TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
2017 02 13

Rezultatyviausias lietuvio mėnuo: aktyviam Jonui Valančiūnui pergalė išslydo iš rankų

Jonas Valančiūnas žaidžia rezultatyviausią NBA sezono mėnesį, tačiau lietuvio aktyvumo puolime nepakako pergalei jau 4-ose rungtynėse iš 6 susitikimų vasarį. Šįkart „Raptors“ 101:102 (27:25, 24:20, 31:21, 19:36) apmaudžiai nusileido „Detroit Pistons“ krepšininkams.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ pralaimėjo „Pistons“ 101:102.
  • „Raptors“ ketvirtajame kėlinyje išbarstė 16 taškų persvarą.
  • J.Valančiūnas pelnė 17 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.
  • Lietuvis žaidžia rezultatyviausią sezono mėnesį (vid. 16 tšk.).

Tai buvo pralaimėtos „Raptors“ rungtynės. Ketvirtajame kėlinyje Toronto krepšininkai pirmavo 16 taškų skirtumu. Kai skirtumas ėmė tirpti, antroje rungtynių dalyje puolime įsibėgėjęs lietuvis, pasaugodamas Kyle'ą Lowry, likus pustrečios minutės dar didino skirtumą 99:94.

Tačiau Kentavious Caldwellas-Pope'as – vaikinas, prametęs savo pirmuosius 10 iš 11 tritaškių, likus 13,2 sek. buvo šaltakraujiškas. Jo tritaškis persvėrė rezultatą „Pistons“ naudai 102:101 ir parklupdė vis dažniau pralaiminčius „Raptors“ krepšininkus.

„Nors ir dažnai pramečiau, komandos draugai vis ragino mane mesti“, – sakė 21 tašką pelnęs ir 8 metimus iš 22 pataikęs gynėjas.

VIDEO: Pergalingas „Pistons“ metimas

Pergalės nuopelnai atiteko ir Marcusui Morrisui, kuris lemiamame „Raptors“ išpuolyje uždengė rezultatyviausią Toronto žaidėją DeMarą DeRozaną.

„Jie kovėsi, kovėsi ir kovėsi – tikrai nebuvo lengva, – auklėtinius po pergalės gyrė treneris Stanas Van Gundy. – Tai nebuvo tos rungtynės, kai pataikėme 3–4 tritaškius iš eilės. Teko kastis puolime ir gerai gintis.“

Jonas Valančiūnas buvo geriausias talkininkas 26 taškus pelniusiam DeMarui DeRozanui.

Lietuvis per 34 minutes pelnė 17 taškų (7/14 dvit., 3/4 baud.), sugriebė 9 atšokusius kamuolius, suklydo 1 ir prasižengė 3 kartus.

Jam būnant aikštėje „Raptors“ pelnė 10 taškų daugiau nei „Pistons“. Tai buvo geriausias +/- rodiklis visoje Toronto komandoje.

Vasarį J.Valančiūnas per 6 rungtynes kol kas renka po 16 taškų ir krepšį atakuoja 60 proc. tikslumu. Pastarųjų 5 jo rungtynių vidurkis – 18,8 taško. Palyginimui, ankstesnis rezultatyviausias lietuvio mėnuo buvo gruodis, kai jis rinko vid. 12,6 taško.

VIDEO: Visi J.Valančiūno taiklūs metimai

Tiesa, „Raptors“ patyrė jau 10 pralaimėjimą per 14 pastarųjų rungtynių ir smuktelėjo į ketvirtąją vietą Rytų konferencijoje (32-23), kur ant kulnų jiems dar mina ir „Atlanta Hawks“ (31-23).

„Viskas buvo blogai, – apie 17 taškų pralaimėtą ketvirtąjį kėlinį sakė 15 taškų įmetęs Kyle'as Lowry. – Ta prasme, viskas. Mes vis kartojome klaidas. Kažkas turi keistis.“

„Raptors“: D.DeRozanas 26, J.Valančiūnas 17 (9 atk. kam.), K.Lowry ir D.Carrollas po 15.

„Pistons“: T.Harrisas 24, K.Cadwellas-Pope'as 21, I.Smithas 15, S.Johnsonas ir M.Morrisas po 11, A.Drummondas 10 (18 atk. kam).

VIDEO: „Raptors“ pralaimėjo laimėtas rungtynes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius