Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Palmira Martinkienė: Basirai, laikykis, neapvilk mūsų!

Nors afganas Basiras tik kelios dienos, kaip Lietuvoje, jį, ko gero, jau „pažįsta“ didžioji dalis mūsų šalies gyventojų. Ne juokas – vyrukas iš tolimos musulmoniškos šalies kalba lietuviškai ne ką blogiau (gal net geriau!) už kai kuriuos ilgus metus Lietuvoje gyvenančius kitų tautybių žmones.
Palmira Martinkienė
Palmira Martinkienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Basirui, tiesą sakant, labai pasisekė. Ne dėl to, kad jį priglaudė Lietuva ir kad čia, tolerantiškoje ir itin kitataučiams pakančioje šalyje, jis galės ilgai ir laimingai gyventi, pasikvietęs savo šeimą.

Jam labiausiai pasiekė dėl to, kad jis nė nenujaučia, koks nepakartojamas, spalvingas ir įdomus gyvenimas jo čia laukia!

Mat net nespėjus nė kojų apšilti, Basirui lemta tapti tuo, kuo slapčia norėtų būti kas antra lietuvaitė maždaug nuo 12 iki 25 metų ir gal kiek mažiau panašaus amžiaus vyriokų – viena iš populiariausių mūsų šalies TV žvaigždžių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Į Lietuvą atvyko su lietuvių kariais dirbęs afganistanietis Abdul Basir Yoususi
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Į Lietuvą atvyko su lietuvių kariais dirbęs afganistanietis Abdul Basir Yoususi

Basirui tai padaryti bus vienas juokas, nes jau netrukus jį ims atakuoti „Valandos su Maryte“, „Suokalbio su Petru“ , „Riejimosi tarp abiejų lyčių“, „Bus kaip bus“ ir kitų panašių TV laidų vedėjos bei vedėjai.

Nuo jų, be abejo, neatsiliks ir neva publicistinių, neva gandonešinių laidų žurnalistės ir žurnalistai, kurie nepaleis Basiro iš savo akiračio tol, kol neiškvos apie jį visų smulkmenų ir kol tų smulkmenų nuo ryto iki vakaro po dešimt kartų nepakartos savo anonsuose tam, kad dar kartą tą patį galėtume pamatyti ir išgirsti jų nepakartojamose ištęstose „analitinėse“ laidose.

Kadangi esi musulmonas ir nevartoji alkoholio, tai pavojus patekti į aukščiausius reitingus turinčias laidas, kaip antai „Mentai“ ar „Geriu 24 valandas per parą“, tau negresia.

Taigi, Basirai, drauguži, laikykis įsikibęs: patikėk, tau prireiks daug kantrybės ir pastangų vidutiniškai 2-3 kartus per savaitę kalbėti vieną ir tą patį, šypsotis, kartoti, kaip tu myli Lietuvą ir lietuvius, droviai rausti, atsakinėjant į suktus klausimus, kaip antai: a) ar gražios yra lietuvės moterys? b) kas tau labiau patinka – šaltibarščiai ar cepelinai? c) ar tau Lietuvoje nešalta? Ir kt., ir pan.

Bet visa tai, Basirai, yra tik apšilimas. Jei tu sėkmingai (kuo aš neabejoju) įveiksi pirmuosius pavasarinius televizinius kastingus, rudeniop, kai po vasaros prasidės atsinaujinę, atsišviežinę, pasipudravę ir plastines operacijas pasidarę naujieji TV programų tinkleliai ir sezonai, tavęs vėl laukia įdomus, nepakartojamas ir nepamirštamas laikas puikiojoje teletabių šalyje.

Jei tu, Basirai, neduok Dieve, turi bent šiokią tokią muzikinę klausą ir sugebi į natą pataikyti lietuvių liaudies dainą „Du gaideliai“, tada neabejotinai tapsi pagrindiniu kandidatu ypatingo populiarumo ir aukščiausių reitingų sulaukusiame TV projekte „Dainuok su žvaigžde, nemokančia dainuoti“.

Intuityviai įtariu, kad nuo šokių projekto „Jurgeli meistreli“ tau visgi pavyks išsisukti, o štai dalyvauti laidoje „Šok nuo devynaukščio su guma“, deja, atsisakyti negalėsi. Nes tu vyras ar ne vyras, Basirai?! Juk ne tam mes, lietuviai, tave čia priglaudėme, kad atsisakytum dalyvauti mūsų populiariųjų kanalų laidose!

Nes čia, Basirai, Lietuva, čia, žinok, ne tik lietūs lyja, čia visi nors kartą gyvenime svajoja papulti (ir anksčiau ar vėliau papuola) į teliką.

Čia, Basirai, net politikai mielai šoka, dainuoja ir patys leipsta juokais laidose, kuriose iš jų viešai tyčiojasi šoumenai, tai ką kalbėti apie užsienietį, mokantį lietuviškai, – jis iš teliko neturi teisės pradingti mažiausiai porą sezonų. Na, bent jau iki tol, kol atsiras kitas, galintis jį pakeisti.

Tiesa, jei tu, Basirai, visgi neplanavai Lietuvoje daryti TV žvaigždės karjeros, turiu tau ir šiokių tokių paguodžiančių naujienų. Kadangi esi musulmonas ir nevartoji alkoholio, tai pavojus patekti į aukščiausius reitingus turinčias laidas, kaip antai „Mentai“ ar „Geriu 24 valandas per parą“, tau negresia.

Bet kuriuo atveju, vaikine, iki susitikimo TV ekrane: stebėsiu tave kartu su kitais 2,5 milijono tautiečių iš kitos jo pusės. Žiūrėk, neapvilk mūsų!

TAIP PAT SKAITYKITE: Palmira Martinkienė: Atviras laiškas šauktinių mamoms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius