Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 04

Kobe Bryantas su dviem NBA galiūnais atsidurs „Šlovės muziejuje“

Trys NBA ikonos – aukštaūgiai Timas Duncanas ir Kevinas Garnettas bei sausio 26-ąją tragiškoje sraigtasparnio avarijoje žuvęs Kobe Bryantas – jau netrukus bus pagerbti turbūt didžiausiu galimu įvertinimu krepšinyje.
Kobe Bryantas ir Timas Duncanas
Kobe Bryantas ir Timas Duncanas / „Scanpix“/AP nuotr.

NBA apžvalgininkas Shamsas Charania skelbia, kad minėtieji trys legendiniai krepšininkai artimiausiu metu bus įtraukti į Jameso Naismitho „Šlovės muziejų“.

„Šlovės muziejaus“ vadovas Jerry Colangelo anapilin iškeliavusį Kobe Bryantą į sąrašą įtraukė dar prieš vykusį balsavimą, kuriame paaiškėjo kiti „Šlovės muziejuje“ netrukus atsidursiantys krepšininkai.

20 sezonų „Los Angeles Lakers“ klube rungtyniavęs K.Bryantas užima ketvirtą vietą rezultatyviausių visų laikų žaidėjų sąraše, yra penktas pagal iš viso pataikytus metimus ir dvyliktas pagal pelnytų taškų vidurkį.

Su „Lakers“ klubu krepšininkas laimėjo net penkis čempionų žiedus, o savo trofėjų kolekcijoje taip pat turi du finalų MVP.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Garnettas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Garnettas

K.Garnettas išlieka vieninteliu „Minnesota Timberwolves“ krepšininku, laimėjusiu naudingiausio sezono žaidėjo titulą (2004 m.). 15 kartų „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavęs aukštaūgis devynis kartus pateko į geriausiai lygoje besiginančių krepšininkų penketukus, o vienintelį titulą laimėjo 2007-2008 metų sezone jau atstovaudamas „Boston Celtics“.

Visą karjerą „San Antonio Spurs“ marškinėlius vilkėjęs T.Duncanas savo CV taip pat turi itin ryškių pasiekimų. Penkis kartus NBA triumfavęs vidurio puolėjas triskart tapo finalų MVP, dukart – sezono naudingiausiu žaidėju, o pagal vieną rodiklį vis dar yra nepralenkiamas – 15 kartų pateko į geriausiai besiginančių žaidėjų penketukus.

Šiuo metu T.Ducanas yra Greggo Popovichiaus asistentas „Spurs“ klube.

Krepšininkų pagerbimo ceremonija turėtų vykti rugpjūčio 28-30 dienomis.

J.Naismitho „Šlovės muziejuje“ yra ir du lietuviai – Šarūnas Marčiulionis bei Arvydas Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius