Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 12

Rytas, vos nepakeitęs M.Kuzminsko likimo NBA: „Maniau, kad aš išmainytas“

„Žurnalistas? Gal apsilankysite rungtynėse?“ – Niujorko Johno F. Kennedy oro uoste paklausė pasų posto darbuotojas. „Taip. „Knicks“. Bet jie šiemet sumauti“, – atsakiau. Pareigūnas nusijuokė. „O tu pažiūrėk į Brukliną!“ Nedaug trūko, kad šio vizito aplankyti Jono Valančiūno ir Mindaugo Kuzminsko nebūtų. Nes ir pats Mindaugas paskutinę NBA mainų dieną manė, kad leidžia paskutines dienas Niujorke.
Mindaugas Kuzminskas ir Metta World Peace
Mindaugas Kuzminskas ir Metta World Peace / AFP/„Scanpix“ nuotr.

NBA mainų lango uždarymas yra ypatingas įvykis.

Laikotarpis, kai NBA klubai dar gali apsikeisti žaidėjais ir taip sustiprinti sudėtį atkrintamosioms varžyboms ar pasiruošti vasaros permainoms, baigiasi vidury dienos – 15:00.

Lyg tyčia, dauguma komandų tuo metu rengia treniruotę. Jeigu kažkuris iš žaidėjų staiga būna nuimtas iš treniruotės, suprask, jis jau išmainytas.

Maniau, kad reikės krautis daiktus ir kažkur važiuoti. Tik įdomu, kur.

Vieni žaidėjai kalba su žurnalistais spėliodami, ar liks komandoje ir apsimesdami, kad nejaučia jaudulio. Laisvą akimirką visi jie jungia telefoną ir „Twitter“ ieško Adriano Wojanorwskio paskyros – „The Vertical“ žurnalisto, kuris pirmasis pateikia naujienas apie žaidėjų perėjimus.

Tą lemtingą NBA mainų laikotario dieną paskutinę valandą su drugeliu skrandyje įnikęs į telefoną ir atnaujindamas naujienų puslapius išgyveno ir Mindaugas Kuzminskas.

Ypač po tokio dramatiško ryto.

NBA mainų lango užsidarymo dieną pasirodė gandas, kad „Phoenix Suns“ susidomėjo Mindaugu Kuzminsku.

arizonasports.com/M.Kuzminsku domėjosi „Suns“
arizonasports.com/M.Kuzminsku domėjosi „Suns“

Kadangi „New York Knicks“ aktyviai ieškojo naujos komandos žvaigždėms Carmelo Anthony ir Derrickui Rose'ui, buvo spėliojama, kad 27-erių lietuvis gali būti užkabintas mainuose kaip papildomas žaidėjas.

M.Kuzminskas tuo metu žaidė solidų krepšinį, yra pigus ir efektyvus atsarginių suolo žaidėjas. Pats tas papildomai mainų dėlionės detalei, jeigu reikėtų sulyginti atlyginimus NBA mainų taisyklėms atitikti ar tiesiog pridėti dar vieną neblogą žaidėją kažkuriai komandai užsigeidus.

Lemtingą NBA mainų lango uždarymo rytą M.Kuzminsko kambaryje Klivlando viešbutyje suskambėjo telefonas.

M.Kuzminskas miegojo ir neišgirdo. Bet kai prabudo ir pamatė praleistą skambutį, širdis į kulnus nukrito – skambino agentas.

„Maniau, kad reikės krautis daiktus ir kažkur važiuoti. Tik įdomu, kur“, – interviu Niujorke 24sek pripažino M.Kuzminskas.

VIDEO: M.Kuzminskas paneigė Niujorke pasklidusį gandą ir pranešė gerą žinią dėl rinktinės

Tačiau kai krepšininkas perskambino savo atstovui, mažumėlę nusiramino.

„Ne ne ne, sako, dar kol kas neiškeistas. Visko gali būti, bet nuo tavęs tai nepriklauso – kaupkis rungtynėms“, – pokalbį su agentu lyg jis būtų įvykęs vakar prisiminė M.Kuzminskas.

Rungtynės su LeBrono Jameso „Cleveland Cavaliers“ vyko 20 valandą. Iki pat 15:00 M.Kuzminskas sekė naujienas.

„Kol neatsiduri toje situacijoje, labai sunku įsivaizduoti. Atrodo, išmaino, pervažiuoji, žaidi kitoje komandoje ir viskas gerai. Bet tomis dienomis buvo neramu, – pripažino 206 cm ūgio puolėjas. – Iki tos trečios valandos stebėjau viską, kas vyksta. Ypač per paskutines 5 minutes. Kai tie mainai sutariami kas 5 sekundes, tai tiesiog vis atnaujini naujienų puslapius ir žiūri, ar reikės kažkur važiuoti, ar ne.

Bet džiaugiuosi, kad likau Niujorke.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis

M.Kuzminskas dabar skaniai juokiasi sėdėdamas „Renaissance“ viešbučio poilsio kambaryje. Vos tik užsidarė NBA mainų langas, jis nuėjo pietų miego.

Pasklidus gandams, M.Kuzminskas spėjo pasidomėti „Phoenix Suns“ sudėtimi. Krepšininkas atviras – kai žino, kad ganduose yra bent krislelis teisybės, jis pasidomėdavo, kokia situacija toje komandoje.

„Mainų nereikia priimti asmeniškai. Klubai ieško sau naudos ir galbūt į tave deda viltis, ruošia daugiau žaidimo laiko ir gali padėti tavo karjerai.

Tie mainai gali būti sunkus dalykas, bet ir išeiti į gerąją pusę, – samprotavo M.Kuzminskas. – Tačiau man labai patinka Niujorke. Esu viskuo labai patenkintas.“

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku M.Kuzminskas su „Philadelphia 76ers” žais paskutinį mačą šį sezoną.

Po paskutinės vairuodamas „Mercedes“ visureigį savo namų White Plains – maždaug 40 kilometrų nuo Manhatano, link, lietuvis neslėpė – labai keista atsisveikinti su MSG treniruočių centru.

instagram.com/mkuzminskas/Mindaugas Kuzminskas pirmoje treniruotėje
instagram.com/mkuzminskas/Mindaugas Kuzminskas pirmoje treniruotėje

Jo žodžiais, jis pirmą kartą per 10 metų taip anksti baigs sezoną. Ir negali būti tikras, ar rudenį grįš į tą pačią treniruočių salę.

Niujorką gali sudrebinti permainos. Įtampa „Knicks“ organizacijoje dėl prastų rezultatų ir klaidingų vadovų sprendimų jau veržiasi kaip verdantis vanduo per puodo dangtį.

Nors M.Kuzminsko sutartis galioja iki 2018-ųjų, vasarą jis vėl gali būti užkabintas kokiuose nors mainuose.

Kad ir su „Orlando Magic“. Reguliariojo sezono pabaigoje netyčia nutekinta nuotrauka su „Magic“ klubo planais vasarą. Įdėmiau pasižiūrėjus į Orlando komandos vadovų kabineto lentą, galima įžiūrėti ir Mindaugo Kuzminsko pavardę ekipą dominančių žaidėjų sąraše.

„Magic“ vasaros planus atskleidusi nuotrauka
„Magic“ vasaros planus atskleidusi nuotrauka

„Įskaičiau savo pavardę, – juokėsi M.Kuzminskas. – Bet tokie dalykai galbūt net paglosto savimeilę. Kad domėjosi Finiksas, dabar ta Orlando lenta.

Tai reiškia, kad kažkas tave vertina. Esi įdomus. O tai yra geri dalykai.“

M.Kuzminskas išlaikė pirmąjį NBA testą – parodė, kad gali žaisti NBA. Norėdamas įsitvirtinti šioje lygoje, lietuvis kitą sezoną turės įnešti dar didesnį indėlį į „Knicks“ žaidimą.

Bet kol Niujorko vasara tokia nenuspėjama, jo skrandį suks dar ne vienas virpulys, telefone išvydus praleistą agento skambutį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius