Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 11

Marijus Gailius: Kaip aš 10 metų lobau iš individualios veiklos

Neseniai per televiziją sakė, kad ilgą savo profesinės veiklos laikotarpį, kaip ir kiti autoriai bei kūrėjai, priklausiau „gyvulių ūkio“ (toliau – be kabučių) elitui, patogiai įsikuitęs į šiaudus. Dar suprasčiau, kad būčiau iš peties ir knyslės veržęsis prasibrauti arčiau lovio irgi ėdžių, bet tikrovė medijų ir kultūros garde yra gerokai pilkesnė: į individualią veiklą mus, Lietuvos kūrėjus ir autorius, įstūmė ankstesnioji mokesčių reforma prieš 14 metų, pavadinta naktine.
Marijus Gailius
Marijus Gailius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tiek Vyriausybės galvos, tiek iš savo kūrinių uždirbantys autoriai anuomet dalijosi tais pačiais argumentais kaip šiandien. Stano dainelė – ta pati. Tada sakė, kad su mokestinės aplinkos reforma „siekiama solidariai mokėti mokesčius. Solidarumu turime pasižymėti visi“. Andai siekę solidarumo, dabar reformatoriai siekia teisingumo.

Kaip turėtume vieni kitiems paaiškinti, kad ištisus 14 metų siekus solidarumo, suprask, valstybėje toliau tarpsta solidaresni už solidarius ir neteisingi pasimetėliai ančiukai?

Dabar viską ir paaiškinsiu. Kaip nuo 2012 m. gegužės 15 d. individualią veiklą vykdęs vidutinių baltųjų veislės kuilys, viešai deklaruoju savo pajamų, permokų ir priemokų ataskaitą, kartu atskleisdamas schemutę, kaip, anot profesoriaus Raimondo Kuodžio, „vagiame vieni iš kitų“. Turėjau nemažai laiko pamąstyti, gulėdamas vienas garde, ir, manyčiau, neapsiriksiu sakydamas, jog suprantu gyvenimo šioje žemėje prasmę, žinau, ko trokšta šių dienų gyvulys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius