/4 trit., 5/6 baud.) ir pakartojęs nerezultatyviausių sezono rungtynių antirekordą.

Vis tik Karalius menką taškų kraitį kompensavo atlikdamas net 13 rezultatyvių perdavimų ir perkopdamas per karjerą išdalintų 9000 „asistų“ ribą. Pagal šį rodiklį L.Jamesas užima 9-ąją vietą tarp visų NBA kada nors žaidusių krepšininkų.

Rungtynes „Staples Center“ arenoje stebėjo ir ilgametė „Lakers“ žvaigždė Kobe Bryantas, skyręs dėmesio tiek L.Dončičiui, tiek L.Jamesui.

Tai buvo trečias kartas šiame sezone, kai Dalaso ir Los Andželo komandos rungėsi tarpusavyje. Prieš tai ekipos pasidalino po pergalę svečiuose.

„Lakers“ po šios pergalės lieka pirmaujančios Vakarų konferencijos komandos vaidmenyje, o „Mavericks“ nukrito į penktąją vietą.

„Lakers“: Anthony Davisas 23 (9 atk. kam.), Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 19 (4/5 trit.), Dwightas Howardas 15 (6/7 dvit.), LeBronas Jamesas 13 (6 atk. kam., 13 rez. perd.), JaVale'as McGee 11, Danny Greenas 10.

„Mavericks“: Luka Dončičius 19 (0/6 trit., 7 rez. perd., 6 kld.), Delonas Wrightas 14, J.J. Barea ir Dorianas Finney-Smithas po 12, Kristapas Porzingis 11 (3/7 trit., 7 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius