Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 22

J.Valančiūno žinutė prieš finišo tiesiąją: „Dabar kiekvienos rungtynės yra kertinės“

„New Orleans Pelicans“ krepšininkai su Jonu Valančiūnu grįžo į pergalingą kelią ir ruošiasi lemiamam šturmui reguliariojo sezono pabaigoje.

„Pelikanai“ namuose 119:84 suplėšė „San Antonio Spurs“ klubą ir pasiekė antrą pergalę iš eilės. Dvejas rungtynes paeiliui jie laimėjo pirmąsyk nuo vasario pradžios.

J.Valančiūnas prie šio laimėjimo pridėjo 19 taškų, 15 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvius perdavimus. Pastarasis rodiklis – pakartotas lietuvio sezono rekordas.

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Jonas Valančiūnas
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Jonas Valančiūnas

Iš viso jo komanda šiose rungtynėse atliko net 32 rezultatyvius perdavimus, o šis rodiklis patiko ir uteniškiui.

„Kiek surinkome šiandien? 32, puiku. Dviem daugiau negu 30, – juokėsi JV. – Visada smagu žaisti dalinantis kamuoliu, randant laisvus komandos draugus ir atliekant lengvus metimus. Smagu žaisti, ypač man. Mėgaujamės tokiais momentais.“

„Žaidžiame vienas dėl kito. Bandome rasti pranašumus ir laisvus žmones. Kai gaunu kamuolį baudos aikštelėje, bandau surasti laisvą žaidėją. Dalinimasis kamuoliu mus vienija. Atlikome 32 rezultatyvius perdavimus, gal kitose rungtynėse atliksime 34?“ – kvatojo lietuvis.

35 pergales ir 37 pralaimėjimus surinkę „Pelicans“ su „Los Angeles Lakers“ dalinasi 11-12 vietas Vakarų konferencijoje, bet lipa ant kulnų 4-10 vietose esančioms komandoms.

„Dabar kiekvienos rungtynės mums yra kertinės. Turime pasiimti kiekvieną pergalę, kurią galime, – jau rimtu veidu pabrėžė J.Valančiūnas. – Dalyvaujame lenktynėse dėl atkrintamųjų, tad visos rungtynės mums yra labai svarbios. Turime į visus mačus žvelgti kaip į paskutinius. Privalome būti susikaupę, susikoncentravę į mažas detales, žaisti su energija.“

O ar pats lietuvis stebi turnyrinę lentelę kiekvieną dieną, – tokio klausimo spaudos konferencijoje sulaukė J.Valančiūnas.

„Gal tik kas antrą, – vėl pralinksmėjo lietuvis. – Viskas susiveda į sezono pabaigą. Norime pakilti kiek įmanoma labiau. 12 vietos neužteks, nors nežinau, kurią vietą užimame po šio vakaro rungtynių – dar nepažiūrėjau (šypsosi). Bet turime kilti aukščiau.“

J.Valančiūnas šį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelno po 14,2 taško, atkovoja po 9,8 kamuolio ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius