-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 04

Pirmasis A.Karnišovo laimėjimas: „Nuggets“ rado žvaigždę, kurios ieškojo jau seniai

„Denver Nuggets“, kurios generaliniu vadybininku dirba lietuvis Artūras Karnišovas, NBA žvaigždes medžioja jau maždaug ketverius metus. Tačiau šią svajonę jiems pavyko įgyvendinti tik šią savaitę, kai buvo pasirašyta sutartis su vienu geriausių puolėjų visoje lygoje Paulu Milsapu. Tai ėjimas, kuris suteikia šansą lietuvio vadovaujam klubui pakovoti dėl atkrintamųjų varžybų.
Paulas Milsapas
Paulas Milsapas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

P.Milsapo perėjimas į „Nuggets“ vos sužinojus šią naujieną skambėjo logiškai. Komandai, kuri savo sudėtį lipdo aplink vidurio puolėją Nikolą Jokičių, buvęs „Hawks“ krepšininkas bus labai naudingas. Jis yra kamuolio nereikalaujantis žaidėjas, kuris sugeba rungtyniauti ir be jo.

P.Milsapas yra labai protingas krepšininkas, todėl visuomet pamato, kai jo komandos draugams reikalinga užtvara, o atsilaisvinęs gali gauti perdavimą ne tik iš gynėjų, bet ir puikiai aikštę matančio N.Jokičiaus.

„Nuggets“ kol kas kuria tokią ekipą, kuri turėtų žaisti protingą, subalansuotą bei puikiai prie situacijos prisitaikantį krepšinį. Kamuolys turėtų judėti nuolat, o jo kryptį nuspėti bus velniškai sunku. Galbūt N.Jokičius ar P.Milsapas žais nugara? Tačiau galbūt jie perduos kamuolį įbėgantiems Garry Harrisui, Wilsonui Chandleriui, Jamalui Murray ar kitiems?

P.Milsapas su „Nuggets“ pasirašė trejų metų sutartį, o gera naujiena yra ta, jog po dvejų metų galima bus ją nutraukti. Puolėjas po kelių sezonų jau bus 34-erių, o jo žaidimo kreivė jau po truputėlį leidžiasi į apačią.

Kita vertus, P.Milsapas vis tiek yra žvaigždė. Jis gali uždengti kelių pozicijų žaidėjus, o statistinį protokolą gali užpildyti beveik visose srityse. Geriausias krepšininko sezonas „Nuggets“ gretose greičiausiai bus artėjančiais metais, tačiau dėl to žaidėjas juk nėra kaltas.

A.Karnišovas savo naujajam krepšininkui sumokės nemažai (90 mln. JAV dolerių), tačiau ateitis yra saugi. P.Milsapas Denveryje turėtų rungtyniauti pakankamai ilgai, kad padarytų teigiamos įtakos komandai, o nepasiteisinus lūkesčiams – galima bus atsisakyti jo paslaugų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje

„Nuggets“ tikrai pasisekė, nes toks žaidėjas, kaip P.Milsapas sustiprins daugelį sričių. Reikia sustiprinti gynybą? Puolėjas turi itin vikrias rankas, kurios gali perimti kamuolį. Reikia sumažinti klaidų? Krepšininkas gali puikiai perduoti kamuolį. Sunku uždengti varžovų tolimus metimus? Priverstas susikeisti ginamaisiais jis suspės su daugeliu NBA gynėjų.

P.Milsapas tapo žvaigžde, kai „Hawks“ nusprendė išnaudoti jo universalumą. Dabar jis rungtyniaus „Nuggets“, o jo talentai nebėra paslaptyje. Naudos gaus ne tik N.Jokičius, bet ir įžaidėjai, sulaukę dar vieno žaidimo kūrėjo, bei metikai, kurie gaus geras progas atakuoti krepšį.

„Nuggets“ artimoje ateityje turės priimti svarbų sprendimą ir nuspręsti, kurie aukštaūgiai jai yra reikalingi ekipoje. Denveryje taip pat rungtyniauja sunkieji krašto puolėjai Kennethas Fariedas, Trey Lylesas ir Juancho Hernangomezas, o naujos sutarties lauks „centras“ Masonas Plumlee.

Šiuo ėjimu Denverio ekipa sutiko paleisti Danilo Gallinarį, tačiau galima sakyti, jog pasipildžiusi P.Milsapu ji sustiprėjo.

Vakarų konferencija dėl šių pokyčių atrodo tik dar galingiau, o dėl vietos atkrintamosiose „grynuoliams“ teks gerokai paplušėti.

Beje, įdomu, jog „Sports Illustrated“ šį A.Karnišovo ėjimą įvertino dešimtuku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius