Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 03

Sujudimas: Donatą Motiejūną vėl surakino nugaros skausmai

Beveik 9 mėnesius dėl nugaros traumos nerungtyniavusį Donatą Motiejūną vėl stabdo skausmai. 25-erių „Houston Rockets“ puolėjas dėl jų turėjo praleisti rungtynes su „San Antonio Spurs“ komanda. Bet D.Motiejūnas tikino, kad nugaros skausmai nekelia didelio pavojaus.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / 15min nuotr.
NBA | „San Antonio Spurs“ – „Houston Rockets“ 121:103 | Motiejūnas nežaidė

Kai D.Motiejūnas dar visai neseniai iškentė sunkiausią traumą savo karjeroje ir turėjo rimčiausią asmeninį gyvenimo iššūkį, kiekvienas pranešimas apie nugaros skausmus didiną pulsą. 

Apie atsinaujinusius D.Motiejūno nugaros skausmus rašo didžiausi JAV krepšinio naujienų portalai. 

Tačiau „Rockets“ stovykla malšina nerimą. Hjustono klubas nemano, kad trauma yra rimta, todėl D-Mo leisis į kelionę Salt Leik Sityje pirmadienio rungtynėms su „Utah Jazz“.

213 cm ūgio krepšininkas skausmą pajuto po penktadienio ir šeštadienio treniruočių. 

„Gydytojai nusprendė nerizikuoti. Jie man liepė pasiimti laisvadienį. Bet tai daugiau skausmas nei kažkas daugiau. Tai vienadienė trauma“, – ramino D.Motiejūnas.

Aukštaūgis kartu su treneriu tikino, kad skausmą lėmė staigus judesys. 

„Taip jau nutinka. Tuo pačiu metu aš ne tik žaidžiu, bet ir stiprinu nugarą. Kartais taip bus. Ne kiekvieną dieną jausiuosi tobulai. Kol mano nugara sustiprės ir aš nejausiu jokių padarinių, prireiks laiko. Aišku, tai kiek nuvilia“, – pasakojo D.Motiejūnas.

Grįžęs po traumos D.Motiejūnas nuo gruodžio 5-osios rinko vid. 5,6 taško per 16 minučių. Tiesa, pastaruoju metu lietuvis žaisdavo itin nedaug – maždaug po 7 minutes.

Fantastiška serija tęsiasi

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

„Rockets“ ekipa be D.Motiejūno nesulaikė fantastiškai namuose rungtyniaujančių „Spurs“ krepšininkų 103:121 (27:29, 28:31, 17:36, 32:25).

„Rockets“ su „Spurs“ žaidė pirmąją Kalėdų dieną ir šventė pergalę 88:84. Tiesa, nuo tada Hjustono krepšininkai pralaimėjo visas ketverias rungtynes.

Užduotis pakartoti pergalę Hjustone buvo neįtikėtinai sudėtinga. Į „Spurs“ rikiuotę grįžo Timas Duncanas, o San Antonijaus klubas namuose dar nuo praėjusio sezono nebuvo pralaimėjęs net 28 rungtynių iš eilės.

„Spurs“ namuose šį sezoną laimėjo jau net 20-ąjį susitikimą paeiliui ir pakartojo antrą geriausią rezultatą Vakarų konferencijoje, kuris priklausė būtent „Rockets“ (1985-1986 m.).

Absoliutus rekordas priklauso „Portland Trail Blazers“, kurie 1977-1978 m. laimėjo 26 namų rungtynes iš eilės.

„Spurs“ tai buvo jau 12-oji pergalė per 13 pastarųjų rungtynių. Namuose šį sezoną „Spurs“ priešininkus skriaudžia vid. 17,6 taško skirtumu.

„Spurs“ (29-6): LaMarcusas Aldridge'as 24 (9 atk. kam.), Kawhi Leonardas 22, Borisas Diaw 20, Danny Greenas 18 (6/8 trit.).

„Rockets“ (16-19): Dwightas Howardas 22 (12 atk. kam.), Jamesas Hardenas 17, Corey Breweris 11, Trevoras Ariza ir Patrickas Beverley (7 rez. perd.) po 10.

VIDEO: Rockets San Antonijuje žaidė be Donato Motiejūno

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius