-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dalia Grybauskaitė apie Rusijos agresiją: rusai bijo mūšio lauke iškelti savo vėliavą

Rusija gali būti vadinama teroristine valstybe, nes Ukrainą puola nusiplėšusi atpažinimo ženklus ir slapstydamasi už svetimos šalies piliečių. Apie tai penktadienio rytą kalbėjo šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, atidarydami tarptautinę konferenciją „Pilietinė gynyba hibridiniame kare“.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susipažino su Greitojo reagavimo pajėgų kariais.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susipažino su Greitojo reagavimo pajėgų kariais. / Ievos Budzeikaitės (KAM) nuotr.

„Tokį karą gali kariauti tik tie, kurie mūšio lauke bijo iškelti savo vėliavą“, – kalbėjo prezidentė D.Grybauskaitė. Ji sakė, kad Ukrainoje vykdomas hibridinis karas yra „kitoks tik tuo, kad yra slapstomas ir bandoma uždangstyti propaganda.“ 

Šalies vadovė pabrėžė, kad taikinys yra ne tik Ukraina, bet ir NATO valstybės – griaudama taiką pasaulyje, Rusija bando iš Vakarų sąjungininkų tvirtumą.

„Tokios valstybės, kurios siunčia karius į kitas šalis be atpažinimo ženklų, turi visas teroristinės valstybės požymius“, – sakė politikė.

Tokios valstybės, kurios siunčia karius į kitas šalis be atpažinimo ženklų, turi visas teroristinės valstybės požymius, – sakė politikė.

Krašto apsaugos ministras J.Olekas sakė, kad Ukrainą užpuolę Rusijos kariai slepiasi už vaikų, moterų, civilių gyventojų ir bando sukurti įspūdį, kad kariauja ukrainiečiai. 

„Šiemet minime dešimtmetį, kai Amerikos specialistai pirmą kartą paminėjo hibridinio karo terminą, o šiandien jis yra labai aktualus“, – sakė ministras. 

Tiek šalies vadovė, tiek gynybos ministras teigė, kad pagrindinis atsakas į naująsias hibridines grėsmes yra Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgos, kurios taps svarbia NATO Greitojo reagavimo pajėgų dalimi. Tačiau deramą atsaką agresoriui turėtų suduoti ir piliečiai.

„Galingiausias Lietuvos ginklas – žmonių pasirengimas ginti savo laisves ir savo žemes“, – sakė prezidentė.

Konferencija „Pilietinė gynyba hibridiniame kare“ rengia Lietuvos šaulių sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius