-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO generolas Philipas Breedlove'as: „Rusija bus ilgalaikė grėsmė“

NATO privalo sukurti ilgalaikę atgrasymo ir galimų veiksmų programą, nes Rusijos iššūkis pasaulio saugumui bus ilgalaikis, teigia NATO ginkluotųjų pajėgų Europoje vadas Philipas Breedlove'as.
Generolas Philipas Breedlove'as
Generolas Philipas Breedlove'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas su nedidele grupele žurnalistų po NATO narių užsienio reikalų ministrų susitikimo Antalijoje, Turkijoje, Ph.Breedlove'as pridūrė, jog nereikia tikėtis, jog Rusijos grėsmė pranyks greitai.

„Rusija toliau išnaudoja visas galias, kad grasintų kaimyninėms ir regiono valstybėms. Maskva sukūrė karines pajėgas su pakankamu skaičiumi sunkiosios ginkluotės, kad pasiektų savo tikslus“, – aiškino jis.

„Rusija taip pat nenustoja vykdyti pratybų, kurių metu demonstruojamas gebėjimas greitai veikti, sukuriant nestabilumą“, – pridūrė jis, pabrėždamas, kad Rusijos grėsmės suvokimas NATO šiemet tik augo, stebint spartų ginkluotųjų pajėgų modernizavimą.

„Privalome spartinti savo atgrasymo priemonių plėtrą, kad užkirstume kelią šiai oportunistinei politikai“, – sakė Ph.Breedlove'as.

Privalome spartinti savo atgrasymo priemonių plėtrą, kad užkirstume kelią šiai oportunistinei politikai, – sakė Ph.Breedlove'as.

Kalbėdamas apie karą Ukrainoje NATO generolas aiškino, kad šiuo atveju negalimas joks kitas, o tik politinis sprendimas.

„Mes liekame prie nuomonės, kad tam reikalingas politinis sprendimas. Reikia, kad būtų pradėtas gerbti suverenumas, teritorinis integralumas ir tarptautiniai susitarimai“, – sakė jis.

„Manau, kad valstybės sekretoriaus Johno Kerry vizitas šiuo požiūriu buvo labai svarbus. Turime surasti būdų pradėti dialogą, kuris būtų naudingas“, – aiškino Ph.Breedlove'as.

„Veiksmai kalba aiškiau nei žodžiai, tad visiems būtų metas susėsti prie stalo ... kad būtų įgyvendintos Minsko susitarimo detalės. Tikiuosi, kad tokiu būdu pavyktų atnaujinti gerokai sugadintus santykius“, – teigė jis.

„Aš priimu labai rimtai visus pasisakymus iš Rusijos pusės, o keli pasisakymai apie branduolinės galios panaudojimą buvo ištarti labai rimtų asmenų“, – sakė generolas, pridurdamas, jog tokiu būdu bandoma sustabdyti priėmimų sprendimą NATO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius