Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 26

Rajonas Rondo siekia sugrįžti į aikštę, o tai gali lemti „Bulls“ atkrintamųjų likimą

„Chicago Bulls“ įžaidėjas Rajonas Rondo dėl dešiniojo nykščio traumos praleido pastarąsias dvejas savo komandos rungtynes, o be jo žaidę „buliai“ abi jas pralaimėjo. Šiuo metu serijoje su „Boston Celtics“ rezultatas yra 2:2, o penktosios serijos rungtynės Bostone gali būti labai svarbios.
Rajonas Rondo ir Isaiah Thomasas
Rajonas Rondo ir Isaiah Thomasas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Rondo traumą patyrė praėjusį penktadienį, o gydytojai prognozavo, kad krepšininkas ant parketo galės sugrįžti tik po dviejų savaičių. Tačiau įžaidėjas gipsą pakeitė paprastu tvarsčiu ir pirmadienį jau varėsi kamuolį bei atliko metimus abiem rankomis.

„Bulls“ įžaidėjas jau ne pirmą kartą bando rungtyniauti, nepaisydamas traumos. 2011 metų atkrintamosiose jis žaidė su išnarintu pečiu, o 2013-aisiais kelias minutes aikštėje praleido nusitraukęs kryžminius kelio raiščius.

Nors R.Rondo reguliariajame sezone rinko vos po 7,8 taško ir atliko po 6,7 rezultatyvaus perdavimo, tačiau jo svarba „Bulls“ ekipai yra milžiniška. Čikagos ekipa pirmavo prieš „Celtics“ rezultatu 2:0, tačiau, netekusi savo atakų lyderio, pralaimėjo dvejas rungtynes paeiliui.

Iškalbingiausia – rezultatyvių perdavimų statistika. „Bulls“ per pirmąsias dvejas serijos rungtynes surinko 50 rezultatyvių perdavimų, o pastaruosiuose dviejuose mačuose – 33.

Čikagos klubui kamuolio judėjimas yra be galo svarbus, nes daugelis „Bulls“ krepšininkų silpnai atakuoja iš toli.

„Jau pirmadienį Rajonas paėmė kamuolį į rankas bei dirbo treniruoklių salėje. Jis darys viską, ką gali, jog grįžtų į aikštę. Jis yra tikras kovotojas.“

„Visi jį labai mylime. Jis mūsų aikštės generolas, – teigė J.Butleris. – Jis žino viską. Kiekvieną mikrodvikovą bei mūsų pranašumus. Jis padeda mums ir nuo suolo, tačiau tikiuosi, kad jis žengs į aikštę.“

Penktosios serijos rungtynės šiąnakt vyks Bostone, o R.Rondo dalyvavimas vis dar kelia abejonių. Aišku tik viena – „Celtics“ yra šios dvikovos favoritai, nes žais namuose, o „Bulls“ neturi žmogaus, kuris žino, kaip reikia žaisti tokios svarbos susitikimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius