Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 07

Olimpiados finale – K.Duranto siautulys ir sunkus JAV revanšas prieš Prancūziją

Labai ankstyvą rytą Lietuvoje ir kiek netradiciškai dar prieš bronzines rungtynes finišavo olimpinio krepšinio turnyro Tokijuje finalas. Jame – JAV rinktinės revanšas prieš Prancūziją rezultatu 87:82 (22:18, 22:21, 27:24, 16:19).

Kaip jau tapo įprasta šiame turnyre, amerikiečiai rungtynes pradėjo ne pačia aukščiausia pavara. Greggo Popovichiaus kariauna iš gerų padėčių prametė pirmuosius aštuonis tritaškius, o įpusėjus ketvirčiui buvo surinkę tik 4 taškus ir atsiliko 4:10.

Visgi JAV lyderis Kevinas Durantas pagaliau atidarė ekipos tolimų metimų sąskaitą, pelnė 10 amerikiečių taškų iš eilės, o po pirmo kėlinio favoritai jau buvo priekyje 22:18.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Duranta ir Jaysonas Tatumas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Duranta ir Jaysonas Tatumas

Netrukus prie užsikūrusio KD prisidėjo ir Jaysonas Tatumas, o amerikiečiai atitrūko net 13 taškų persvara (39:26), tačiau prancūzai nepasimetė – kamuoliais nuolatos buvo maitinamas Rudy Gobertas, kuris, po varžovų išsikeitimo gynyboje, grūsdavo kamuolį į krepšį arba provokuodavo pražangas.

„Jazz“ vidurio puolėjas po dviejų ketvirčių jau turėjo 13 taškų ir 7 kamuolius, K.Durantas buvo surinkęs net 21 tašką.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rudy Goberto dėjimas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rudy Goberto dėjimas

Į kiekvieną JAV rinktinė spurtą trečiajame kėlinyje Senojo žemyno atstovai vis surasdavo savo atsaką – per kovinį atstumą iš pradžių juos laikė netikėtumu tapę Guerschono Yabuselles tritaškiai, o net ir varžovams spurtavus greitai nuo -14 iki -8 per paskutinę ketvirčio minutę deficitą ištirpdė Timothe Luwawu-Cabarroto ir Nicolas Batumo tolimi metimai.

Prancūzai oponentus iš vėžių išmušė tikrai netradiciniais sprendimais – ketvirtajame kėlinyje Vincentas Collet nepabijojo į aikštę mesti Youssoupha Fallo ir Franko Ntilikinos, kurie sėkmingais epizodais gynyboje ir puolime svariai prisidėjo prie komandos sugrįžimo.

Akimirką komandas skyrė tik 3 taškai (70:73), tačiau tuomet savo žodį tarė D.Lillardas, JAV spurtavo 9:2 ir savo pranašumą išlaikė iki rungtynių pabaigos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

Tiesa, paskutinėmis sekundėmis prancūzai dar pademonstravo kovingumą – likus 23 sek. atsiliko 78:85, bet greitus taškus pelnė F.Ntilikina, tuomet jie perėmė kamuolį ir tritaškiu galėjo nubausti amerikiečius, tačiau metimas skriejo pro šalį.

JAV ekipa prancūzams revanšavosi už nesėkmę grupių etape, kuomet buvo pralaimėta rezultatu 76:83. Prancūzijos komanda siekė jau trečiosios pergalės iš eilės prieš tituluočiausią planetos rinktinę.

Amerikiečiai olimpinį auksą krepšinyje iškovoja jau 16-ąjį kartą šalies istorijoje ir ketvirtą iš eilės.

Prancūzams šis sidabras olimpiadoje – trečiasis. Kol kas visi trys „Les Bleus“ iškovoti medaliai vyrų krepšinyje yra būtent sidabriniai.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas prieš Rudy Gobertą
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas prieš Rudy Gobertą

Nugalėtojų gretose nesustabdomai rungtyniavo K.Durantas. „Brooklyn Nets“ puolėjas pelnė 29 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 29 naudinumo balus.

KD iškovojo jau trečią olimpinį auksą. Šiame turnyre jis vid. pelnydavo po 20,7 taško ir surinkdavo 24 naudingumo balus.

Puikiai finale žaidė ir J.Tatumas – 19 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 19 naudingumo balų.

Prancūzus į priekį tempė NBA krepšininkų duetas – Evanas Fournier ir R.Gobertas – pelnė po 16 taškų.

Šiandien nuo 14 val. Lietuvos laiku į kovą dėl bronzos stos Slovėnija ir Australija.

JAV krepšinio rinktinė: Kevinas Durantas 29 (6/9 dvit., 8/9 baud., 6 atk. kam., 29 naud. bal.), Jaysonas Tatumas 19 (7 atk. kam., 19 naud. bal.), Jrue Holiday (5 rez. perd., 3 per. kam.) ir Damianas Lillardas po 11, Bamas Adebayo 6 (6 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam., 19 naud. bal.).

Prancūzijos krepšinio rinktinė: Evanas Fournier (2/9 trit.) ir Rudy Gobertas (8 atk. kam., 5 praž.) po 16, Guerschonas Yabuselle 13, Nando De Colo 12 (5 atk. kam., 7 rez. perd., 20 naud. bal.), Timothe Luwawu Cabarrot 11.

VIDEO: United States vs France | Basketball Final - Highlights | Olympic Games - Tokyo 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius