Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 15

Atbaidyti nuo skiepų bando skystaisiais kristalais, mokslininkai taip nemano

Vienas populiariausių sąmokslo teorijų kūrėjų triukų – sukurti įspūdį, neva koronaviruso pandemija buvo nuspėta iš anksto, o kartu su šia išsipildžiusia pranašyste realizuosis ir kitos baisios prieš kelis dešimtmečius sukurtos pasakos. Vaizdo įrašas, kuriame Prancūzijos alternatyviosios medicinos gydytojas Pierre’as Gilbert’as sėja nepasitikėjimą vakcinomis, vėl socialiniuose tinkluose, nors jo teiginiai prieštarauja mokslui.
Kristalas
Kristalas / 123RF.com nuotr.

Rusų ir anglų kalbomis platinamame 1996 metų vaizdo įraše P.Gilbert’as pasakoja, kad ateityje biologinei įvairovei naikinti bus pasitelkta tarša, kuri infekcijos būdu pateks į žmonių organizmą.

Kristalai nusės smegenis

„Kartu su sąmoningai sukurtomis infekcijomis bus sukurti įstatymai, kurie privers žmones vakcinuotis. Šiose vakcinose bus viskas, ko reikia tam, kad būtų galima kontroliuoti žmoniją“, – sąmokslo teoriją vaizdo įraše dėsto P.Gilbert’as.

Jo teigimu, į skiepus bus pridėta skystųjų kristalų, kurie nusės smegenų ląstelėse ir taps žemo dažnio ultragarsiniais mikroimtuvais. Šiomis ypač žemo dažnio bangomis žmonėms bus trukdoma galvoti, jie bus verčiami zombiais.

P.Gilbert’as pateikia pavyzdį – neva genocidas Ruandoje įvyko dėl tokio „zombavimo“.

Galiausiai jis pasakoja, kad Jungtinių Tautų Organizacija (JTO) Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) pastatė koncentracijos stovyklas, kuriose atsiduria visi, nesutinkantys su „naująja tvarka“.

P.Gilbert’o paskaitos stop kadras /Pierre’as Gilbert’as
P.Gilbert’o paskaitos stop kadras /Pierre’as Gilbert’as

P.Gilbert’o aiškinimu, Vašingtone po Baltaisiais rūmais yra 17 aukštų bunkeris, kurio žemutiniame aukšte įsikūręs slaptas susivienijimas.

Visi šie teiginiai neatitinka tiesos. Tai – tradicinių sąmokslo teorijų požymių turintys pareiškimai.

Socialiniuose tinkluose platinamas kiek daugiau nei minutės trukmės vaizdo įrašas – ištrauka iš P.Gilbert’o 1996 metais surengtos konferencijos skambiu pavadinimu „Pasaulinė vyriausybė“ (pranc. Le Gouvernement Mondial).

Spalvinga asmenybė

Kaip skelbiama jo biografijoje, P.Gilbert’as baigė chiropraktikos mokslus JAV Palmerio chiropraktikos koledže.

Chiropraktika – prieštaringai vertinamas gydymo būdas. Jį praktikuojantys yra įsitikinę chiropraktiką esant itin veiksmingą bei saugią. Tradicinės medicinos šalininkai ne visuomet tam pritaria.

P.Gilbert’as įvardija save eschatologijos specialistu. Tai – žmogaus, žmonijos ir pasaulio likimo mistinė teorija, daugelio religijų ir dalies filosofijų sudėtinė dalis.

Be to, jis nurodo, kad 15 metų tyrinėjo neatpažintus skraidančius objektus (NSO), o vėliau ėmė kovoti su „pasaulį valdančiomis organizacijomis“.

Sąmokslo teorijų kratinys

P.Gilbert’o minimi skystieji kristalai – fazinė medžiagos būsena, turinti ir skysčio, ir kietojo kristalo savybių.

Vilniaus universiteto (VU) Fizikos fakulteto dekanas prof. dr. Juozas Šulskus sako, kad skystieji kristalai negali tapti elektromagnetinių bangų imtuvais, nes tai – iš esmės skirtingi dalykai.

Skystas kristalas yra tam tikras medžiagos būvis. Tai nėra prietaisas.

„Skystas kristalas yra tam tikras medžiagos būvis. Tai nėra prietaisas. Sakykime, jei suvalgytumėte vinį, ji jūsų viduje netaptų prietaisu – imtuvu. Skystieji kristalai gali būti naudojami kaip prietaisai, tačiau jūs to prietaiso neprarysite taip lengvai, o jei ir prarytumėte – kaip jis jus valdys?“ – aiškina profesorius.

Vilniaus universiteto nuotr./Vilniaus universiteto (VU) Fizikos fakulteto dekanas prof. dr. Juozas Šulskus
Vilniaus universiteto nuotr./Vilniaus universiteto (VU) Fizikos fakulteto dekanas prof. dr. Juozas Šulskus

„Pastaruoju metu pasirodė daugybė mokslui prieštaraujančių knygų apie smegenų „valdymą“, sulaukiame žmonių užklausų“, – pasakoja VU Fizikos fakulteto dekanas.

J.Šulskus aiškina, kad žmogaus valdymas negalimas nei „mikročipais“, nei skystaisiais kristalais.

„Pareiškimai apie žmogaus smegenų valdymą yra visiški kliedesiai. Dabar mokslininkai atlieka eksperimentus su pelių valdymu. Joms į tam tikras smegenų vietas galima įsodinti labai plonus laidukus. Tuomet impulsas nukreipiamas į tas vietas.

Jei žmogui kas nors norėtų įsodinti panašius laidukus, žmogaus smegenyse tų neuronų yra per 100 mln. – daugiau nei plaukų ant galvos. Tai tiek laidukų reikėtų sukišti į smegenis. Kalbos apie žmogaus valdymą – beprasmės“, – konstatuoja profesorius.

Google/Lichtman Laboratory/Prie vieno neurono jungiasi apie 4000 nervų gijų
Google/Lichtman Laboratory/Prie vieno neurono jungiasi apie 4000 nervų gijų

Išnaudoja skaudžią nelaimę

Ruandos genocidas, priešingai nei teigia P.Gilbert’as, neįvyko dėl „skystųjų kristalų aktyvavimo žmonių smegenyse“.

1994 metais vos per šimtą dienų Ruandoje nuo hutų ekstremistų rankų žuvo 800 tūkst. Ruandos gyventojų.

Daugumą šalyje sudarančių hutų aukos buvo tutsių mažumos atstovai ir politiniai oponentai.

Viskas vyko nepaprastai organizuotai. Kariams buvo išdalinti sąrašai su vyriausybės oponentais – šie ėjo ir žudė juos bei jų šeimų narius.

„Scanpix“ nuotr./Ruandos genocido aukos
„Scanpix“ nuotr./Ruandos genocido aukos

Hutų ekstremistai įkūrė radijo stotis, kuriomis skleidė neapykantos propagandą bei ragino žmones „išrauti tarakonus“ – tai yra išžudyti tutsius.

Vėliau už žudymą buvo nuteisti netgi kunigai ir vienuolės – kartais jie žudydavo net žmones, kurie prieglobsčio prašė bažnyčiose.

Mįslingi požemiai

Vaizdo įraše skleisdamas dezinformaciją apie 17 aukštų bunkerį po Baltaisiais rūmais P.Gilbert’as savo žodžius iliustruoja Richardo Sauderio knygos „Požeminės bazės ir tuneliai: ką vyriausybė bando nuslėpti?“ (angl. Underground bases and tunnels: What is the Government Trying to Hide? ) puslapių vaizdu.

Šios knygos autorius iš tiesų rašo apie mistinį 17 aukštų bunkerį po Baltaisiais rūmais.

Vienintelis jo pateikiamas įrodymas, kad toks bunkeris egzistuoja, – jo pažįstamo, neva kažkada vykdžiusio JAV Prezidento administracijos paskirtą užduotį, žodžiai.

Knygoje aprašomi slapti tuneliai ir bazės. Joje nekalbama apie JAV „požeminius miestus“ ar slaptas koncentracijos stovyklas.

Autorius nesiremia patikimais šaltiniais, ši knyga nėra mokslo darbas.

„Scanpix“/AP nuotr./Jungtinės Tautos
„Scanpix“/AP nuotr./Jungtinės Tautos

Apkaltino Jungtines Tautas

P.Gilbert’o teiginiai, kad Jungtinių Tautų Organizacija kuria koncentracijos stovyklas – laužti iš piršto.

1948 metais Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje buvo paskelbta Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, kuri įtvirtino žmogaus teisių apsaugą kaip vieną pagrindinių Jungtinių Tautų veiklos sričių.

Jungtinių Tautų priimtos tarptautinės konvencijos ir įsteigtos institucijos sukūrė tarptautinę žmogaus teisių apsaugos sistemą ir specialius instrumentus, kuriais siekiama užtikrinti žmogaus teises visose JTO valstybėse narėse.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius