Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 27

NBA pripažino: kalėdinių rungtynių atomazgoje – keturios teisėjų klaidos

Kalėdų puošmena tapusios „Golden State Warriors“ ir „Cleveland Cavaliers“ rungtynės neapsiėjo be priekaištų rungtynių arbitrams. NBA išplatino pranešimą, kuriame pripažino, kad teisėjai suklydo.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Warriors“ šventė sunkią pergalę 99:92 (24:28, 22:16, 25:23, 28:25), o po susitikimo LeBronas Jamesas priekaištavo, esą Kevinas Durantas prieš jį prasižengė lemiamu metu, tačiau teisėjų švilpukai tylėjo.

Remiantis lygos pranešimu, K.Durantas prieš L.Jamesą prasižengė net du kartus, kai iki mačo pabaigos buvo likę mažiau nei 30 sekundžių, o „Warriors“ pirmavo 95:92.

Kaip aiškina NBA, pirmasis kontaktas, kai „Cavaliers“ žaidėjas veržėsi link krepšio, turėjo įtakos L.Jameso greičiui, staigumui, pusiausvyrai ir ritmui.

Po kelių akimirkų „karalius“ atakavo krepšį, o K.Durantas metimą blokavo. Vis dėlto lyga aiškino, jog „Warriors“ lyderio veiksmai ir šiame epizode nebuvo teisėti: jis kliudė L.Jameso ranką ir kūną, o tai trukdė atlikti metimą.

VIDEO: K.Duranto gynyba prieš L.Jamesą

Teisėjas Derrickas Staffordas kamuolį po blokuoto metimo atidavė „Cavaliers“, tačiau buvo nuspręsta situaciją peržiūrėti. Sprendimą teisėjas pakeitė ir iš už šoninės linijos kamuolį į aikštę grąžino „Warriors“.

„Jis prieš mane prasižengė dukart. Tačiau koks skirtumas“, – po rungtynių kalbėjo L.Jamesas. K.Durantas tikino, kad tame epizode jis taisyklių nepažeidė.

Tačiau tai nebuvo vienintelis epizodas, kurį arbitrai traktavo neteisingai. Iki rungtynių pabaigos buvo likę kiek daugiau nei minutė, kai K.Durantas kliudė L.Jamesą, o pastarasis išmetė kamuolį už aikštės ribų.

Dar viena neteisingai įvertinta situacija buvo iki rungtynių pabaigos likus 33 sekundėms. Tada pražangos teisėjai neskyrė jau L.Jamesui, kuris neteisėtai sustabdė Draymondą Greeną.

„Warriors“: K.Durantas 25, K.Thompsonas 24, D.Greenas 12.

„Cavaliers“: K.Love'as 31, L.Jamesas 20, J.Crowderis 15, D.Wade'as 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius