-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 28

Aliarmas legionieriams: JAV ambasada ragina amerikiečius kuo greičiau palikti Rusiją

Beveik pusšimtis JAV krepšininkų atstovauja Rusijos klubams, nors pagal Vladimiro Putino nurodymus rusai vykdo kruviną karą Ukrainoje. Tačiau šalies agresorės komandų kontraktais susivilioję legionieriai dabar turi rimtų iššūkių – jie raginami išvykti iš Rusijos.
KC Riversas
KC Riversas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

JAV ambasada Rusijoje trečiadienį paragino savo piliečius susilaikyti nuo kelionių į Rusiją, o tiems, kurie jau yra Rusijoje, kuo greičiau palikti šalį.

Saugumo pranešime savo interneto svetainėje JAV ambasada įspėjo, jog Maskvoje dvigubą JAV ir Rusijos pilietybę turintys asmenys gali būti pašaukti į karinę tarnybą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją, pareiškęs, jog į karą Ukrainoje kviečiami 300 tūkst. rezervo vyrų. Yra daug manančių, kad į karą, kuriame jau žuvo dešimtys tūkstančių rusų karių, gali būti pašaukta dar daugiau – apie milijonas rusų.

JAV ambasados teigimu, po mobilizacijos paskelbimo Rusijoje gerokai sumažėjo skrydžių variantų, bet dar yra galimybių palikti šalį automobiliais ir autobusais.

„Jei norite išvykti iš Rusijos, turite rezervuotis kaip įmanoma greičiau. JAV ambasada dar turi galimybių padėti JAV piliečiams dėl transporto, bet jos limituotos, o dabar gali tapti dar labiau ribotomis. JAV piliečiai neturėtų keliauti į Rusiją, o tie, kurie gyvena ar keliauja Rusijoje, turėtų išvykti kuo greičiau, kol ribotos komercinės kelionių galimybės dar lieka“, – ragina ambasada.

Šiuo metu karą vykdančioje Rusijos krepšinio lygoje rungtyniauja 29 amerikiečiai krepšininkai. Dar keliolika žaidžia antrojoje pagal pajėgumą Superlygoje.

Tarp tokių žaidėjų – ir praeityje Lietuvoje rungtyniavę KC Riversas ir Jermaine'as Love'as.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./KC Riversas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./KC Riversas

„Visi sakys, kodėl tu žaidi Rusijoje, bet galiausiai aš turiu šeimą, kurią reikia išmaitinti, – „New York Times“ sakė Samaroje rungtyniaujantis 35 metų KC Riversas, per karjerą uždirbdavęs po kelis šimtus tūkstančių eurų kasmet, kai atstovavo elitiniams Europos klubams, tarp jų ir Kauno „Žalgiriui“. – Aš turiu išlaikyti savo šeimą. Kartais reikia priimti sunkius sprendimus, bet turi daryti tai, kas tau yra geriausia. Aš negaliu daryti sprendimus remdamasis tuo, ką sako didžioji dalis visuomenės.“

Plačiau apie JAV krepšininkų sprendimus vykti uždirbti pinigų į Rusiją, kur šiemet ilgam buvo įkalinta amerikietė krepšininkė Brittney Griner, siūlome skaityti šiame tekste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius