Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 16

NBA turės naujus čempionus: Milvokį nuplovė žalias tritaškių cunamis

NBA lyga šiemet turės naujus čempionus. Lemiamose septintosiose Rytų konferencijos pusfinalio rungtynėse titulą gynę „Milwaukee Bucks“ krepšininkai neatsilaikė prieš neįtikėtinai tritaškius pataikiusius „Boston Celtics“ žaidėjus – 81:109 (26:20, 17:28, 21:31, 17:30).
Jaylenas Brownas ir Jaysonas Tatumas
Jaylenas Brownas ir Jaysonas Tatumas / „Scanpix“ nuotr.

„Celtics“ laimėjo seriją iki keturių pergalių 4-3 ir Rytų konferencijos finale mes iššūkį „Miami Heat“ komandai.

Pirmajame septintųjų rungtynių Bostone kėlinyje bėdomis „Bucks“ klubui nekvepėjo.

Netgi priešingai – Giannis Antetokounmpo vien per pirmą ketvirtį pelnė 10 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o Milvokis vienu metu net turėjo dviženklį pranašumą (24:14) bei galiausiai laimėjo kėlinį 26:20.

„Bucks“ ėmė strigti antrame kėlinyje, kai jų puolime vis žybtelėdavo tik centras Brookas Lopezas, o „Celtics“ į priekį yrėsi tritaškiais. Jaysonas Tatumas pataikė pirmus penkis tolimus metimus, tris sykius pirmoje rungtynių pusėje iššovė Grantas Williamsas ir „Celtics“ po sėkmingos ketvirčio pabaigos įpusėjus mačui jau pirmavo 48:43.

Atitrūkti Bostonui pavyko iš karto po ilgosios pertraukos. „Celtics“ pataikė tris tritaškius iš eilės ir vos per dvi minutes spurtavo 11:2, susikraudami dviženklį pranašumą – 59:47.

Nuovargio ženklus trečiame kėlinyje ėmė rodyti iki tol po 35,3 taško per rungtynes šioje serijoje rinkęs G.Antetokounmpo, o absoliučiai nekritę tritaškiai gramzdino čempionus, kurie po trijų kėlinių atsiliko jau 64:79.

Galutinai varžovus ketvirtajame kėlinyje nužudė septintą tritaškį įmetęs netikėtas „Celtics“ herojus G.Williamsas ir oponentus trimis tolimais metimais pribaigęs Paytonas Pritchardas – Bostonas atitrūko 94:73 ir mačo baigtis tapo aiški.

Žaliai-baltus į priekį šiose rungtynėse tempė netikėtu X faktoriumi tapęs G.Williamsas.

Vos po 7,8 taško šį sezoną rinkęs puolėjas gavo daug laisvės dėl „Bucks“ pasirinktos gynybos ir išmetė net 18 tritaškių, pagerindamas NBA septintųjų atkrintamųjų rungtynių rekordą.

Iš tokios gausybės bandymų G.Williamsas pataikė septynis sykius ir iš viso pelnė 27 taškus, sužaisdamas geriausią karjeros mačą, įskaitant ir reguliarųjį sezoną. Jis taip pat pakartojo pataikytų tritaškių septintose serijos rungtynėse rekordą.

Apskritai „Celtics“ šiose rungtynėse įmetė net 22 tritaškius iš 55 – tai nauji septintųjų serijos rungtynių rekordai.

Palyginimui, „Bucks“ žaidėjai įmetė vos 4 tritaškius iš 33 – vos 12,1 proc. taiklumas yra prasčiausias atkrintamųjų istorijoje, kai komanda išmeta daugiau nei 30 tolimų metimų.

„Elnių“ neišgelbėjo net ir dar vienos įspūdingos Giannio rungtynės. Nors nesugebėjo dominuoti taip, kaip ankstesniuose mačuose, graikas vis tiek susitikimą užbaigė su 25 taškais (9/22 dvit., 1/4 trit., 4/6 baud.), 20 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyviais perdavimais.

Jis tapo pirmu žaidėju NBA istorijoje, kuris vienoje serijoje pelnė 200 taškų, atkovojo 100 kamuolių ir atliko 50 rezultatyvių perdavimų.

Bet „Bucks“ labai trūko Khriso Middletono – po 20,1 taško reguliariajame sezone rinkęs puolėjas patyrė kelio traumą pirmojo atkrintamųjų etapo serijoje prieš „Chicago Bulls“ bei Rytų pusfinalyje nerungtyniavo.

Nukarūnavus „Bucks“, tapo aišku, kad NBA turės naujus čempionus, o tai reiškia, kad NBA čempionai skirsis penktus metus iš eilės. Taip nutiks pirmą kartą nuo 1975-1979 m. laikotarpio.

„Celtics“ prieš „Heat“ pirmąsias Rytų konferencijos finalo rungtynes žais naktį iš antradienio į trečiadienį Majamyje. Šios komandos tarpusavyje Rytų finale grūmėsi ir 2020 m., o tada seriją 4-2 laimėjo ir į didįjį finalą žengė „Heat“.

„Celtics“: Grantas Williamsas 27 (7/18 trit., 6 atk. kam.), Jaysonas Tatumas 23 (5/9 trit., 6 atk. kam., 8 rez. perd.), Jaylenas Brownas 19 (8 atk. kam.), Paytonas Pritchardas 14 (4/6 trit.), Marcusas Smartas 11 (7 atk. kam., 10 rez. perd.).

„Bucks“: Giannis Antetokounmpo 25 (9/22 dvit., 20 atk. kam., 9 rez. perd.), Jrue Holiday 21 (0/6 trit., 8 rez. perd.), Brookas Lopezas 15 (10 atk. kam.), Bobby Portisas 10 (6 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius