Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 05

Laukiamiausias NBA vakaras su lietuvišku pėdsaku: dėl Ziono negaili rekordinių sumų

Liepos 4-osios proga pietiniame Las Vegaso bulvare virš viešbučių ir kazino ore spragsėjo fantastiško grožio fejerverkai. Bet ryškiausias ir brangiausias fejerverkas Las Vegaso padangėje sprogs liepos 5-ąją. Pirmą kartą su NBA apranga Zioną Williamsoną trokštantys išvysti amerikiečiai dėl šio reginio negaili rekordinių sumų. Įdomu, kad laukiamiausiame NBA vakare bus ir lietuviškas pėdsakas.
Zionas Williamsonas
Zionas Williamsonas

Pirmųjų Ziono Williamsono rungtynių su NBA apranga išvakarėse šalia „Thomas & Mack Center“ arenos bemaž skraidė sudžiuvusios žolės kuokštai. Vienas benamis pro šalį tik stūmė savo vežimėlį su daiktais ir spygavo pagal neaiškias melodijas.

Net nepasakytum, kad lygiai po 24 valandų čia spausis 18 tūkst. žiūrovų, kurie lyg kokio į žemę nusileidusio marsiečio rinksis pažiūrėti Ziono Williamsono.

„Gal bilietų?“ – šūktelėjo žilstelėjęs vyriškis su juodais akiniais, išlindęs iš savo automobilio.

Bėgdamas nuo 40 laipsnių kaitros, amerikietis mėlyname „Hyundai“ tykojo potencialų bilietų pirkėjų. Automobilis net šniokštė nuo viduje visu pajėgumu veikusio kondicionieriaus.

Netrukus smalsuolių porelė priėjo prie automobilio lango. Atvykėlius turėjo nustebinti vyriškio pristatyta bilietų kaina. Ši niekuo nenusileido paketui, už kurį buvo galima pažiūrėti liepos 4-osios fejerverkų šou ant prabangaus Las Vegaso restorano stogo su maistu ir gėrimais.

Liepos trečiąją vidutinė dieninio bilieto kaina į pirmosios NBA vasaros lygos dienos rungtynes siekė 94 JAV dolerius. Tai daugiau nei dvigubai, lyginant su praėjusiu sezonu, kai pirmosios dienos bilietas kainavo 42 dolerius.

„The Spun“ rašo, kad pirmosiomis liepos mėnesio dienomis bilietai į Z.Williamsono rungtynes kainavo mažiausiai po 130 dolerių. Bilietų kainos į Ziono pasirodymus iš perpardavinėtojų prasidėjo nuo maždaug 143 dolerių.

Tokių pinigų Las Vegase amerikiečiai dar nebuvo kloję dėl jokio kito NBA naujoko.

Zionas Williamsonas
Zionas Williamsonas

Palyginimui, į kitas Las Vegaso vasaros lygos rungtynes buvo galima gauti bilietų nuo 7 iki 50 dolerių.

Pavyzdžiui, penktadienio bilietai į žiūrimiausias JAV beisbolo lygos (MLB) rungtynes tarp „Los Angeles Angels“ ir „Houston Astros“ kainavo apie 70 dolerių.

Net į Robie Williamso ir Gwen Stefani koncertus penktadienį Las Vegase bilietus parduoda pigiau.

Klaustukų čia nėra – „Thomas & Mack Center“ arenoje 18 val. 30 min. vietos laiku neliks tuščių kėdžių. Pirmą kartą NBA vasaros lygoje taip nutiko tik prieš porą metų, kai akis į akį susitiko Lonzo Ballas ir Jaysonas Tatumas.

Lyg to būtų maža, 18-mečio Z.Williamsono „New Orleans Pelicans“ susitiks su ne kuo kitu, o „New York Knicks“. Legendiniai klubai kaip „Knicks“, „Los Angeles Lakers“ ir „Boston Celtics“ Las Vegase visada sulaukia didžiausio palaikymo.

Tik šįkart Niujorką iš šių klasikinių dinastijų išskiria svarbi aplinkybė – „Knicks“ aprangą vilki trečiasis NBA naujokų biržos šaukimas, buvęs Ziono bendražygis Djuko universitete, RJ Barrettas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./RJ Barrettas
AFP/„Scanpix“ nuotr./RJ Barrettas

Laukiamiausio vakaro prožektorių šviesoje spindės ir lietuvis Ignas Brazdeikis. 47-asis „New York Knicks“ šaukimas ruošiasi debiutui Niujorko klube būtent Z.Williamsono prisistatymo vakarėlyje.

I.Brazdeikis gali rungtyniauti 3-4 pozicijose, todėl teoriškai 20-metis 201 cm ūgio žaidėjas gali tapti tiesioginiu Z.Williamsono oponentu.

Kietu charakteriu pasižymintis Kanados pilietybę turintis lietuvis bandys apkartinti 19-ojo Z.Williamsono gimtadienio išvakares.

Tiesa, prieš pat Ziono debiutą nuogąstaujama, kad jis gali būti ne toks pasakiškas, kaip tikimasi. ESPN apžvalgininkas Jay Williamsas teigia, kad išskirtinių duomenų 201 cm ūgio puolėjas turi viršsvorio ir dabar gali sverti apie 136 kg.

Tačiau net ir ne geriausios sportinės formos, Zionas pasmerktas dominuoti ant Las Vegaso parketo.

„CBet“ 50 prie 50 vertina galimybes, kad šis krepšinio vunderkindas NBA vasaros lygoje turės didesnį nei 22,5 taško vidurkį.

Zionas pavergė NBA publiką.

Pirmąją savaitę po birželio 20-osios, kai Zionas Williamsonas buvo pašauktas pirmas naujokų biržoje, krepšinio žvaigždės prekių buvo nupirkta daugiau nei už visų kitų 13 pirmųjų šaukimų kartu sudėjus.

Be to, „New Orleans Pelicans“ nuo to momento pardavė 10 tūkst. sezoninių abonementų.

Tad penktadienį tai nebus tik eilinės NBA vasaros lygos rungtynes. Tapsime krepšinio marsiečio žemėje liudininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius