-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 05 12

„Grizzlies“ nepasiduoda – ir be lyderio sudraskė „Warriors“ į skutus

Lyderį Ja Morantą greičiausiai visam šiam sezonui praradusi „Memphis Grizzlies“ ekipa susitelkė į vieną kumštį ir tiesiog nušlavė nuo parketo „Golden State Warriors“ penktosiose NBA Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynėse.
Dillonas Brooksas
Dillonas Brooksas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išvykoje žaidę „Kariai“ galėjo uždaryti seriją, nes pirmavo 3-1, tačiau „Grizliai“ sudraskė svečius net 134:95 (38:28, 39:22, 42:17, 15:28).

Tačiau net ir toks milžiniškas skirtumas ne visiškai atspindi įvykius, vykusius aikštėje. Nuo pirmų minučių dominavę „Grizzlies“ jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą, o vienu metu turėjo net 55 (!) taškų pranašumą (119:64).

Fantastiškai puolę šeimininkai per pirmus du kėlinius pelnė net 77 taškus ir taip pasiekė naują savo klubo rekordą NBA lygoje.

Memfio ekipa antrose rungtynėse iš eilės žaidė be savo lyderio J.Moranto. Įžaidėjas trečiajame serijos mače susižeidė kelį, o „Grizzlies“ dėl to kaltina varžovą – Jordaną Poole‘ą, ranka truktelėjusį Memfio žvaigždės koją. Skelbiama, kad J.Morantui šis sezonas greičiausiai jau yra baigtas, nepriklausomai nuo to, kaip toli „Grizzlies“ nukeliaus.

VIDEO: Ja Morant scary knee injury as Kyle Anderson gets ejected vs Warriors game 3

Penktosiose serijos rungtynėse visiškai dominavę „Grizzlies“ krepšininkai atliko net 37 rezultatyvius perdavimus ir pataikė 18 tritaškių iš 41 (43,9 proc.).

„Grizzlies“: Jarenas Jacksonas (8 atk. kam.), Tyusas Jonesas (9 rez. perd.) ir Desmondas Bane'as – po 21, Dillonas Brooksas 12, Brandonas Clarke'as (7 atk. kam.) ir Ziaire'as Williamsas – po 11, De'Anthony Meltonas 10.

„Warriors“: Klay Thompsonas 19, Jonathanas Kuminga 17 (0/5 trit.), Stephenas Curry 14 (3/8 trit.), Damionas Lee ir Mosesas Moody – po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius