Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 06

Tarp ESPN rekomenduojamų stebėti krepšininkų Rio – ir du Lietuvos žaidėjai

ESPN žurnalistas Franas Franschilla pateikė savo 14 žaidėjų sąrašą, kurie atstovaus ne JAV rinktinei ir yra verti dėmesio šiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Sporto naujienų giganto analitikas rekomenduoja stebėti Jono Valančiūno bei Mindaugo Kuzminsko pasirodymus, kurie turėtų palikti įspūdį ir neutralaus žiūrovo akiai. Pateikiame jo nuomonę apie mūsų šalies atstovus.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Vytauto Dranginio nuotr.

Jonas Valančiūnas

Vytauto Dranginio nuotr./Jonas Valančiūnas
Vytauto Dranginio nuotr./Jonas Valančiūnas

24-erių metų vidurio puolėjas jau ketverius metus sužaidė „Toronto Raptors“ ekipoje, o tobulėja kasmet. Praėjusį sezoną lietuvis vidutiniškai per rungtynes rinko 13 taškų ir atkovojo po 9 kamuolius, o tai yra geriausi jo karjeros rodikliai.

JV vaidmuo Lietuvos rinktinėje auga kiekvienais metais, o Rio de Žaneire jis turėtų būti vienas geriausių vidurio puolėjų.

2015-ųjų Europos čempionate jis vidutiniškai rinko po 16 taškų ir atkovojo 8 kamuolius ir savo komandai padėjo iškovoti sidabro medalius. Tai leido Lietuvos rinktinei iškovoti tiesioginį kelialapį į olimpinį krepšinio turnyrą.

Veteranų apsuptas J.Valančiūnas gali būti vienu didžiausių ramsčių, padėsiančių Lietuvos krepšinio rinktinei laimėti savo ketvirtąjį medalį nuo 1992 metų.

Mindaugas Kuzminskas

Vytauto Dranginio nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Vytauto Dranginio nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Vienas naujausių „New York Knicks“ pirkinių visu gražumu atsiskleidė visai neseniai, nors NBA naujokų biržoje 2011 metais pašauktas nebuvo. Lietuvos rinktinėje jis rungtyniauja nuo 2013 metų Europos čempionato.

Lietuviui yra 26 metai, jis yra 205 centimetrų ūgio, o savo ekipai jis suteiks daug atletiškumo bei puikią gynybą. Pastaruosius kelis metus jis smarkiai patobulėjo metant iš toli, o bent kartą per rungtynes žiūrovus nustebina puikiu dėjimu.

Olimpinės žaidynės „Knicks“ komandos gerbėjams suteiks galimybę pirmą sykį pamatysi savo naująjį komandos narį, kuris savo šalyje yra pravardžiuojamas „Kuzia“.

F.Franschilla taip pat išskyrė Dario Šaričių, kuris jau artėjantį sezoną debiutuos NBA. Šio kroato „76ers“ laukė jau prieš dvejus metus, tačiau jis į NBA ryžosi atvykti tik šiemet.

Milošas Teodosičius turėtų būti vienu įsimintiniausių šio turnyro krepšininkų. Jis yra įvardijamas kaip geriausias žaidėjas, kuris nerungtyniauja NBA. Jam jau 29-eri, todėl jis greičiausiai stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje nebepasirodys, tačiau jis yra vienas geriausiai apmokamų krepšininkų Europoje.

Serbija pirmą kartą pateko į olimpiadą kaip atskira šalis, o M.Teodosičiaus aikštės matymas bei puikūs perdavimai turėtų neabejotinai papuošti ši turnyrą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis

Pau Gasolio karjera atstovaujant savo šalies rinktinei yra viena įspūdingiausių. Ispanas su savo rinktine 2006 metais laimėjo pasaulio čempionatą, 2008 ir 2012 m. olimpiadose laimėjo sidabro medalius, o rezultatyviausias varžybų žaidėjas buvo 2004 bei 2008 metais.

Carlosas Delfino profesionalaus krepšinio nežaidė nuo 2013-ųjų NBA atkrintamųjų varžybų, todėl tai turėtų būti itin įsimintas sugrįžimas į aikštę.

Tony Parkeris ir Borisas Diaw, ko gero, žaidžia jau savo paskutinėje olimpiadoje, nes abiems krepšininkams jau yra po 34 metus. Nors olimpiadoje prancūzai taip ir nelaimėjo aukso, tačiau 2013-aisiais nugalėjo Europos čempionate.

Taip pat rekomenduojama nepraleisti prancūzo Nando De Colo, australo Patty Milso, serbo Nikola Jokičiaus, australo Kevino Lischo, kino Yi Jianliano bei brazilo Leandro Barbosos pasirodymų savose komandose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius