-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl griūvančio Lentvario dvaro niekas nebenori eiti net į varžytines

Griūvančiam Lentvario dvarui sunku rasti pirkėją. Antstolių paskelbtų pirmųjų varžytinių laikas praėjo ir jos neįvyko.
Lentvario dvaras
Lentvario dvaras / 15min.lt skaitytojo Roko nuotr.

Internete antstolės Brigitos Palavinskienės patalpintame skelbime nurodoma, kad pasiūlymų pirkti Lentvario dvarą buvo laukiama iki praėjusiųjų metų gruodžio 29 dienos. Varžytinių tinklalapyje internete nurodoma, kad jos neįvyko.

Antstolė pardavinėja 1,9 tūkst kvadratinių metrų dvaro pastatą ir 99 metų nuomos teisę į beveik 2.6 ha žemės sklypą, kuriame yra įspūdingas dvaro parkas. Peizažinį parką šiems rūmams sukūrė žymus prancūzų kraštovaizdžio architektas Édouardas François André.

Į Lentvario dvarą jau kuris laikas liūdna žiūrėti – jo langai užkalti, pastatas griūva, kelis kartus degė, į jį nuolat įsilaužiama.

Paskutinį kartą pastatas buvo restauruotas ir remontuotas 1973 metais, 2008-aisiais jis tik buvo išvalytas.

Į Lentvario dvarą jau kuris laikas graudu net žiūrėti – jo langai užkalti, pastatas griūva, kelis kartus degė, į jį nuolat įsilaužiama.

„Pagal naują tvarką, mes nematome, yra pirkėjų, ar ne. Mes tik elektroninėje erdvėje pamatome, arba varžytinės įvyko ir objektą nupirko, arba niekas juo nesusidomėjo ir varžytinės neįvyko. Pagal šią tvarką mes proceso nekontroliuojame“, –  15min.lt paaiškino antstolė B.Palavinskienė. Ji nenorėjo spėlioti, ar apskritai pavyks parduoti Lentvario dvarą.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Laimutis Pinkevičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Laimutis Pinkevičius

2007  metais šį dvarą nusipirko didelių finansinių problemų dabar turintis verslininkas Laimuti Pinkevičius. Čia jis atšventė savo vestuves su manekene Asta Valentaite, tačiau santuoka greitai subyrėjo, o verslo reikalai pašlijo, L.Pinkevičius pastatu, kuriame ketino gyventi, visiškai nesirūpino, yra gavęs baudą už Kultūros vertybių registre esančio pastato nepriežiūrą.

Antstolė yra nutarusi, kad Lentvario dvaras turi būti parduotas už beveik 1,2 mln. eurų, pradinė pirkėjų siūloma suma sudaro 80 proc. nustatytos jo vertės – 940 tūkst. eurų.

Kiek anksčiau verslininkas piktinosi per maža kaina, jis tikino, kad Lentvario dvarą reikia parduoti už  beveik 1,3 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius