Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 02

Pasakiškos naujoko rungtynės pribloškė ir komandos draugus, ir sirgalius

NBA lygos naujokas Donovanas Mitchellas buvo nesustabdomas ir rungtynių pabaigoje pats negalėjo nuslėpti džiaugsmo. Puikias rungtynes sužaidęs krepšininkas neslėpė šypsenos, kai sirgaliai skandavo jo vardą.
Donovanas Mitchellas
Donovanas Mitchellas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Utah Jazz“ ekipa 114:108 (27:29, 16:26, 37:29, 34:24) palaužė „New Orleans Pelicans“ komandą, o šį penktadienį dar ilgai prisimins D.Mitchellas.

13-ju šaukimu naujokų biržoje pašauktas 21-rių gynėjas tapo pirmuoju naujoku nuo 2011-ųjų, sugebėjusiu pelnyti daugiau nei 40 taškų per rungtynes.

D.Mitchellas per 36 minutes suvertė 41 tašką (7/13 dvit., 6/12 trit., 9/11 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir po triskart suklydo bei prasižengė.

„Neturiu žodžių, jei nuoširdžiai. Jonas Jerebko man sakė, kad toliau mesčiau. Net ir tuos metimus, kurie ne visada yra patys geriausi. Turėjau būti agresyvus. Treneris taip sakė. Visi taip sakė“, – kalbėjo vakaro didvyris.

Iš varžovų rikiuotės ketvirtojo kėlinio pradžioje dėl traumos iškrito Anthony Davisas, o tai palengvino gyvenimą „Jazz“ ekipai.

Per pirmus tris kėlinius „Pelicans“ tiesiog žudė varžovus pataikymu, nes prieš lemiamą ketvirtį tikslą buvo pasiekę 52,4 proc. metimų ir net 11 tritaškių iš 21.

„Donovanas Mitchellas turi tokią savybę, kad jis visada išlaiko šaltą protą. Jis gerai išstudijavo žaidimą, puikiai jį skaitė“, – sužibėjusį auklėtinį gyrė treneris.

Dar trečiojo kėlinio viduryje „Jazz“ atsiliko 16 taškų, bet vėliau surengė didžiausią sugrįžimą į rungtynes šį sezoną.

Naujojo Orleano ekipos treneris Alvinas Gentry po mačo kalbėjo: „Mes neužbaigėme rungtynių. Varžovai sužaidė gerai, Donovanas sužaidė puikiai.“

Savo jaunąjį varžovą gyrė ir DeMarcusas Cousinsas: „Naujokas sužaidė nuostabiai, dominavo nuo pradžios iki pabaigos. Ko mes nepadarėme? Tiesiog jis sužaidė gerai. Pritrenkiantis pasirodymas. Toks jaunas vaikinas sugebėjo sukontroliuoti rungtynes.“

Po mačo interviu dar aikštėje duodamas krepšininkas pats negalėjo nuslėpti ne tik džiaugsmo, bet ir nuostabos. Iš arenos greitai nepatraukę sirgaliai kiekvieną D.Mitchello pasisakymą palydėjo griausmingomis ovacijomis.

VIDEO: Visi Donovano Mitchello taškai rungtynėse su „New Orleans Pelicans“

Kiti NBA nakties rezultatai:

  • „Orlando Magic“ 112:133 „Golden State Warriors“
  • „Washington Wizards“ 109:91 „Detroit Pistons“
  • „Miami Heat“ 105:100 „Charlotte Hornets“
  • „Chicago Bulls“ 106:107 „Sacramento Kings“
  • „Memphis Grizzlies“ 79:95 „San Antonio Spurs“
  • „Oklahoma City Thunder“ 111:107 „Minesotta Timberwolves“
  • „Toronto Raptors“ 120:115 „Indiana Pacers“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius