Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

Įspūdingas šou: svajonių metimas ir antgamtiški šuoliai su skandalo prieskoniu

Į „Įgūdžių iššūkio“ finalą prasibrovęs Domantas Sabonis apšildė parketą įspūdingiems vakaro pasirodymams. NBA Visų žvaigždžių savaitgalio konkursų naktis Čikagoje finišavo dramatišku tritaškių konkursu ir antgamtiškais dėjikų šuoliais.
NBA dėjimų konkurso momentai
NBA dėjimų konkurso momentai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tritaškių konkurso karūną užsidėjo „Sacramento Kings“ gynėjas Buddy Hieldas.

38,5 proc. tritaškių metikas paskutiniuoju bandymu atkaklioje kovoje įveikė „Phoenix Suns“ snaiperį Deviną Bookerį – 27:26.

B.Hieldą išgelbėjo paskutinė stotelė, kurią jis buvo paruošęs penkiems spalvotiems dviejų taškų vertės kamuoliams. Vidutiniškai 20,4 taško per mačą šį sezoną renkantis 27-erių amerikietis penktoje stotelėje pataikė 4 spalvotus kamuolius iš 5.

„Puikus jausmas. Kiekvienam metikui šis konkursas yra įtrauktas į tikslų sąrašą. Jaučiau spaudimą, bet tai metas, kada turi sublizgėti“, – džiaugėsi B.Hieldas.

Į finalo trejetą buvo patekęs ir latvis Dairis Bertanis, tačiau lemiame etape jis surinko 22 taškus.

Dėjimų konkursas sukėlė dar daugiau emocijų.

Po pirmojo etapo iš kovos pasitraukė, bet gražiais dėjimais žiūrovus pamalonino Dwightas Howardas ir Patas Connaughton.

34-erių D.Howardas į dėjimų konkursą sugrąžino supermeną.

Kaip tais 2008-aisiais, kai tapo „Oro karaliumi“, „Los Angeles Lakers“ centras užsidėjo supermeno kostiumą, tik vietoj „S“ raidės ant krūtinės puikavosi Kobe Bryanto numeris – 24.

Pakėlęs žiūrovus iš vietų, D.Howardas gražiai paskraidė virš lanko.

Tuo tarpu „Milwaukee Bucks“ puolėjas Patas Connaughtonas ne tik šoko per Giannį Antetokounmpo ir įkrovė kamuolį iš viršaus nuėmęs jį nuo graiko galvos, bet jį dar spėjo sumušti į lentą.

Vis dėlto į finalą prasibrovė „Orlando Magic“ aukštaūgis Aaronas Gordonas ir „Miami Heat“ puolėjas Derrickas Jonesas. Dėjikams prireikė net trečio pratęsimo. Tiesa, jo finišas sukėlė diskusijų audrą.

Nors publikai gerokai pranašesnis atrodė A.Gordono skrydis per 226 cm ūgio Tacko Fallą, vis dėlto minimalia persvara 48:47 nugalėjo Derrickas Jonesas.

„Legendinis dėjimų konkursas. Bet jie vėl nuskriaudė Aaroną Gordoną“, – tviteryje rašė ir didžiulio palaikymo sulaukė „Utah Jazz“ centras Rudy Gobert'as.

„Norėjau šokti per Shaqą, – po konkurso pyko A.Gordonas. – Bet žmonės rėkė Taco! Norėjau juos pralinksminti. Gavau kiek? 47? Nagi, žmogau... Ką mes čia darom?“

Jis buvo daugelio širdžių čempionas. Dar dėjimų konkurso finale 24-erių krepšininkas įspūdingai sklandė virš lanko.

„Surinkau keturis 50-ukus iš eilės. Viskas – einame namo“, – pralaimėjimą sunkiai pripažino A.Gordonas.

Tiesa, D.Jonesas prieš tai jau buvo pademonstravęs neįtikėtinų dėjimų, po kurių išsižiojo tokios legendos kaip Dwyane'as Wade'as, Dominique'as Wilkinsas ar Julius Ervingas.

„Gordonas kliudė Tacko galvą, todėl supratau, kad Gordonas negaus 50, – pripažino D.Jonesas. – Kai teisėjai ilgai delsė skelbti šio dėjimo balus, supratau, kad kažkas čia gali būti.“

„Heat“ atstovas laimėjo konkursą per savo 23-iąjį gimtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius