Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: įsitraukdama į karą Sirijoje Rusija paskatins migraciją

Įsitraukdama į karą Sirijoje ir vykdydama antskrydžius Rusija paskatins dar didesnę imigraciją į Europą, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijos intervencija į Siriją tikriausiai padidins emigracijos srautus ir tikriausiai stums anti-Assado kovotojus link Islamo valstybės. (...) Tai padidins spaudimą Europai“, – žurnalistams Šveicarijoje sakė D.Grybauskaitė. Prezidentė turėjo omenyje prieš Sirijos vadovą Basharą al Assadą kovojančią opoziciją.

Jos pasisakymo garso įrašą išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

Rusija praėjusią savaitę pradėjo antskrydžius Sirijoje. Jungtinės Valstijos ir Europos lyderiai kritikuoja šiuos veiksmus, sakydami, jog rusai iš tiesų bombarduoja prieš B.al Assado režimą kovojančią opoziciją. Pasak Vakarų pareigūnų, antskrydžių metu žūsta ir civiliai. Rusija tai neigia.

Europa šiuo metu susiduria su didžiausia imigracijos krize nuo Antrojo pasaulinio karo. Šiemet Europos Sąjungos išorinę sieną prie Viduržemio jūros kirto daugiau nei pusė milijono migrantų, tarp jų ir nuo karo bėgantys sirai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius