Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 05

Jonas Valančiūnas pasiruošęs: spėjama sugrįžimo data ir skausmingas krikštas

Jonas Valančiūnas – be penkių minučių vėl NBA aikštėje. „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas grįžo į treniruotes ir iškart gavo skausmingą krikštą. Bet lietuvis šypsosi – jo sugrįžimas į aikštę jau netrukus.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Raptors“ atstovai prasitarė, kad 26-erių vidurio puolėjas laukiamas artimiausioje Toronto ekipos trejų rungtynių išvykoje.

Vasario 6, 8 ir 10 d. „Raptors“ svečiuosis Filadelfijoje, Atlantoje ir Niujorke.

„The Star“ šaltinių teigimu, J.Valančiūno laukiama aikštėje vasario 8-osios mače su „Atlanta Hawks“.

„Gera vėl būti komandos dalimi. Visai nelinksma sėdėti prie šoninės linijos“, – Toronto žurnalistams pasakojo J.Valančiūnas.

Nuo gruodžio 12-osios dėl išnarinto nykščio traumos nerungtyniavęs centras pasiilgo kovos ir konkurencijos.

Jis dar jaučiasi šiek tiek nepatogiai valdydamas kamuolį ir „Raptors“ personalas stengiasi taip paruošti nykštį, kad kamuolio jutimas būtų kuo natūralesnis.

J.Valančiūnui dar taip pat kiek skauda traumuotą vietą. Maža to, treniruotės metu komandos draugas netyčia bakstelėjo lietuviui per išnarintą nykštį.

„Taip, gavau per pirštą. Bet jeigu aš vis dar čia, reiškia, viskas gerai“, – juokavo J.Valančiūnas.

Jis pats nežino tikslios sugrįžimo datos, bet reporteriai iš Toronto informuoja, jog tai turėtų įvykti būtent per trejas „Raptors“ išvykos rungtynes.

Su 38 pergalėmis ir 16 pralaimėjimų „Raptors“ NBA Rytų konferencijoje rikiuojasi antri, bet dabar išgyvena ne patį geriausią laikotarpį. Per penkerias pastarąsias rungtynes Toronto ekipa laimėjo tik du mačus.

Paklaustas, ko galėtų pridėti komandai, J.Valančiūnas vardijo savo esmines užduotis Toronto klube.

„Mano pagrindinė užduotis yra statyti geras užtvaras ir atverti komandos draugams galimybes mesti laisviems, – tikino aukštaūgis. – Turime dalintis kamuoliu, žaisti kartu, puolime laikytis plano. O gynyboje turiu saugoti lanką ir baudos aikštelę.“

„Kai varžovai pastatydavo tvirtus aukštaūgius, mums kildavo problemų, – J.Valančiūno netektį įvertino Toronto klubo treneris Nickas Nurse'as. – Jis mums svarbus. Jo buvimas aikštėje mums suteikia kitokio jausmo.

Su juo mes staiga tampame didžiuliais ir tvirtais. JV mums taip pat padeda praplėsti aikštę ir į puolimą įneša gaivumo. Man patinka tas jausmas.“

J.Valančiūnas iki traumos žaidė bene produktyviausią sezoną karjeroje – per vid. 18,8 minutės spėjo rinkti 12,8 taško (57,5 proc. met.), 7,2 atkovoto kamuolio, po 1 rezultatyvų perdavimą ir 0,8 blokuoto metimo.

VIDEO: „Atsarginiai“: sprogdinantys NBA mainai ir monstras, kurio laukia ir nori visi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius