Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariuomenės greitojo reagavimo pajėgos vykdys pratybas Molėtuose

Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo ir taikos meto užduočių pajėgų kariai Molėtuose ir apylinkėse trečiadienį pradeda pratybas, kuriose bus treniruojamasi neutralizuoti hibridinio karo grėsmes.
Pratybų akimirka
Pratybų akimirka / Vyr.ltn. Česlovo Savicko nuotr.

Pratybos „Tvirtas atsakas 2016“ vyks iki penktadienio, jose kartu su kariais reagavimo į grėsmes įgūdžius lavins Molėtų savivaldybės, Policijos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Viešojo saugumo tarnybos atstovai. Iš viso pratybose dalyvaus apie 100 karių su įvairia karine technika, kartu su civilių institucijų ir vidaus reikalų sistemos atstovais.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, šios pratybos yra vienas iš pasirengimo etapų šių metų kovą vyksiančioms didžiausioms nacionalinėms pratyboms „Žaibo kirtis 2016“, kur Greitojo reagavimo pajėgų kariai su Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių vienetų pareigūnais treniruosis reaguoti į hibridines grėsmes taikos metu apgyvendintose teritorijose.

Pratybose „Tvirtas atsakas 2016“ dalyvaus nacionalinėms greitojo reagavimo pajėgoms priskirti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Didžiojo kunigaikščio Algirdo ir Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų mechanizuotųjų pėstininkų batalionai, Taikos meto užduočių operacinėse pajėgose budintys motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ LDK Butigeidžio dragūnų batalionas.

Šiomis pratybomis bus vertinama, kaip Sausumos pajėgų valdymo elementas planuoja ir vykdo operacijas, koordinuoja veiksmus ir bendradarbiauja su civilių įstaigų ir organizacijų atstovais.

Visi pratybų dalyviai vykdys išankstinę žvalgybą Molėtų mieste ir jo apylinkėse, treniruosis atlikti padalinių valdymo procedūras, operacijų valdymą, reaguoti į įvairias taktines situacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius