Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 28

Pasimetęs D.Sabonis: „Bandau suprasti, kaip vėl žaisti savo krepšinį“

Domantas Sabonis ir „Sacramento Kings“ stringa sezono pradžioje. Lietuvio rezultatyvumas – žemiausias NBA lygoje nuo 2017-ųjų.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nieko nuostabaus, nes aukštaūgis grįžo į laikus, kai išmeta po mažiau nei 10 metimų ir pataiko rečiau nei po 5 per susitikimą.

Paskutinį sykį taip skurdžiai į krepšį stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje D.Sabonis pataikydavo 2017-2018 sezone (vid. 4,6 metimo). Tai buvo tik antrasis tuomet 22-ejų lietuvio sezonas NBA.

Vėliau mūsiškis tapo dominuojančia jėga ir ne veltui dukart buvo išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis (kairėje)
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis (kairėje)

Šio sezono pradžioje D.Sabonio atliekamų metimų skaičius vėl susitraukė iki 9,5, o pataikytų – iki 4,8. Lietuvis vis dar nėra įmetęs nė vieno tritaškio iš 6 bandymų.

D.Sabonio rezultatyvumas sezono pradžioje smuko iki 13,5.

„Tiesiog stengiuosi atlikti savo vaidmenį. Treneris mums visiems duoda užduotis. Turiu rasti būdų, kaip agresyviau žaisti puolime. Turiu žiūrėti įrašus ir bandyti suprasti, kaip vėl galiu būti savimi. Net nežinau, kaip atsakyti į šį klausimą, bet turiu rasti būdų, kaip mesti į krepšį, kaip vėl žaisti savo žaidimą“, – prieš žurnalistus Sakramente pečiais gūžčiojo 211 cm aukštaūgis.

„Kings“ ką tik pralaimėjo ketvirtąsias rungtynes sezono starte iš tiek pat galimų ir lieka viena iš 3 komandų, dar nepatyrusių pergalės džiaugsmo.

„Karaliai“ jų pačių tvirtovėje 110:125 pralaimėjo „Memphis Grizzlies“.

„Varžovai pataikė daug tritaškių, dalinosi kamuoliu. Buvo ataka, kai jie atkovojo kamuolį puolime 2 ar 3 sykius. Tai tikrai buvo skaudu“, – liūdėjo D.Sabonis.

„Kings“ pirmajame kėlinyje buvo susikrovusi dviženklę persvarą (23:13), tačiau ją labai greitai išbarstė.

„Privalome žaisti visas 48 minutes. Būna atkarpų rungtynėse, kai mes pirmaujame arba panaikiname varžovų pranašumą – tiesiog negalime užbaigti rungtynių, negalime išlikti susikaupę visas 48 minutes“, – pabrėžė D.Sabonis.

Pasiguosti Sakramento ekipa gali nebent tuo, kad pralaimėjo kol kas tikrai stipriems varžovams, nusitaikiusiems į aukščiausias vietas NBA Vakarų konferencijoje – „Grizzlies“, „Golden State Warriors“, „Los Angeles Clippers“ ir „Portland Trail Blazers“.

„Aš vis tiek manau, kad mes turėjome laimėti. Tai sunku. Tiesiog turime geriau daryti kai kuriuos mažus dalykus, kurie tęsiasi. Turime juos pagerinti. Nėra jokių pasiteisinimų“, – teigė lietuvis.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Brownas ir Domantas Sabonis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Brownas ir Domantas Sabonis

Stringant „Kings“ žaidimui naujasis komandos treneris Mike‘as Brownas ėmėsi permainų ir komandos starto penkete. Pirmą sykį jame pasirodė daug vilčių Sakramente teikiantis 22-ejų puolėjas Keeganas Murray, kurį „Kings“ vadovai šiemet pasirinko ketvirtuoju šaukimu naujokų biržoje.

„Pradžia buvo smagi. Pirmavome 10 taškų skirtumu. Jis laukė šio momento, sunkiai jam ruošėsi. Buvo smagu būti kartu su juo aikštėje. Jis – puikus vyrukas. Sunkiai dirba ir priima teisingus sprendimus.

Jam žaidžiant aikštelė pasidaro didesnė. Varžovai neina į pagalbas, jie gerbia jo metimą, tad kitiems atsiranda daugiau erdvės“, – 18 taškų pelniusį K.Murray gyrė D.Sabonis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Keeganas Murray (su kamuoliu)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Keeganas Murray (su kamuoliu)

Pats lietuvis pasižymėjo tik 11 taškų, o metė vos 6 metimus, nors ir pritrūko tik vieno rezultatyvaus perdavimo iki trigubo dublio (11 atk. kam. ir 9 rez. perd.).

Tiesa, sunkiai naujojo „Kings“ trenerio M.Browno schemose savo vaidmenį puolime kol kas randantis aukštaūgis panikuoti neskuba ir ragina tą patį daryti ir kitus.

„Tiesiog turime tikėti. Tikėti tuo, ką darome. Treneris turi planą ir mes juo sekame. Privalome pasitikėti. Negalime pradėti abejoti, net nepabandę. Turime visi likti drauge ir tikėti“, – teigė D.Sabonis.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Kings“ šiame sezone turi aiškų tikslą – nutraukti juodžiausią seriją NBA istorijoje be atkrintamųjų varžybų. Sakramentas jų nėra matęs jau net 16 metų, tačiau startas 0/4 šios užduoties tikrai nepalengvina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius