Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 04

Tėvo rekordą pakartojęs D.Sabonis po karjeros rungtynių kalbėjo apie Kobe ir ypatingus batus

Domantas Sabonis praėjusią naktį stojo į vieną gretą kartu su savo legendiniu tėvu Arvydu. 33 taškus į „Milwaukee Bucks“ krepšį suvertęs lietuvis pakartojo prieš daugiau nei 24 metus A.Sabonio užfiksuotą pasiekimą.
Domantas Sabonis pirmą kartą avėjo specialius Kobe Bryanto batus
Domantas Sabonis pirmą kartą avėjo specialius Kobe Bryanto batus / Scanpix ir Twitter nuotr.

Domantui dar nebuvo suėję nė vieneri, kai Arvydas Sabonis 1997-ųjų sausio 4-osios vakarą Dalase į „Mavericks“ krepšį įmetė 33 taškus ir pagerino NBA karjeros rezultatyvumo rekordą, kurio per likusius savo metus stipriausioje pasaulio lygoje nebepalietė.

Praėjus beveik ketvirčiui amžiaus, 33 taškus įmetė ir jo sūnus Domantas, vienu tašku pagerinęs ankstesnį savo NBA taškų rekordą.

VIDEO: Domanto Sabonio rekordinis pasirodymas

Naujai žymei savo karjeros metraštyje D.Saboniui užteko vos trijų kėlinių, bet priežastis, kodėl lietuvis rungtyniavo tik tiek, ne pati maloniausia.

Domo tempiami „Pacers“ dar trečiajame kėlinyje paleido „Milwaukee Bucks“ į priekį net 36 taškų skirtumu, o visos lietuvio pastangos nuėjo perniek – patirtas pralaimėjimas 110:130.

Būtent apie pralaimėjimą, o ne apie savo rekordinį pasirodymą po rungtynių Milvokyje kalbėjo D.Sabonis.

„Išėjome žaisti be energijos. Turėjome ir geresnių atkarpų, bet taip ir nesugebėjome pajusti ritmo. Turėsime išanalizuoti, kas neveikė gynyboje“, – sakė lietuvis po mačo, kuriame jo komanda praleido net 21 tritaškį.

VIDEO: „Pacers“ ir „Bucks“ rungtynių epizodai

„Pacers“ šį sezoną Rytų konferencijoje rikiuojasi penktoje vietoje, tačiau prieš aukščiau žengiančias komandas laimėti Indianapolio krepšininkams sekasi sunkiai.

„Ristūnai“ jau po kartą nusileido „Boston Celtics“, „Philadelphia 76ers“ ir „Bucks“ komandoms, o vienintelę pergalę prieš vienus iš konferencijos lyderių iškovojo po pergalingo D.Sabonio metimo prieš „Celtics“ klubą.

Lietuvio nuomone, žengdami į aikštę prieš geriausius klubus, „Pacers“ žaidėjai retsykiais demonstruoja pernelyg didelę pagarbą varžovams.

„Prieš geriausias komandas turėtume į aikštę žengti be baimės. Man atrodo, kad kartais pernelyg jas gerbiame, nors turėtume išeiti į aikštę, žaisti agresyviai ir būti savimi“, – tikino lietuvis.

Po rekordinių rungtynių jis sulaukė ir klausimo apie ypatingus savo batus.

Tai buvo pirmosios rungtynės, kai D.Sabonis avėjo specialius „Nike Kobe 6 PE“ batus, prie kurių dizaino kūrimo prisidėjo pats.

Lietuvis atskleidė dar vasarą sulaukęs „Nike“ kvietimo, o paklaustas apie specialaus leidimo Kobe Bryanto batus atidavė pagarbą ir praėjusiais metais žuvusiai NBA legendai.

„Jaučiuosi pagerbtas. Jie susisiekė su manimi praėjusią vasarą, dar prieš „burbulą“. Kobe batus aviu visą savo karjerą, dar nuo vaikystės, tad labai nudžiugau, kai „Nike“ kreipėsi į mane su pasiūlymu. Buvau pagerbtas, galėdamas prisidėti ir avėti šiuos batus. Ne visi NBA žaidėjai gauna tokią galimybę. Tai mano mėgstamiausi batai ir vienas mano mėgstamiausių žaidėjų“, – sakė D.Sabonis.

Tai mano mėgstamiausi batai ir vienas mano mėgstamiausių žaidėjų.

Atskirą įrašą K.Bryantui lietuvis skyrė ir instagrame.

„Visada lygiavausi į tave pagal darbo etiką, meilę krepšiniui ir nepaliaujamą aistrą. Esu pagerbtas galėdamas avėti šiuos batus“, – rašė D.Sabonis.

Nors pats lietuvis apie savo pasirodymą nekalbėjo, jo žaidimą įvertino „Pacers“ treneris Nate'as Bjorkgrenas.

45-erių amerikietis eilinį kartą pagyrė Domantą už komandiškumą ir pripažino, kad lietuvio pasirodymas – vienintelis blyksnis slogių rungtynių kontekste.

„Jis žaidžia labai kietai ir visada nori priimti teisingą sprendimą. Net kai pelno tiek daug taškų, jam svarbiausia atlikti teisingą perdavimą, gerai perskaityti žaidimą. Jam patinka, kai komandos draugai pelno daugiau taškų nei jis pats. Jis – nuostabus komandos draugas. Domo žaidimas buvo pozityvus šių rungtynių aspektas“, – apie savo lyderį kalbėjo strategas.

D.Sabonis šį sezoną vidutiniškai per susitikimą renka po 21,6 taško, atkovoja po 12 kamuolių ir atlieka po 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius