TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
2016 07 06

Svajonių vieta ar trupiniai nuo Carmelo Anthony: kas Mindaugo Kuzminsko laukia Niujorke?

Geriausias visų laikų treneris, Niujorkas ir NBA žvaigždžių apsuptis – Mindaugas Kuzminskas pateko į fantastišką organizaciją. Tačiau ar viskas „New York Knicks“ klube taip gražu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio? Visai neturistinę kelionę į NBA planavusio 26 metų puolėjo legendinėje komandoje laukia rimti iššūkiai.
Mindaugas Kuzminskas Niujorke turės įveikti aukštus barjerus
Mindaugas Kuzminskas Niujorke turės įveikti aukštus barjerus / „Scanpix“ nuotr.

Carmelo Anthony dubleris

„Knicks“ starto penketas atrodys fantastiškai: Derrickas Rose'as, Carmelo Anthony, Kristapas Porzingis, Joakimas Noah ir Courtney Lee.

Scary????

A photo posted by Courtney Lee (@courtneylee) on

Akivaizdu, kad toks smogiamasis penketas tikrai nepaliks vietos M.Kuzminskui. 205 cm ūgio puolėjas kils nuo suolo ir turėtų pakeisti ne ką kitą, o pagrindinę „Knicks“ žvaigždę Carmelo Anthony.

Pastarasis gali žaisti ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje ir tai, ko gero, kartais darys, kai ant suolo sėdės Kristapas Porzingis. Bet didžiąją dalį minučių Carmelo leidžia lengvojo krašto puolėjo pozicijoje.

2015-2016 metų sezoną C.Anthony aikštėje praleisdavo vidutiniškai po 35 minutes. Tai reiškia, kad teoriškai Mindaugas aikštėje praleistų mažiausiai vid. po 13 minučių, plius tiek laiko, kiek C.Anthony žaistų sunkiuoju kraštu.

„Aš pasiruošęs kovoti dėl vietos šioje komandoje. Ir tikrai negalvoju, kad tik atvažiavęs žmogus iškart gauna kažkokį garantuotą laiką. Esu realistas ir puikiai suvokiu situaciją. Tiesiog stengsiuosi rasti savo vietą, kaip galėčiau padėti komandai“, – vos tik pasiekęs susitarimą su „Knicks“, išskirtiniame interviu 24sek sakė M.Kuzminskas.

Teoriškai, M.Kuzminskas už C.Anthony galėtų žaisti iki 20 minučių. O tai jau nėra turisto statusas.

Akivaizdu, kad jei Niujorko vadovai matytų jį tik kaip C.Anthony dublerį ir daugiausiai „15 minučių“ žaidėją, kaip kad sakė pats lietuvis, jis nešvaistytų savo geriausių karjeros metų ant suolo. Kad ir blizgančio NBA.

Kita vertus, Niujorke yra ne tik C.Anthony. „Knicks“ pasirašė ketverių metų sutartį su lengvojo krašto puolėjo pozicijoje taip pat galinčiu žaisti Lance'u Thomasu. Sutarties vertė – 27 milijonai JAV dolerių ketveriems metams.

Akivaizdu, kad už tokius pinigus pernai ir užpernai didžiulį progresą parodęs krepšininkas netaps pastumdėliu. Dėl minučių M.Kuzminskui teks kovoti ir su 28 metų 203 cm ūgio amerikiečiu.

Kaip jas paskirstys, tai bus jau trenerio Jeffo Hornačeko galvos skausmas.

„Jis atletiškas, aukštas puolėjas, kuris gali dengti kelių pozicijų žaidėjus. Pavyzdžiui, žemo penketo sunkųjį kraštą. Vien tai jau suteikia jam šansą žaisti NBA, – sakė ESPN apžvalgininkas Franas Fraschilla, besispecializuojantis į tarptautinį ir NCAA krepšinį.

– Jis vidutiniškai atakuoja iš toli, bet yra atletiškas ir žaidžia su didžiule energija. Kuzminskas kiekvienose rungtynėse atiduos visą save ir gali pritapti lygoje. Jei jis taps švedo Jono Jerebko kalibro žaidėju (NBA per 19 minučių renka vid. 6,7 taško), „Knicks“ tai bus pigus laimėjimas. Blogiausiu atveju, tai rizikos vertas pirkinys“.

Mes iššūkį čempionams?

„Scanpix“/AP nuotr./Derrickas Rose'as
„Scanpix“/AP nuotr./Derrickas Rose'as

M.Kuzminskas atvyksta į NBA komandą, kuri iš visiškos vidutiniokės virsta rimta jėga Rytų konferencijoje.

Atvykėliai iš Čikagos Derrickas Rose'as ir Joakimas Noah užaugino Niujorkui sparnus. Kadangi konkurencija Rytų konferencijoje nėra didžiulė, „Knicks“ optimistišku atveju gali taikytis net į Rytų konferencijos finalą.

Ko gero, tik „Cleveland Cavaliers“ ir „Toronto Raptors“ „ant popieriaus“ turi solidesnį starto penketą.

„Knicks“ sudėtis
Įžaidėjai: Derrickas Rose'as, Brandonas Jenningsas
Atakuojantys gynėjai: Courtney Lee, Langstonas Galloway'us, Justinas Holiday
Lengvieji krašto puolėjai:

Carmelo Anthony, Mindaugas Kuzminskas, Lance'as Thomasas

Sunkieji krašto puolėjai: Kristapas Porzingis, Kyle'as O'Quinnas, Willy Hernangomezas
„Centrai“: Joakimas Noah, Kevinas Seraphinas

Niujorkas vėl beldžiasi į NBA elitą. Didžiausia kliūtis, kuri gali užkirsti „Knicks“ kelią į NBA aukštumas – traumos ir sunkus naujokų potrauminis gyvenimas. Niujorkas pasikvietė žaidėjus su labai rizikinga traumų istorija.

Juolab, neaišku, kokie D.Rose'as ir J.Noah bus po tų sudėtingų sveikatos problemų. J.Noah praėjusį sezoną žaidė tik 29 rungtynėse ir terinko 4,3 taško ir atkovojo 8,8 kamuolio.

D.Rose'as praleido tik 16 mačų, tačiau žaidė dar nerezultatyviau nei 2014-2015 metų sezoną ir pelnė vid. 14,7 taško. Nieko panašaus į tą MVP sezoną 2011-aisiais, kai jis rinko po 25 taškus ir 7,7 rezultatyvaus perdavimo.

Bet rizikuoti verta.

Jah bless

A photo posted by Joakim Noah (@stickity13) on

Jei J.Noah, D.Rose'o, C.Anthony ir K.Porzingio būrys išsilaikys bent 70 iš 82 rungtynių, Niujorkas tikrai sukels šurmulį Rytų konferencijoje.

Niujorko krepšinis merdėja jau 16 metų ir „Knicks“ prezidentas Philas Jacksonas turėjo ridenti kauliuką. K.Porzingio ir C.Anthony duetas pergalių į Niujorką nesugrąžino – „Knicks“ pasiekė 32 pergales ir patyrė 50 pralaimėjimų bei liko 13-oje Rytų konferencijos vietoje.

Aišku, jei D.Rose'ą vėl sustabdys jo kelis, sulūš ir J.Noah, tada rizika nepasiteisins. Bet Niujorkas negalėjo rinktis.

Ph.Jacksono darbas tik įsibėgėja. Dabar jam reikia rasti gerus pagalbininkus, kurie būtų pasirengę pakeisti bet kada galinčius sulūžti starto penketo narius.

Galbūt ta svarbia paspirtimi nuo suolo taps ir M.Kuzminskas.

Nors „Knicks“ situacija atrodo slidi, Niujorke jau seniai prieš sezoną netvyrojo tokia ambicinga nuotaika.

NBA meka

AFP/„Scanpix“ nuotr./Niujorko „Knicks“ arena
AFP/„Scanpix“ nuotr./Niujorko „Knicks“ arena

Niujorkas gali užburti. Nors pastarąjį kartą „Knicks“ NBA čempionais tapo prieš 43 metus, o per 16 pastarųjų metų toliausiai pateko tik į Rytų konferencijos pusfinalį, „Knicks“ yra vertingiausia NBA komanda.

Jos vertė siekia net 3 milijardus JAV dolerių. JAV profesionalų sporte geriausiai vertinamos tik trys komandos, ir visos jos iš amerikietiškojo futbolo lygos (NFL).

„Knicks“ žaidžia legendinėje „Madison Square Garden“ arenoje, kuri tituluojama NBA Meka. Esą „Knicks“ sirgaliai labiausiai domisi krepšiniu ir yra patys reikliausi.

Ši jų savybė, beje, nelabai palanki M.Kuzminskui. NBA vis dar skeptiškai vertina atvykėlius iš Europos. Aišku, Kristapo Porzingio sensacija pakeitė Niujorko požiūrį į Europos krepšinį, bet „Knicks“ jau turėjo daugybę pavyzdžių, dėl kurių įtariai vertina M.Kuzminsko perspektyvas.

26 metų puolėjui dar reikės užsitarnauti niujorkiečių meilę.

„Knicks“ organizacijai nuo 2013-ųjų vadovauja net 13 kartų NBA čempionas Philas Jacksonas. Kaip treneris NBA čempionu jis tapo net 11 kartų.

Ph.Jacksono užduotis – prikelti krepšinį Niujorke. Po nesėkmingo praėjusio sezono vyr. treneriu jis pasamdė buvusį krepšininką Jeffą Hornačeką.

Galbūt Niujorko krepšinio atgimimo dalimi taps ir M.Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius