Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 08

Ilgai lauktas sugrįžimas: Donatas Motiejūnas solidžiai debiutavo „Pelicans“ gretose

Daugiau nei trečdalį NBA reguliariojo sezono dėl užsitęsusių derybų praleidęs Donatas Motiejūnas pagaliau pasirodė aikštėje. Lietuvis jau pirmose savo rungtynėse sužaidė net 20 minučių, per kurias spėjo pelnyti 11 taškų ir atkovoti 5 kamuolius. Tiesa, „New Orleans Pelicans“ (14-24) turėjo pripažinti „Boston Celtics“ (23-14) pranašumą 108:117 (31:28, 22:29, 20:36, 35:24).
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Twitter“ nuotr.

Pirmose savo sugrįžimo rungtynėse D-Mo aikštėje pasirodė likus 58 sekundėms iki pirmojo kėlinuko pabaigos. Jis pakeitė pailsėti prisėdusią „Pelicans“ žvaigždę Anthony Davisą.

Antrojo kėlinuko pradžioje lietuvis nusiėmė kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, o pirmuosius taškus turėjo progą pelnyti stojęs prie baudų metimo linijos. Tiesa, D.Motiejūnas abu juos prametė, o savo pirmuosius taškus pelnė po kelių minučių švysteldamas tritaškį.

Dar po minutės NBA krepšinio gerbėjai prisiminė, kodėl D-Mo yra vadinamas „kapitonu kabliu“. Lietuvis puikiai sužaidė nugara ir sėkmingai pergudravo „Celtics“ vidurio puolėją Alą Horfordą.

7 minutes sužaidusį puolėją pakeitė Dante Cunninghamas, tačiau jau po kelių minučių D-Mo ir vėl žengė į aikštę. Prieš didžiąją pertrauką lietuvis dar spėjo išprovokuoti pražangą tam pačiam A.Horfordui ir šį kartą sumesti abu baudų metimus.

Po didžiosios pertraukos D.Motiejūnas ant suolo ir vėl sėdėjo vos keturias minutes. D-Mo pakeitė Solomoną Hillą ir trečiame kėlinuke dar spėjo savo taškų sąskaitą papildyti taikliu dvitaškiu, atkovoti kamuolį bei atlikti rezultatyvų perdavimą.

Ketvirtojo kėlinuko pradžioje D.Motiejūnas atliko dar kelis puikus rezultatyvius perdavimus, pelnė savo vienuoliktąjį tašką ir aikštę užleido A.Davisui.

VIDEO: Donato Motiejūno debiutas „Pelicans“ gretose

D.Motiejūnas šiose rungtynėse per 20 minučių pelnė 11 taškų (3/4 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį bei tris kartus prasižengė.

Tuo tarpu A.Davisas mače su „Celtics“ surinko įspūdingą dvigubą dublį. „Antakiu“ vadinamas krepšininkas pelnė 36 taškus ir atkovojo 15 kamuolių. Varžovų gretose ir vėl puikiai atrodė mažylis Isaiah Thomasas. Jis pelnė net 38 taškus, o jam puikiai talkino Marcusas Smartas, pridėjęs 22.

Verta paminėti, jog pagrindinis D.Motiejūno varžovas dėl vietos starto penkete šiame mače per 24 minutes nepelnė nė taško ir prametė visus penkis metimus. Gali būti, kad D-Mo gali prasibrauti į pagrindinį „Pelicans“ penketuką jau anksčiau nei tikėtasi.

„Pelicans“: A.Davisas 36 (15 atk. kam.), L.Galloway 20, J.Holiday 13, D.Motiejūnas 11.

„Celtics“: I.Thomasas 38, M.Smartas 22, G.Greenas 15, K.Olynykas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius