-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 16

„Pacers“ – mainų gandų sūkuryje: ar bus iškeistas Domantas Sabonis?

Pirmą kartą per šešerius metus be NBA atkrintamųjų varžybų likusi „Indiana Pacers“ ekipa ėmėsi permainų. Atleistą vyriausiąjį trenerį Nate'ą Bjorkgreną jau pakeitė tituluotas specialistas Rickas Carlisle'as, o pastarosiomis dienomis „ristūnai“ atsidūrė mainų gandų sūkuryje. Ar į jį bus įsukta ir „Pacers“ žvaigždė Domantas Sabonis?
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Indianapolio komandai prieš metus pabodo trintis Rytų konferencijos viduryje, tad nutarta atsisveikinti su ketverius metus ekipą treniravusiu Nate'u McMillanu. Bet pokyčiai į naudą neišėjo.

Netgi priešingai – prieš tai penkerius metus iš eilės atkrintamosiose žaidę ir triskart paeiliui į pirmąjį Rytų penketą patekę „Pacers“ 2020-2021 m. sezone savo konferencijoje liko devinti ir per įkrintamąsias varžybas nesugebėjo įšokti į lemiamų sezono kovų traukinį.

Tai kainavo kėdę vos sezoną pradirbusiam N.Bjorkgrenui, kurį jau pakeitė 2011 m. NBA čempionas R.Carlisle'as.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rickas Carlisle'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rickas Carlisle'as

Bet pokyčiai tuo veikiausiai nesibaigė – „Pacers“ aktyviai dalyvauja ir mainų kalbose.

Ypač Indianos ekipos vadovai susidomėjo bene karščiausia pavarde NBA rinkoje Benu Simmonsu, šių metų atkrintamosiose galutinai perpildžiusiu „Philadelphia 76ers“ vadovų ir sirgalių kantrybės taurę ir greičiausiai atsisveikinsiančiu su „broliškos meilės miestu“.

Marcas Steinas šią savaitę pranešė, kad „Pacers“ kartu su „Cleveland Cavaliers“, „Toronto Raptors“, „Minnesota Timberwolves“ ir „Sacramento Kings“ sudaro besidominčiųjų galimybe mainų būdu gauti B.Simmonsą komandų sąrašą.

„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas
„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas

2016 m. naujokų biržos šaukimas per pastaruosius sezonus pademonstravo savo potencialą dažnai rinkdamas beveik trigubo dublio skaičius, o praėjusiame sezone jis užėmė antrąją vietą geriausiai besiginančio lygos krepšininko rinkimuose, bet atkrintamosiose akis bado australo negebėjimas pataikyti iš tolimesnių distancijų ir nuo baudų metimų linijos bei pasyvumas puolime.

Vis dėlto kitų komandų nuo noro gauti 208 cm ūgio įžaidėją tai neatbaido. Vos 24-erių australas masina kitas komandas savo neeiliniais atletiniais sugebėjimais ir beribiu potencialu gynyboje. Be to, NBA aplinkoje vyrauja nuomonė, kad tapęs svarbiausiu komandos žaidėju šis krepšininkas gali atsiskleisti kitomis spalvomis.

Panašu, kad tą mato ir „Pacers“, trokštanti B.Simmonso bene labiausiai.

Prieš kelias savaites JAV žiniasklaidoje net buvo pasirodę pranešimai, kad „Pacers“ jau pateikė Filadelfijos ekipai pasiūlymą už B.Simmoną, o jį sudarė įžaidėjas Malcolmas Brogdonas ir pirmojo naujokų biržos rato šaukimas, tačiau „76ers“ esą jį atmetė.

„Scanpix“ nuotr./Malcomas Brogdonas pataikė lemiamą tritaškį per pratęsimą.
„Scanpix“ nuotr./Malcomas Brogdonas pataikė lemiamą tritaškį per pratęsimą.

Visgi 15min šaltiniai Indianapolyje įsitikinę, kad šie pranešimai buvo laužti iš piršto. „Pacers“ klube vyrauja atvirumo politika – prieš iškeisdami savo žaidėjus, klubo vadovai įspėja juos apie galimus mainus, o su M.Brogdonu to padaryta nebuvo. Tai leidžia daryti prielaidą, kad bent jau kol kas 28-erių krepšininko vieta Indianapolyje yra saugi.

Ar tokios pat saugios yra ir D.Sabonio pozicijos „ristūnų“ gretose?

Visi ženklai rodo, kad bent jau kol kas atsakymas į šį klausimą yra „taip“.

15min šaltinių teigimu, lietuvis kol kas dar tikrai nebuvo įtrauktas į potencialus mainus su „76ers“, o taip galėtų nutikti tik vienu atveju – jei derybose atsirastų ir trečia šalis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Domantas Sabonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Domantas Sabonis

Vieša paslaptis, kad Filadelfijos klubas už B.Simmonsą tikisi gauti kitą žvaigždę, bet D.Sabonis jiems netiktų, mat komandoje jau yra kitas dominuojantis aukštaūgis Joelis Embiidas. Tai reiškia, kad lietuvis B.Simmonso mainuose veikiausiai sudalyvautų tik tuo atveju, jei į juos būtų įtraukta ir trečia komanda.

Tiesa, nors D.Sabonis į „76ers“ tikriausiai nesikels, mainų galimybės su kitomis komandomis išlieka.

„Niekas „Pacers“ ekipoje nėra pakankamai geras, kad būtų neliečiamas mainuose. Šiai komandai reikia daug ko – tritaškius pataikančio ir gerai besiginančio puolėjo, gero įžaidėjo ir lyderio. Tad nors Domo mainai mažai tikėtini, sulaukę gero pasiūlymo „Pacers“ jo neatsisakytų“, – 15min teigė vienas Indianos klubo virtuvėje nardančių NBA atstovų.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Anot jo ir kitų 15min kalbintų žmonių, pagrindiniai „Pacers“ tikslai mainų rinkoje yra labiau subalansuoti komandos startinį penketą arba gauti žvaigždę, mat laisvųjų agentų turguje tą padaryti Indianos ekipa galimybių praktiškai neturi.

Lietuvos rinktinės bokštas turi nemažą vertę dėl savo patrauklaus kontrakto, pagal kurį per artimiausius tris sezonus uždirbs „tik“ 56,4 mln. dolerių, bet tuo pačiu ši sutartis gali tapti ir priežastimi, kodėl „Pacers“ ryšis pasilikti D.Sabonį – taip Indianos klubas toliau turėtų „All-Star“ kalibro žaidėją už sąlyginai nedidelę sumą.

Labiau nei D.Sabonio mainai tikėtina, kad Indianapolio ekipa ryšis pagaliau atsisveikinti su kitu savo bokštu Mylesu Turneriu.

„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis

Kartu su D.Saboniu amerikietis kitą sezoną uždirbs 36 mln. JAV dolerių, o mokėti tokią sumą aikštėje ne visuomet derančiam aukštaūgių tandemui „Pacers“ yra per didelė prabanga.

Suprasti akimirksniu: „Pacers“ aukštaūgių atlyginimai

  • D.Sabonio 2021-2022 m. atlyginimas: 18,5 mln. dolerių. Sutartis galioja iki 2024 m.
  • M.Turnerio 2021-2022 m. atlyginimas: 17,5 mln. dolerių. Sutartis galioja iki 2023 m.

M.Turneris jau sėdėjo „ant lagaminų“ praėjusį rudenį, kai „Pacers“ siūlė jį už tuometinį „Boston Celtics“ puolėją Gordoną Haywardą, o praėjusio sezono pabaigoje jis dar ir negalėjo padėti savo komandai dėl didelį skausmą sukėlusios kojos piršto traumos.

Be to, M.Turneris mainų rinkoje gali būti paklausesnis už D.Sabonį dėl savo patrauklaus įgūdžių paketo – ilgų rankų gynyboje ir gebėjimo pataikyti tritaškius puolime.

Vis dėlto kol kas konkrečių pasiūlymų už 25-erių M.Turnerį, kuris turi dar dvejus metus galiosiantį kontraktą, „Pacers“ neišgirdo.

Mainų rinka NBA lygoje veikiausiai suaktyvės kelių savaičių bėgyje, ypač artėjant liepos 29 dieną vyksiančiai naujokų biržai. Būtent tada komandos ims ieškoti galimų pasistiprinimo būdų, o tą darys ir ne vieną sudėties dilemą turintys „Pacers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius