Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 03

Australija tęsia žygį link pirmojo olimpinio medalio – ketvirtfinalyje sutriuškino Argentiną

Paskutiniajame olimpinio krepšinio turnyro ketvirtfinalyje – mažai intrigos. Antroje mačo dalyje dominavusi Australijos rinktinė 97:59 (18:22, 21:11, 21:15, 37:11 sutriuškino Argentiną ir Tokijuje tęsia kovą dėl medalių.

Rungtynes solidžiau pradėjo dviejų savo varikliukų vedama Argentina – Nicolas Laprovittola nuo pirmų minučių pajautė savo metimą ir per pirmą ketvirtį surinko 9 taškus, o Facundo Campazzo demonstravo sau būdingą energiją abiejose aikštės pusėse ir puikiai dirigavo savo ekipos žaidimui.

Argentiniečiai buvo atitrūkę į priekį 7 taškais (15:8), tačiau kėlinį kiek geriau užbaigė varžovai, sumažinę deficitą iki keturių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mattisse'as Thybulle'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mattisse'as Thybulle'as

Antrajame kėlinyje savo ekipą spurtui įkvėpė vieną kamuolį po kito periminėjęs Mattisse'as Thybulle'as, kuris įsūdė ir du tritaškius, o su antruoju įėjimu į aikštę kur kas užtikrinčiau atrodė australų lyderis Patty Millsas. Australija atkarpą laimėjo 16:4 ir perėmė rungtynių kontrolę, o dvikovai įpusėjus pirmavo 39:33.

Po pertraukos du tritaškius įskraidinęs Jockas Landale'as savo ekipai sukūrė rekordinę persvarą (48:37), tačiau argentiniečius į žaidimą sugrąžino netikėtai iš tolimojo nuotolio iššovęs Gabrielis Deckas – du puolėjo tritaškiai ir tik -6.

Pastarasis žaidė puikias rungtynes, tačiau dar trečiajame kėlinyje užsidirbo ketvirtą pražangą ir buvo priverstas sėstis priverstinio poilsio.

Argentiniečių baterijos sėdo, o savo ruožtu australų gretose puikias atkarpas sužaisdavo vis kitas krepšininkas – į žaidimą nuostabiai įėjo Dante Exumas, per kelių minučių atkarpą surinkęs 9 taškus.

Dvikovos favoritai spurtavo net 25:0 (79:48) ir sudėliojo visus taškus – ketvirtajame kėlinyje argentiniečiai pirmuosius taškus pelnė tik ketvirčiui persiritus į antrą pusę

Pusfinalyje australų lauks JAV rinktinė. Kitame pusfinalyje varžysis Slovėnija ir Prancūzija.

Australijos rinktinė toliau vaikosi savo pirmojo olimpinio medalio – ši komanda net keturis kartus olimpiniame krepšinio turnyre finišavo ketvirta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Scola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Scola

Turbūt paskutiniąsias rungtynes su savo šalies nacionalinės komandos marškinėliais žaidęs Luisas Scola buvo blankus. 41-erių veteraną apribojo asmeninės pražangos, o per 25 min. jis pelnė 7 taškus ir surinko tik 4 naudingumo balus.

Argentinos krepšinio mohikanas kovėsi iki pat pabaigos, o aikštę paliko tik likus 51 sek. – veteraną plojimais palydėjo ne tik komandos draugai, bet ir visi australai bei arenoje susirinkęs personalas.

Pralaimėtojų gretose strigo ir mažasis „Facu“ – 9 taškai, 6 klaidos ir 7 naudingumo balai.

Australijos ekipoje rezultatyviausiai ir vėl rungtyniavo Patty Milsas, kuris surinko 18 taškų. Dviženklį taškų skaičių surinko ir N.Kay'us, Joe Inglesas, J.Landale'as ir M.Thybulle'as.

Argentinos krepšinio rinktinė: Nicolas Laprovittola 16 (4 rez. perd.), Gabrielis Deckas 12 (10 atk. kam.), Facundo Campazzo 9 (5 rez. perd.), Luisas Scola ir Marcosas Delia po 7.

Australijos krepšinio rinktinė: Patty Milsas 18 (3/4 trit., 4 rez. perd.), Mattisse'as Thybulle'as (5 atk. kam., 3 per. kam., 18 naud. bal.) ir Jockas Landale'as (7 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam., 19 naud. bal.) po 12, Joe Inglesas 11 (7 rez. perd.), Nickas Kay'us 10 (10 atk. kam., 17 naud. bal.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas