Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 28

Nedaug apie žaidėjų protestą žinantis D.Trumpas: „NBA – politinė organizacija“

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žaidėjai Orlando „burbule“ protestuodami prieš rasinę nelygybę šalyje ir policijos brutalumą afroamerikiečių atžvilgiu ėmėsi boikotuoti atkrintamųjų varžybų rungtynes, tačiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas apie tai daug informacijos neturi.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“ nuotr.

Protestų banga per didžiąsias Amerikos sporto lygas nuaidėjo po afroamerikiečio Jacobo Blake'o sušaudymo, kai policijos pareigūnai nurodymams nepaklususiam asmeniui į nugarą paleido septynias kulkas.

Tai nutiko Kenošoje, Viskonsino valstijoje, visai šalia Milvokio, tad būtent „Bucks“ komanda pirmoji atsisakė žengti į aikštę, o paskui ją pasekė ir kiti NBA klubai.

„Nežinau daug apie NBA protestus. Žinau tiek, kad jų reitingai yra žemi, nes žmonėms NBA šiek tiek pabodo. Bet apie protestus daug nežinau“, – sakė JAV prezidentas.

74-erių prezidento teigimu, tokie protestai daro žalą Amerikai.

„NBA tapo politine organizacija, o tai nėra geras dalykas. Nėra gerai sportui ar visai šaliai“, – sakė Donaldas Trumpas.

NBA nukėlė trečiadienį ir ketvirtadienį turėjusias vykti rungtynes. Nors buvo kalbų apie galimą sezono nutraukimą, tačiau Michaelo Jordano vedami žaidėjai nusprendė tęsti atkrintamąsias.

Lyga dabar dirba ties atkrintamųjų tvarkaraščio perdėliojimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius