-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 10

Pirmą kartą apie Europos čempionatą prabilęs Jonas Valančiūnas priėmė sprendimą dėl rinktinės

Jonas Valančiūnas po rungtynių Niujorke atsiprašė užsienio žurnalisto. „Gerai, tik trumpai, nes manęs laukia svarbus susitikimas“, – į interviu užklausą tvankioje „Madison Square Garden“ svečių rūbinėlėje atsakė lietuvis.

Dinozauriškais žingsniais grįžęs į salę su neoficialia apranga, „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas išvydo jau išrenkamą parketą. „Madison Square Garden“ arena ruošėsi priimti „New York Rangers“ ledo ritulininkus NHL rungtynėms.

Vos tik spėjome apsisukti „Raptors“ rūbinėje, grįždami MSG koridoriuose jau nebematėme „Knicks“ simbolikos. Ten mėtėsi sportiniai krepšiai su ledo ritulio lazdomis.

Toje pačioje spaudos konferencijos salėje, kurioje tik ką kalbėjo „Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas, už mikrofono buvo ištiesta mėlyna paklodė jau su „Rangers“ logotipais.

Ledo ritulio rungtynėms permontuojamose tribūnose Jonui pamojavo saujelė lietuvių su salotiniais Lietuvos marškinėliais.

„JV, ten“, – parodė NBA darbuotojas į kitą MSG sektorių, kur krepšininko laukė jau ne keli, o visas būrys lietuviškomis spalvomis nusidažiusių sirgalių.

Ne šimtai, o tūkstančiai aistruolių jau vos po kelių mėnesių lauks jo nebe NBA, o Lietuvos rinktinės tribūnose. Su nerimu pasitikę J.Valančiūną, išgirdome geriausio Lietuvos krepšininko verdiktą.

Dešimtą vasarą iš eilės Jonas Valančiūnas matuosis aprangą su širdžiai jam artimiausiu pavadinimu „Lietuva“.

Šią žinią J.Valančiūnas patvirtino į turą pas NBA lietuvius pasileidusiems Lietuvos krepšinio federacijos atstovams – generaliniam sekretoriui Mindaugui Špokui ir Dainiaus Adomaičio asistentui Ramūnui Šiškauskui.

„Madison Square Garden“ tribūnose jie stebėjo Mindaugo Kuzminsko ir Jono Valančiūno komandų kaktomušą. Bet susikaupti rungtynių stebėjimui, ko gero, dar neleido šios dvikovos išvakarėse per vakarienę išgirsti J.Valančiūno žodžiai.

„Jei viskas bus gerai, sveikata leis, tai tikrai pasiruošęs žaisti rinktinėje ir atstovauti Lietuvai“, – interviu 24sek Niujorke J.Valančiūnas pasakė taip užtikrintai, kaip deda iš viršaus.

Šio interviu su 24-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjo laukiau su nerimu.

Tiesiog natūraliai susidarė per daug aplinkybių, dėl kurių J.Valančiūnas galėjo D.Adomaičiui ištarti „ne“: Jono Kazlausko kritika po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kartėlis dėl prasto asmeninio ir rinktinės pasirodymo, neigiami Lietuvos krepšinio sirgalių atsiliepimai ir 9 vasaros iš eilės su nacionaline komanda.

Bet garbė atstovauti Lietuvos rinktinei jam didesnė.

VIDEO: J.Valančiūnas – apie sprendimą dėl Lietuvos rinktinės ir kitų NBA lietuvių ketinimus

„Kasmet būna visokių minčių. Nesu taip įsigilinęs į tvarkaraštį, bet sako, kad ne šią, o kitą vasarą turėsime laisvesnį grafiką – bus laisva vasara. Tai kodėl dabar nesusirinkus ir nepadarius visko, kad ką nors laimėtume?“ – pasakojo J.Valančiūnas.

Dėl tokio J.Valančiūno požiūrio daug prisidėjo ir naujasis nacionalinės komandos treneris Dainius Adomaitis.

Naujasis Jono Kazlausko įpėdinis nesidrovi dažniau nei jo pirmtakai skambinti rinktinės kandidatams. Griežtasis Jonas Kazlauskas per sezoną su krepšininkais tokio artimo ryšio nepalaikydavo.

Skonio reikalas, bet „Raptors“ žaidėją toks dėmesys maloniai nustebino. Vyrai greitai rado bendrą kalbą, o to vaisius matome klausydamiesi J.Valančiūno sprendimo.

Pokalbių metu jiedu pasišneka, kaip sezonas klostosi Torontui ir Klaipėdos „Neptūnui“. Artėjant Europos čempionatui, tų pokalbių dabar tikrai nesumažės.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Dainius Adomaitis

„Tai treneris, kuris atsižvelgia į žaidėjus ir labiau koncentruojasi į tai, kad visiems padarytų patogų, tinkamą grafiką, treniruotes. Tai profesionalus treneris, – D.Adomaitį apibūdino J.Valančiūnas. – Palaikome neblogus santykius, susiskambiname, pasikalbame, kaip sezonas klostosi jam, man. Palaikome ryšį.“

Jei viskas bus gerai ir eisis pagal planą, susirinks nebloga komanda. Galėsime bandyti daug ką nuveikti.

Per vakarienę su LKF atstovais ir Mindaugu Kuzminsku J.Valančiūnas susidarė konkretesnį rinktinės vaizdą. Atrodo, kad į pirmąją stovyklą Palangoje liepos 20-ąją atvyksiąs „centras“ pamatys daugiau nematytų ar seniau regėtų veidų.

Duodamas interviu 24sek, J.Valančiūnas užsiminė ne tik apie rinktinės trenerių štabą ar personalą, bet ir žaidėjus. Gal Dainius Adomaitis pasirengimo stovykloje išbandys daug primirštų Lietuvos krepšininkų?

Vienaip ar kitaip, rinktinės žaidimas suksis aplink geriausius. O jų nuomonę J.Valančiūnas žino.

„Daugiau apie rinktinę bendravau su tais, kurie šioje Atlanto pusėje – Domantu Saboniu, Donatu Motiejūnu, Mindaugu Kuzminsku. Visi norime atvažiuoti, – patikino lietuvis. – Tik vien noro kartais neužtenka. Sveikatos reikia ir visokių kitokių priežasčių, kad viskas susiklostytų gerai.

Bet manau, kad jei viskas bus gerai ir eisis pagal planą, susirinks nebloga komanda.

Galėsime bandyti daug ką nuveikti.“

FIBA.com/Mindaugas Kuzminskas, Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis
FIBA.com/Mindaugas Kuzminskas, Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis

Vėlai vakare „New York Rangers“ sirgaliai džiaugsmingai skirstėsi iš „Madison Square Garden“ arenos – jų komanda 3-2 pranoko „Pittsburgh Penguins“.

Žmonių su trimis dydžiais per dideliais ledo ritulio marškinėliais buvo visur. Daugelis skubėjo į traukinius keliauti namo į Niujorko priemiesčius. Kiti liko švęsti pergalės baruose. Treti patraukė tęsti sekmadienio vakaro kažkur netoliese užkimšto visatos centru vadinamo „Times Square“.

Kai 18 tūkstančių sirgalių užplūdo Manhatano gatves, net šilčiau pasidarė einant minioje vėsoką sekmadienio vakarą. Bet labiausiai šildė J.Valančiūno ir kitų NBA lietuvių mintys žaisti Europos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius