-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevas: teroristai prie Marjinkos kankinimais privertė meluoti į nelaisvę paimtą Ukrainos karį

Marjinkos gyvenvietėje netoli Donecko į nelaisvę paimtas Ukrainos pajėgų karys Romanas Marčenka, dabar laikomas Donecke, buvo kankinimais priverstas duoti melagingus parodymus apie mūšius, sakė Ukrainos prezidento administracijos atstovas Andrijus Lysenka.
Romanas Marčenka
Romanas Marčenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Per vadinamąją spaudos konferenciją, dalyvaujant propagandiniams Rusijos televizijos kanalams, Romanas Marčenka buvo priverstas padaryti keletą pareiškimų apie mūšius prie Marjinkos birželio 3-4 dienomis, kartoti melagingus Rusijos žiniasklaidos pranešimus“, – sakė A.Lysenka šeštadienį Kijeve.

Jis pabrėžė kad R.Marčenkos pateikta informacija yra netiesa, ištarta paveikus jį spaudimu ir kankinimais.

Diena anksčiau vadinamosios Donecko liaudies respublikos gvardijos vadas Ivanas Kondratovas sakė žurnalistams, kad per kautynes prie Marjinkos į pašauktinių nelaisvę pateko ukrainiečių karys, kuris pareiškė, kad Ukrainos pajėgos neteko maždaug 200 karių.

R.Marčenka taip pat sakė, kad prie Marjinkos kautynėse Ukrainos armija patyrė nuostolių - 200 užmuštų karių ir daugybę sužeistų. „Dabar Ukrainos armijos gretose daugelio karių nuotaika slogi“, – pridūrė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Romanas Marčenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Romanas Marčenka

Separatistai vis dažniau naudoja sunkiąją ginkluotę

Ginkluoti Kijevo valdžios priešininkai Donbase tebeapšaudo Ukrainos pajėgų pozicijas specialiosios antiteroristinės operacijos (ATO) zonoje, vis dažniau jie naudoja sunkiąją ginkluotę, pareiškė A.Lysenka.

„Smogikai tęsia aktyvias ginkluotas provokacijas ir apšaudymą ATO zonoje“, – sakė jis per spaudos konferenciją Kijeve.

Fiksuojamas vis dažnesnis priešo sunkiosios ginkluotės panaudojimas: iš 120 mm minosvaidžių, raketinių salvinės ugnies sistemų.

„Fiksuojamas vis dažnesnis priešo sunkiosios ginkluotės panaudojimas: iš 120 mm minosvaidžių, raketinių salvinės ugnies sistemų“, – pažymėjo A.Lysenka.

Pasak jo, Šyrokynė Mariupolio rajone lieka karštu konflikto tašku. Ten separatistų kovotojai šaudė į ATO pozicijas iš artilerijos ir rengė provokacijas šaudydami iš šaunamųjų ginklų ir granatsvaidžių.

Įnirtingi mūšiai vyksta netoli Donecko, oro uosto rajone. „Prorusiški smogikai panaudojo daugiausia sunkiąją ginkluotę. Iš 120 mm minosvaidžių ir 122 mm pabūklų apšaudytos Ukrainos pajėgų pozicijos prie Piskų, Opytno, Krasnohorivkos“, – nurodė A.Lysenka.

Jis taip pat minėjo šarvuotosios technikos, raketinių sistemų „Grad“ panaudojimą kituose rajonuose, o Marjinkos blokposte Ukrainos pasieniečiai garbingai atlaikė smogikų provokacijas – šaudymą prieštankinėmis valdomomis raketomis, taip pat iš minosvaidžių ir šaunamųjų ginklų

Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos duomenimis penktadienį užfiksuoti 47 priešo bepiločių skraidymai ATO zonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius