Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaras Radzevičius: Sensacinga tiesa apie Lietuvos ateitį

Spalio 17 d. sukako 300 metų nuo pasaulinio garso Lietuvos pranašės Jadvygos Radvilienės „Raganos“ mirties. Amžininkų metraščiuose ji buvo itin gerbiama Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės aukštuomenės moteris, nes visos jos pranašystės išsipildė.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Tos moters ir prisibijojo – katalikiškoje aplinkoje manyta, kad ji turi pagoniškų laumės galių ir lemia likimą. Dėl to už akių vadino ragana – šis senas lietuviškas žodis kilęs nuo veiksmažodžio „regėti“.

Istoriniai tyrimai rodo, kad J. Radvilienė 1760 metais užrašytuose tekstuose visiškai tiksliai numatė, kada ir kaip įvyks Abiejų Tautų Respublikos padalijimas, 1863 metų sukilimas, bolševikinis perversmas Rusijoje ir du pasauliniai karai XX amžiuje.

Futurologų konferencijose ne kartą skelbta, jog tik istorinė Vilniaus izoliacija lėmė, kad pasaulyje labiau išgarsėjo Majų kalendorius, Nostradamas ar Vanga, nes Raganos (šiuo vardu J. Radvilienė vadinama tarptautiniuose šaltiniuose) pranašystės yra stebėtinai tikslios.

Neseniai Lietuvos istorijos tyrinėtojas, Prahos universiteto profesorius Janas Nedvedas paskelbė išaiškinęs J. Radvilienės pranašystes, skirtas XXI amžiaus Lietuvai. Prahoje saugomi rankraščiai surašyti su daug „makaronų“ (taip LDK vadinti lietuvių ir lenkų kalbose prigiję barbarizmai). „Dėl tų „makaronų“ tekstus suprasti sunku. Kartais net neįmanoma ir dėl to, kad dalis rankraščių nukentėjo gaisre“, – teigia J. Nedvedas.

Bet profesoriaus nuomone, kelis XXI amžiaus Lietuvos įvykius J. Radvilienė išpranašavo neįtikėtinai tiksliai. Antai pranašė teigė, kad „nei kunigo, nei karaliaus Vilniuje nebus, o pagonių slėnyje valdys moteris su laumės vardu“. Ir nurodo, kad tai įvyks „pirmą antro tūkstantmečio dekadą“. Kada Dalia Grybauskaitė tapo prezidente? 2009 metais... Ką čia bepridursi? Paskutiniai plaukai ant galvos pasistoja, kai supranti, kad tai rašyta XVIII amžiuje, patriarchato laikais.

Profesoriaus J. Nedvedas atidžiai tyrinėjo dabartinę Lietuvos istoriją ir žiniasklaidą, kad tik dar kartą įsitikintų, jog Radvilienės pranašystės yra teisingos. Ir kaip, anot profesoriaus, galima paaiškinti tokias metraščio eilutes: „Su Maskolija XXI amžiuje bus taika. Tai tyki, tai audringa. Kai bus draugė, vietinis maskolis su svita bus rūmų juokdarys. Kai bus priešė, pačioje Maskolijoje bus rūmų juokdariai“?

Tai kur slypi tiesa? Anapus, ar mūsų galvose?

Visiškai tiksliai J. Radvilienė numatė, kad 2015 metų spalio 17 dieną „tūlas metraštininkas ant stiklinio tinklo su skaičiaus „15“ reikšme aprašys ją pačią, kad apgautų skaitytojus su tikslu sukelti mintis apie pranašysčių durnumą“.

Tą aš ir padariau šiandien. Viskas, ką parašiau aukščiau, yra mano išsigalvojimai. Tačiau, sutikite, yra ir tokių žmonių, ir struktūrų, kurios paistalus pateikia kaip pranašystes ir tiesą. Artėjančią pasaulio pabaigą, pakaitintą klimato atšilimu, mokslininkų „manymais“, mesijų apsireiškimais ir nusikaltimų aiškinimu nuotoliniu būdu.

Niekis, fantazijų pasaulis stiprina kūrybiškumą. Nerimą kelia tikintieji nesąmonėmis ir kuriantys paklausą tuštybei. Visa tai virsta pavojumi civilizacijai, nes manipuliavimo galimybės informacinių technologijų aplinkoje darosi neįtikėtinai veiksmingos.

Tai kur slypi tiesa? Anapus, ar mūsų galvose? Atsakymą rasite apibrėžę žvaigždžių stebėtojus – juk vieni juos vadina astronomais, kiti – astrologais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vytaras Radzevičius: Jums – Leninas, mums – Lennonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius