Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 03

Sėkmingai sezoną pratęsusi NBA kuria iliuziją, jog pandemija Amerikos negniuždo

NBA grįžo su trenksmu, eilinį kartą parodydama kokybės pavyzdį likusiam pasauliui. Orlande įsikūrusiame „Disney“ parke vykstantis sezono pratęsimo eksperimentas kuria iliuzija, jog visa tai vyksta ne uždarame „burbule“, o įprastomis gyvenimo sąlygomis. „Sports Illustrated“ žurnalistas Rohanas Nodkarni dalijasi penkiais pastebėjimais apie pirmąsias kelias rungtynių dienas.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

„NBA grįžo, bet aš esu sumišęs“, – rašo „Sports Illustrated“ apžvalgininkas R.Nadkarni.

„Burbulo“ planas kėlė susirūpinimą, nes Amerika skendo ir vis dar skęsta COVID-19 pandemijos sukeltuose rūpesčiuose. Nors sunku tuo patikėti, tačiau NBA krepšinis sėkmingai grįžo į TV ekranus ir mūsų gyvenimus.

Būkite tikri, nesvarbu kiek video reportažų matote transliuojamų iš „burbulo“, krepšinis vyksta mirtino viruso akivaizdoje, kuris nelėtina apsukų.

Nors visuomenės sveikata išlieka prioritetų viršūnėje, tačiau pastarosios kelios dienos pamėtėjo aukšto lygio krepšinį, tuo pačiu – ir su tuo sekusių įvairių pastebėjimų.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas

Chaose paskendusi „Houston Rockets“

Ši Teksaso valstijos komanda buvo viena labiausiai intriguojančių dar prieš sezono pratęsimą, tokia išliko ir dabar.

Kaip kraštutinis požiūris į krepšinį funkcionuos tam priešiškoje aplinkoje?

Rezultatai kol kas yra solidūs – Mike'o D'Antoni kariauna iškovojo abejas pergales prieš „Dallas Mavericks“ ir „Milwaukee Bucks“. Super-žemas penketas bei toliašaudės bombos kol kas neša teigiamą rezultatą.

Jamesas Hardenas pelnė 49 taškųs prieš „Mavericks“, o Russellas Westbrookas surinko 31 prieš Milvokį. Per dvejas rungtynes „Rockets“ išmetė 109 tritaškius, o varžovams baudos aikštelėje leido pelnyti 104 taškus.

„Rockets“ prisirišimas prie filosofijos tampa komišku – kiekviena ataka baigiasi tolimu metimu arba nesėkme. Tai lyg ėjimas lynu.

Verta pažymėti puikų R.Westbrooko žaidimą. „Oklahoma City Thunder“ organizacijos palikimas buvo liūdnas, o startas Hjustone – neįkvepiantis, tačiau krepšininkas savojo žaidimo stygas susiderino įpusėjus sezonui, perkeldamas šį siautėjimą ir į Orlando „burbulą“.

R.Westbrookas nuolat atakuoja varžovų gynybines barikadas, mažiau kreipdamas dėmesį į neadekvatų tritaškių švaistymą.

Efektyvumas dar nėra puikus, bet tai yra geriausia R.Westbrooko versija, kokią matėme nuo išsiskyrimo su Kevinu Durantu. Įskaitant ir MVP sezoną 2017-aisiais.

„Rockets“ komandai reikia tokio agresyvaus gynėjo žaidimo, ties kuriuo jis pasišventęs į baudos aikštelę prasmukti bando kiekvienoje atakoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Bobanas Marjanovičius
„Scanpix“/AP nuotr./Bobanas Marjanovičius

Kur keiksmažodžiai?

Jei NBA šūkis yra „visiškai naujas žaidimas“, tai kodėl jie taip stipriai stengiasi skambėti kaip įprastame reguliaraus sezono susitikime?

Ar tai nuvilia? Ne. Bet būtų smagu girdėti, kas iš tiesų vyksta aikštelėje – keiksmažodžiai, provokacijos ar krepšininkų kalbėjimasis gynyboje.

Nepaisant to, reikia pripažinti, kad tai puikus televizinis produktas.

Ekranai aplink aikštelę išlaiko jaukumą, kuris būtinas, jei sirgalių arenoje nėra. Žvelgiant atgal, buvome labai arti to, jog kovo mėnesio viduryje žaidimas būtų vykęs prie tiesiog tuščių tribūnų. Tai būtų buvę siaubinga.

Virtualūs gerbėjai tikrai netrukdo. Smagu, kad nėra netvarkos šalia šoninės linijos.

Bet gerbėjams patiktų, jei jie galėtų girdėti, kas iš tikrųjų vyksta aikštelėje. Norisi išgirsti, kai kažkas specialiai čiaudi per Giannio Antetokounmpo baudų metimus. Norisi tai išgirsti pačiam, o ne perskaityti apie tai socialiniuose tinkluose.

„Aš netgi būčiau pasirengęs sumokėti papildomą mokestį, jei tik NBA suteiktų tam galimybę“, – rašo R.Nadkarni.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas varžovų apsuptyje
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas varžovų apsuptyje

22 komandos – per daug

Nors 10-ąją vietą Vakarų konferencijoje užimti „Portland Trail Blazers“ per pirmąsias keturias dienas spėjo sudalyvauti įdomiausiuose „burbulo“ momentuose, tačiau vis tiek nėra aišku kodėl sezono pratęsime dalyvauja „Phoenix Suns“ krepšininkai.

Panašu, jog komandų kvietimas į „burbulą“ rėmėsi į Zioną Williamsoną ir „New Orleans Pelicans“ dalyvavimą, kuris finansiškai yra labai naudingas lygai.

Tačiau ši komanda pralaimėjo pirmuosiuose dviejuose mačuose.

Rungtynės nebuvo blogos, bet sezono pratęsimas tikrai galėjo įvykti ir be „Suns“, „Wizards“, „Kings“ ir „Nets“ ekipų. Kaip ir be „Orlando Magic“, nors ši žaidžia namuose bei Rytuose žygiuoji atkrintamųjų ritmu, užimdama aštuntąją poziciją.

Kai už 150 metų pasaulį pasieks nauja pandemija, tikiuosi, jog naujųjų laikų Adamas Silveris į Marse organizuojamą „burbulą“ pakvies tik 16 komandų.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

LeBronas Jamesas

Negalime nepakalbėti apie žilabarzdį 35-erių karalių, kuris toliau dalyvauja lenktynėse dėl geriausio visų laikų krepšininko vardo.

Iki šiol įdomiausios trys sezono pratęsimo minutės užfiksuotos rungtynėse tarp „Los Angeles Lakers“ ir „Los Angeles Clippers“ komandų.

LeBronas Jamesas išvedė komandą į priekį dvitaškiu, o po kelių akimirkų gynyboje uždarė varžovų lyderius Kawhi Leonardą ir Paulą George'ą.

Sudėtinga pasverti skirtingų laikmečių žaidėjų pajėgumus ir titulus, tuo labiau tą daryti dabartinėje pandemijos situacijoje, kuri iškraipė visą šį sezoną.

Nesvarbu kas įvyktų per artimiausius keletą mėnesių ir nesvarbu kas taps šį sezoną čempionu, LeBronas Jamesas visada suteikia sirgaliams momentų, kurie priverčia pasimiršti apie niūrią realybę už „burbulo“ sienų.

„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry pražudė „Lakers“
„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry pražudė „Lakers“

NBA turėtų jaustis puikiai, bent jau kol kas

Koronaviruso siautėjimas Floridoje bei neaiški politinė situacija neleidžia Adamui Silveriui jaustis patogiai, bet jis turi pakankamai priežasčių būti laimingu.

Eksperimentas veikia. Nė vieno „burbule“ esančio žaidėjo COVID-19 testo atsakymas nebuvo teigiamas. Rungtynės yra įtraukiančios ir įdomios. Krepšininkai seka protokolą, kurį pasiekė lyga su žaidėju asociacija. Viskas puiku.

NBA rodo klasę, kuri turėtų eilinį kartą tapti pavyzdžiu kitoms Amerikos sporto lygoms, bandančioms pratęsti sezonus.

Geriau ar blogiau, bet NBA ir jos žaidėjai nenuilstamai dirba išvien, jog surastų kelią ir žaisti krepšinį, ir neapsikrėsti paslaptingu virusu.

Kai pandemijos aukų skaičiai už „burbulo“ ribų toliau auga ir piešia pragaištingą vaizdą, kvestionuoti NBA sprendimo tęsti sezoną kol kas tikrai negalime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius