Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 10

LeBronas Jamesas rašo geriausią NBA istoriją, kokios nesukūrė net Michaelas Jordanas

Herojiška NBA superfinalo serija JAV po truputį žiebia naują diskusiją: ar įspūdingas „Cleveland Cavaliers“ komandos žygis finale pakėlė LeBroną Jamesą į Michaelo Jordano lygį? O gal dar aukščiau? Klivlando karalius veda traumų išretintą komandą į NBA viršūnę prieš net 67 rungtynes reguliariajame sezone laimėjusius „Golden State Warriors“. Į tokį kelią niekada nebuvo patekęs net pats M.Jordanas.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šešiskart NBA čempionas savo dešinėje visuomet turėjo ištikimąjį pagalbininką Scottie Pippeną. Tuo tarpu L.Jamesas liko vienas lauke, bet net ir be dviejų NBA žvaigždžių sėkmingai neša visą Klivlando komandą ant savo pečių.

Klivlando radijo reporteris Jimas Chonesas tėškė pareiškimą, kad LeBronas kėsinasi išstumti M.Jordaną iš geriausiojo sosto.

NBA komisaras Adamas Silveris prieš finalo seriją lyg pranašiškai užsiminė, kad galbūt, kai viskas baigsis, LeBronas bus laikomas pačiu geriausiu.

Nei Michaelas Jordanas, nei Billas Russelas, nei Magicas Johnsonas, nei Kobe Bryantas ar joks kitas legendinis NBA žaidėjas su lygos naujoku treneriu ir be dviejų lyderių dar nebuvo atvedęs savo komandos į pačią viršūnę.

Daug kas tikėjosi, kad su sugrįžusiu LeBronu „Cavaliers“ vėl grįš į NBA elitą, bet kad taip greitai gali tapti čempionais ir dar tokiomis aplinkybėmis – nė velnio.

Įtakingesnis už Jordaną

L.Jamesas finalo serijoje vidutiniškai renka po 41 tašką, atkovoja po 12 kamuolių ir atlieka 8,3 rezultatyvaus perdavimo.

1993 metų NBA finalo serijoje tokį pat taškų vidurkį turėjo ir M.Jordanas. Tačiau jis neturėjo tokios didelės įtakos „Chicago Bulls“ komandai, kokią „Cavaliers“ turi LeBronas.

Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.

Per tris pirmąsias finalo rungtynes L.Jamesas taškais arba rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie 200 „Cavaliers” taškų iš 291-o.

Jis pelnė 42 proc. visų „Cavaliers“ taškų, atliko 52 proc. visų rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 25 proc. visų kamuolių.

Palyginimui, M.Jordano indėlis Čikagoje sudarydavo nuo 29 iki 38 proc. taškų, bet rezultatyvių perdavimų vidurkis niekada neperkopė 41 proc. visų perdavimų, o atkovotų kamuolių – 20 procentų.

Būdas aplenkti Jordaną?

Finale L.Jamesas atlieka vidutiniškai po 35,7 metimo – beveik dvigubai daugiau nei reguliariajame sezone (18,5). Krepšį pasiekia tik 40,2 proc. metimų, bet amerikietis puikiai kontroliuoja „Cavaliers“ žaidimo tempą, įpūtė likusiems komandos draugams pasitikėjimo ir veda klubą čempionų titulo link.

Klivlando miestas tokio jokiuose svarbiuose sporto turnyruose nematė nuo 1964-ųjų.

Klivlando radijo reporteris Jimas Chonesas tėškė pareiškimą, kad LeBronas kėsinasi išstumti M.Jordaną iš geriausiojo sosto.

„Jei mums pasiseks laimėti čempionų žiedus, LeBronas greičiausiai bus geriausias krepšininkas istorijoje. Man nerūpi, ką pasakys kiti. Aš myliu M.Jordaną. Tačiau jis negalėtų taip žaisti. M.Jordanas taip nevaldo žaidimo kaip Oscaras Robertsonas. LeBronas daro būtent tai. Jis viską ima į savo rankas“, – sakė J.Chonesas.

VIDEO: LeBronas Jamesas sugrūdo į krepšį ore pakabintą kamuolį

Iš vidutiniokų lipdo čempionus

Nuo 2010-ųjų NBA klubai aplink jį lipdė po dvi superžvaigždes, bet LeBronui nebereikia rūpintis, kad pirmos klasės aukštaūgis (K.Love arba Ch.Boshas) gaus pakankamai kamuolių ir joks energingas gynėjas (K.Irvingas arba D.Wade'as) puolime jam nesimaišo po kojomis.

Jis tiesiog žino savo karių galimybių ribas.

Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.

M.Dellavedova dosniai skirsto kamuolius, snaiperiai J.R.Smithas, J.Jonesas arba M.Milleris sukūria daugiau erdvės baudos aikštelėje, nuožmus gynėjas I.Shumpertas atlieka gynybines užduotis, o energingas, nesavanaudiškas aukštaūgis T.Thompsonas tvarkosi su savo užduotimis.

Visi šie kariai seka paskui LeBroną.

Šis karvedys piešia geriausią NBA finalų istoriją, kokios nekūrė jokia kita lygos legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius