Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

MVP ginče įkaitęs NBA čempionas: „Po velnių, kodėl nekalbame apie D.Sabonį?“

2008-aisiais NBA čempionu su „Boston Celtics“ tapęs vidurio puolėjas Kendrickas Perkinsas sukėlė diskusijų audrą už Atlanto.
Domantas Sabonis ir Kendrickas Perkinsas
Domantas Sabonis ir Kendrickas Perkinsas / „Scanpix“ nuotr.

ESPN eteryje kilusiame karštame ginče dėl naudingiausio šio sezono NBA krepšininko (MVP) jis iškėlė Domanto Sabonio pavardę.

„Žiūrėkite, turime argumentų kalbėdami apie (Nikola) Jokičių, apie Shai Gilgeous-Alexanderį, apie Donovaną Mitchellą, Luka (Dončičių)... Visi šie žaidėjai rinks istorinius skaičius šiuolaikiniame krepšinyje.

Po velnių, kodėl mes tada nekalbame apie D.Sabonį?“ – garsiai mintis dėstė K.Perkinsas, krepšininko karjerą baigęs prieš šešerius metus.

Kolegoms ėmus kilnoti antakius ir bandyti įsiterpti, buvęs NBA čempionas toliau karštai gynė savo argumentus.

„Jei mes remiamės skaičiais, tai D.Sabonis pirmauja NBA lygoje pagal trigubus dublius (21). Taip pat ir pagal dvigubus dublius (54). Vyrukas renka 20 (taškų), 13 (atkovotų kamuolių) ir 8 (rezultatyvius perdavimus). Tai tiesiog...“, – dėstė K.Perkinsas, kol buvo nutrauktas, kad vertesnis MVP kandidatas būtų slovėnas L.Dončičius.

Buvusio NBA čempiono sukelta diskusija persikėlė ir į kitas laidas:

VIDEO: Kendrick Perkins on why an MVP case can be made for Domantas Sabonis

Galiausiai K.Perkinsas savo palaikymą D.Saboniui perkėlė ir į socialinius tinklus.

„Žiūrėkite... Aš nieko nemelavau. D.Sabonis renka 20-13-8 statistiką ir pirmauja lygoje pagal dvigubus bei trigubus dublius! Tad, kodėl jo vardas nėra minimas tarp MVP kandidatų?!“ – lietuviui rodoma nepagarba toliau piktinosi K.Perkinsas.

Verta pažymėti, kad NBA.com sudaromame MVP pretendentų reitinge D.Sabonis praėjusią savaitę pakilo į 6 poziciją, kurią dalinasi su „Los Angeles Clippers“ lyderiu Kawhi Leonardu.

Pirmas rikiuojamas N.Jokičius, antras – Sh.Gilgeous-Alexanderis, trečias – Giannis Antetokounmpo, ketvirtas – L.Dončičius, o penktas – Jasonas Tatumas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

D.Sabonio atstovaujama „Sacramento Kings“ (33-25) šiuo metu užima 8 vietą NBA Vakarų konferencijoje.

Įspūdingą statistiką renkantis „Kings“ aukštaūgis iš Lietuvos šiemet nebuvo išrinktas ir į NBA „All-Star“ rungtynes, o tai sukėlė kitą diskusijų bei pasipiktinimo audrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius