Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 01

Naujas „Pacers“ treneris apie ypatingą ryšį su D.Saboniu: „Mačiau jo gimimo įrašą“

Domantas Sabonis turi naują vyriausiąjį trenerį „Indiana Pacers“ klube. Ir nors su Ricku Carlisle'u jam iki šiol dar nėra tekę dirbti, 61-erių specialistas per pirmąją spaudos konferenciją Indianapolyje atskleidė, koks ypatingas ryšys jį sieja su krepšininku iš Lietuvos.
Rickas Carlisle'as tapo Domanto Sabonio treneriu
Rickas Carlisle'as tapo Domanto Sabonio treneriu / Scanpix ir 15min nuotr.

Vienu geriausių NBA trenerių laikomas R.Carlisle'as į Indianą sugrįžo po 14 metų pertraukos.

„Pacers“ šis specialistas jau treniravo 2003-2007 m. laikotarpiu, o pusantrų metų jo auklėtiniu Indianapolyje buvo ir Šarūnas Jasikevičius.

Vėliau R.Carlisle'as perėmė „Dallas Mavericks“ vairą ir prie šios komandos šturvalo stovėjo net 13 sezonų, kol galiausiai išsiskyrė su Teksaso klubu po 2020-2021 m. sezono.

Bet be darbo R.Carlisle'as ilgai nebuvo. Praėjus vos savaitei po išsiskyrimo su „Mavericks“ amerikietis suraitė parašą ant sutarties su „Pacers“, kur dalins nurodymus Domantui Saboniui.

Nors treniravęs šio lietuvio R.Carlisle'as dar nėra, amerikiečiui trenerio karjeros pradžioje teko dirbti su kitu Saboniu – Domo tėvu Arvydu.

1994-1997 m. laikotarpiu R.Carlisle'as buvo trenerio asistentas „Portland Trail Blazers“ komandoje, o du iš trijų sezonų jam teko dirbti ir su geriausiu visų laikų Lietuvos krepšininku.

Per pirmąją spaudos konferenciją klausimą apie Arvydą išgirdęs R.Carlisle'as prisiminė bokštą iš Lietuvos ir netgi prisiminė, kas vyko Domanto gimimo dieną – 1996 m. gegužės 3-ąją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rickas Carlisle'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rickas Carlisle'as

„Arvydas buvo labai uždaras žmogus, jis daug nekalbėdavo. Bet jis buvo toks laimingas tą dieną, kai gimė Domas, – Indianos spaudos atstovams pasakojo R.Carlisle'as. – Gimus sūnui jis mane stipriai apkabino ir išgėrė su manimi kelis gėrimus. Jis net rodė man gimdymo vaizdo medžiagą, nors tai jau tikriausiai buvo per daug informacijos (šypsosi). Bet aš visada jaučiau ryšį su Domantu dėl šios patirties. Neįtikėtina, kaip bėga laikas.“

Perimdamas „Pacers“ vairą, R.Carlisle'as sieks sugrąžinti Indianos klubą tarp Rytų konferencijos lyderių, kokia ši komanda buvo, kai iš Niujorko kilęs amerikietis ją treniravo pirmąkart.

2003-2007 m. laikotarpiu „Pacers“ sykį pateko į Rytų konferencijos finalą, kartą žaidė pusfinalyje bei buvo laikoma viena solidžiausių organizacijų visoje lygoje.

Dabar „Pacers“ tik svajoja apie tokį statusą po sezono, kuriame net nepateko į atkrintamąsias, o komandos viduje netrūko kibirkščių tarp žaidėjų ir buvusio vyr. trenerio Nate'o Bjorkgreno.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis „Pacers“ pasitarime
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis „Pacers“ pasitarime

„Mano tikslas su šia grupe – tobulėti, turėti gerą atmosferą rūbinėje ir aikštelėje, kurioje žaistume su pasimėgavimu ir turėtume geras progas atakuoti krepšį. Turime mėgautis ir padėdami vienas kitam gynyboje. Sudėtis yra įkvepianti, o kontraktai – puikūs“, – apie naują darbovietę pakiliai kalbėjo R.Carlisle'as.

Naujasis „Pacers“ treneris įvertino ir D.Sabonio bei kitų žaidėjų galimybes. Nors lietuvis pastaruosius du sezonus žaidė „All-Star“ rungtynėse ir buvo aiškus komandos vedlys, R.Carlisle'as neskuba Domo įvardinti kaip svarbiausio komandos krepšininko ir tikisi balanso.

„Domas Sabonis žaidė „All-Star“ rungtynėse. Tai vyrukas, kurį visi mato kaip lyderį. Bet komandoje turi būti balansas, – pabrėžė strategas. – Ši komanda man panaši į „Detroit Pistons“, kurią perėmiau 2001-aisiais. Jauna komanda, kurioje buvo ir veteranų, žaidė kietai, turėjo patirties. Antrame sezone turėjome Chauncey Billupsą, Richardą Hamiltoną, Beną Wallace'ą, Corlissą Williamsoną. Tayshaunas Prince'as buvo jaunas, bet kylantis žaidėjas. Ši komanda mainų būdu gavo Rasheedą Wallace'ą, su kuriuo „Pistons“ laimėjo ir titulą. Tai buvo grupė aukšto kalibro žaidėjų.

Dabar komandoje matau Malcolmą Brogdoną, Carisą LeVertą, TJ Warreną, kuris pernai žaidė mažai. Mylesas Turneris yra geriausias kamuolių blokuotojas lygoje, o Domas parodė, kad gali duoti daug dalykų – rinkti taškus arti krepšio, veržtis, atakuoti iš toli, kas yra pozityvus dalykas. Jis provokuoja pražangas, meta baudų metimus bei gali dalintis kamuoliu.“

VIDEO: Naujas „Indiana Pacers“ treneris Rickas Carlisle'as prisistatė žiniasklaidai

R.Carlisle'as Indianos komandoje iš viso dirbo septynis sezonus. Prieš tapdamas „Detroit Pistons“ vyr. treneriu, amerikietis 1997-2000 m. dirbo tuometinio „Pacers“ stratego Larry Birdo dešiniąja ranka.

Vadovaudamas „Pistons“ 2002-aisiais jis buvo išrinktas geriausiu metų treneriu, o 2011-aisiais su „Mavericks“ tapo NBA čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius