-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Olegas Šurajevas: Tavo žodžio laisvė pasibaigia ten, kur prasideda kito stambaus kapitalo interesas

Iš Vilniaus rajono keliams Vyriausybės skirtų 300 tūkst. eurų 299,9 tūkst. atiteko Sauliaus Skvernelio gatvei. Na, skyrė Skvernelis pinigų gatvei, kurioje stovi jo namas, ir kas? Ar jums gaila? Ar jūsų pinigai? Gerai, gal truputį ir jūsų, bet gal mažiau pavydo?
15min studijoje — Olegas Šurajevas
15min studijoje — Olegas Šurajevas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Skaičiuojame kitų žmonių pinigus. Aš jau seniai paleidau šitą – turime gi savo reikalų, šeimas, darbus. Paleiskime, juk nieko nepakeisime, nebent savo požiūrį. Ar jums smagu žinoti, kad premjeras iš namų į darbą važinėja žvyrkeliu? O kaipgi šalies prestižas? Aš jo vietoj tame kelyje dar įrengčiau šildymą ir LED apšvietimą įkalčiau. Ir dar žmones pasamdyčiau, kurie kas rytą mojuotų, kad nedingtų jausmas, jog esu šalia paprasto žmogaus.

Geriau į kelius investuoti negu į tokias nesąmones kaip vaikų darželiai. Juk net neaišku, ar vaikai užaugs geri, o premjeras jau užaugo – doras, geras žmogus. Štai jam ir kelias – kelias į gyvenimą! O ko jūs norite? Prie Skvernelio namų yra upė, tekanti link Vilniaus centro. Ar norite, kad premjeras į miestą plauktų baidare? Tada reiktų specialių šarvuotų baidarių ir kortežo su švyturėliais. O tai gerokai brangiau nei tiesti kelią.

Na, ir kiekvienas iš mūsų atsidūręs valdžioje tikrai tiestų sau kelią, stengtųsi dėl savo vaikų, nes kas yra Lietuva? Lietuva – tai mes, o kas mes? Tai priklauso nuo to, kas laimi rinkimus. Dabar laimėjo Skvernelis, todėl jo gatvėje šventė. Laimėsite jūs – tuomet ir jūsų gatvę aplankys šventė, tiesiog būkite aktyvesni.

Susitaikykite su tuo, kad viešieji pirkimai skirti ne jūsų gerovei. Jūs, mokesčių mokėtojai, tik mokate mokesčius, o mokesčių gavėjai yra visai kiti žmonės. Aš apskritai nesuprantu, ko jūs nuolat norite? Sąžiningumo? Lietuvos gyventojų teisė į sąžiningumą nėra absoliuti. Jei žurnalistai rašo apie korupciją – tai nuomonės klausimas. O teisme ją įrodyti sunku, nes mes esam teisinė valstybė. Todėl nuomonių gali būti įvairių, o vien už nuomonę niekas nuo pareigų nenusišalina. Nuomonių įvairovė, draugai, žodžio laisvė. O jūsų žodžio laisvė pasibaigia ten, kur prasideda kito žmogaus stambus kapitalas ar interesas, o taip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius