Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 23

NBA vasaros lyga: kada debiutuos pašaukti lietuviai?

Vasara – karštas metas tiek NBA naujokų biržoje pašauktiems talentams, tiek ir tyliai savojo šanso laukiantiems krepšininkams, kurie tikisi prasibrauti į stipriausią pasaulio lygą. NBA vasaros lyga – tinkamiausia terpė užsirekomenduoti komandų vadovams.
Ignas Brazdeikis ir Deividas Sirvydis
Ignas Brazdeikis ir Deividas Sirvydis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vos tik pasibaigus NBA naujokų biržai, lyga atskleidė liepos 5-ąją Las Vegase prasidedančios vasaros lygos tvarkaraštį.

Per 11-ą dienų turnyre iš viso įvyks 83 rungtynės. Šiemet turnyras padidino dalyvaujančių komandų skaičių – prie visų 30 NBA rungtyniaujančių komandų prisijungs Kroatijos ir Kinijos nacionalinės rinktinės.

Būtent prieš Kroatijos rinktinę galimai debiutuos ir 37-uoju šaukimu „Detroit Pistons“ ekipos pasirinktas Deividas Sirvydis. Dvikova vyks liepos 5-ą dieną.

Liepos 6-ą „Pistons“ susigrums su Las Vegaso vasaros lygos titulą ginsiančia „Portland Trail Blazers“, po dviejų dienų – su „Indiana Pacers“, o liepos 10-ą – su „Philadelphia 76ers“.

  ​

Oficialiai 19-metį pasirinko „Dallas Mavericks“, tačiau netrukus jo teisės buvo perleistos Detroito komandai.

„Tai labai gera organizacija, kuri turi superinį trenerį. Kaip tik su juo kalbėjau. Jis labai laukia, kada atvažiuosiu, – 24sek pasakojo D.Sirvydis. – Esu labai laimingas ir noriu važiuoti į Detroitą, ten pritapti ir padėti komandai.“

Ketvirtadienį lietuvis planuoja vykti į Detroitą prisistatyti „Pistons“ organizacijai.

„Susitvarkysime reikalus ir tada greičiausiai lauks NBA vasaros lyga“, – žaisti Las Vegase planuoja D.Sirvydis.

„Scanpix“/AP nuotr./Ignas Brazdeikis ir RJ Barrettas
„Scanpix“/AP nuotr./Ignas Brazdeikis ir RJ Barrettas

Kito lietuvio – 47-uoju šaukimu pašaukto Igno Brazdeikio, jau pirmajame vasaros lygos mače laukia mūšis prieš pirmą naujokų biržos šaukimą Zioną Williamsoną.

Liepos 5-ą dieną Iggy atstovaujama „New York Knicks“ grumsis su „New Orleans Pelicans“. Apžvalgininkai šią dvikovą numato kaip vieną įdomiausių, kadangi akis į akį stos Djuko universitete žaidę Z.Williamsonas ir R.J.Barettas.

Liepos 7-ą „Knicks“ žais prieš „Phoenix Suns“, liepos 9-ą – prieš „Toronto Raptors“, o pirmąjį etapą užbaigs akistata su „Los Angeles Lakers“.

Priminsime, kad 47-asis šaukimas priklausė „Sacramento Kings“, tačiau Vakarų konferencijos klubas išmainė jį vienai garsiausių NBA organizacijų.

Stipriausioje pasaulio lygoje 201 cm ūgio I.Brazdeikis tikisi debiutuoti jau 2019-2020 m. sezone.

Visos komandos pirmajame varžybų rate sužais po ketverias rungtynes. Aštuonios stipriausios komandos tęs kovą dėl trofėjaus, o likusios 24 ekipos sužais dar vienas paguodos rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius